• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2018

19:36

POLITIČKI ANALITIČAR ANĐELKOVIĆ: Albanci krenuli u "pohod" i na sever Kosova!

Politika

POLITIČKI ANALITIČAR ANĐELKOVIĆ: Albanci krenuli u "pohod" i na sever Kosova!

Podeli vest

Situacija koja se trenutno dešava na severu Kosova je pokušaj okupacije i tog dela naše teritorije, jer su Albanci u prethodnim godinama okupirali veći deo na jugu Kosova, a sada su krenuli u "pohod" i na sever, smatra politički analitičar Dragomir Anđelković.

- Da li se ovde radi o nameri da se direktno uspostavi vlast Prištine ili se to uradi u dve faze - u prvoj da se Srbija ponizi i demonstrira da Priština može da uradi šta god hoće, dok je Beograd nemoćan, a u sledećoj fazi, pošto bi se uneo strah među srpsku populaciju, otpočeo bi proces ubrzanog iseljavanja i uspostavljanja vlasti takozvanih kosovskih institucija- ocenjuje Anđelković za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Srbija je u briselski proces ušla "iskreno i otvoreno" kako bi kosovsko pitanje rešila makar na tehničkom nivou, uz garancije EU i KFOR-a, kao i drugih relevantnih organizacija.

- Ukinuli smo insitutcije Srbije na severu stvarajući međuprostor dok se ne stvori Zajednica srpskih opština. Albanci sad ulaze u taj međuprostor, a da su postojale srpske institucije ovakav pokušaj okupacije severa izazvao bi ozbiljnu kontrareakciju i otpor na terenu - kaže Anđelković.


On smatra da u ovim trenucima Beograd mora da se obrati Kini, Rusiji i zapadnim centrima moći i zahteva da zaustave "agresiju na sever Kosova".
- Ako se to ne desi, onda u skladu sa rezolucijom 1244, koja dopušta da 1000 pripadnika naših bezbednosnih snaga dođe na Kosovo, Srbija treba da uputi svoje jedinice i uspostavi kontrolu nad tim delom teritorije - smatra Anđelković.

Sve drugo bi bilo neki vid kapitulacije, poručio je Anđelković i dodao da Beograd na to nema pravo, te je uveren da Beograd tako nešto neće ni uraditi.

- Politika koju smo vodili od 2012. je politika iskrenog sporazuma i zaštite naših nacionalnih interesa. Ako se sada ne bi intervenisalo, onda bi se ispostavilo da smo do sada napravili ozbiljnu grešku i dopustili Albancima da nas prevare- zaključio je Anđelković.

(VIDEO) STRAŠNO! Ðurića s lisicama na rukama priveli u prostorije KPS u Prištini!

(VIDEO) OVAKO JE UHAPŠEN MARKO ĐURIĆ: Do zuba naoružani specijalci Rosu divljački nasrnuli na IZASLANIKE DRŽAVE SRBIJE!

(UŽIVO) HAOS NA KIM! ĐURIĆ NA PUTU PREMA ADMINISTRATIVNOM PRELAZU MERDRE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija