• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.03.2018

12:49

ĐURIĆ PRVI PUT POSLE HAPŠENJA: VUKLI SU ME KAO PSA, UDARALI I POTEZALI NOŽ NA MENE - NISU ME UPLAŠILI!

Politika

ĐURIĆ PRVI PUT POSLE HAPŠENJA: VUKLI SU ME KAO PSA, UDARALI I POTEZALI NOŽ NA MENE - NISU ME UPLAŠILI!

Podeli vest

Vukli su me kao psa po zemlji, misleći da će tako da me ponize, ali i ceo srpski narod. Ugurali su me u vozilo, udarali, nabijali glavu na kolena, slikali selfije sa mnom, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić

Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da su albanski separatisti u Prištini uz podršku međunarodnih zapadnih krugova, koji podražavaju samoproglašenu nezavisnost, napali naš narod na severu pokrajine sa ciljem da nasiljem, terorom i zastrašivanjem okupiraju severno KiM.

- Da nije bilo jednog poziva iz Beograda, teror prema Srbima na Kosovu i Metohiji bi bio nastavljen - rekao je Ðurić u obraćanju, prvom nakon što je juče bio uhapšen u Kosovskoj Mitrovici i s lisicama na rukamna sproveden u Prištinu, a zatim i do administrativnog prelaza Merdare.

Ðurić i poredstavnici Srpske liste obratili su se novinarima posle konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Direktor Kancelarije za KiM je rekao da je njegov dolazak na Kosovo i Metohiju bio najavljen na vreme, više od 70 sati pre skupa na kojem je učestvovao, u skladu sa svim sporazumima i da je notorna laž da institucije u Prištini o tome nisu bile blagovremeno obaveštene.

Printscreen TV Pink

Ðurić je na pres konferenciji rekao da su najavu dolaska uredno najavili, u skladu sa sporazumima i na vreme obavestili i međunarodne misije i predstavnike privremene samouprave u Prištini.

- Notorna je laž da nisu blagovremeno obavešteni o tome, jer smo više od 70 sati pre skupa poslali najavu i ponovili je više puta - podvukao je Ðurić.

Kako je rekao, na jučerašnjem okruglom stolu u Kosovskoj Mitrovici trebalo je da se razgovara kako da se prevaziđu problemi koji postoje između Srba i Albanbaca i kako da se na miran i demokratski način dođe do kompromisa.

- U Kosovskoj Mitrovici smo na slobodan način počeli da razgovaramo o budućnosti, a onda su na demokratski izabrane predstavnike Srba i goloruk narod poslali stotine do zuba naoružanih, ne mogu da ih nazovem policijom, to je razularena teroristička banda, da tuku goloruke i nenaoružane ljude, koji su hteli da razgovaraju o budućnosti - rekao je Ðurić.

- To je sramota i onih koji su to učinili i onih koji su ćutali i prećutno se saglasili s onim što je urađeno - poručio je Ðurić.

On je istakao da je dobro, iako je zadobio nekoliko udaraca.

- Ponosan sam na Srbe, na hrabre muškarce i žene koji nisu i neće pokleknuti. Srbi sa KiM i Srbija će nastaviti da se bore za ono što je njihovo istorijsko pravo - rekao je Ðurić na konferenciji za medije posle sastanka predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije.

printscreen RTS

On je opisao šta mu se juče događalo i kako se s njim postupalo.

- Kad su počeli kundacima da biju poslanike, obične građane, žene, da ih šutiraju, bacaju šok bombe, kada su hteli da srpske predstavnike, vodajući mene kao psa, vukući me za kravatu po zemlji, da ponize, misleći da tako mogu da ponize Srbiju, nakon toga su me stavili u jedan od transportera - rekao je on.

Ðurić kaže da su potom pokušavali da ga ponize na putu do Prištine, spuštajucji mu glavu, praveći selfije sa njim, držeći mu kalašnjikov uz stomak, ili pretnjom nožem...

- Pevali su ''Alahu akber'' i druge pesme. Onda su me izveli iz transportera, proveli kroz glavne ulice Prištine, stavili u podrum. Da nije bilo jednog poziva iz Beograda nasilje i teror prema Srbima bi se nastavili, a ja ostao u Prištini, ali se na tome završilo - rekao je on.

Naveo je i da je u petak sa Aleksandrom Vučićem bio na sastanku u Briselu, kada se, tokom razgovora, nasmešio na nešto što je iznela albanska strana, jer mu je izgledalo potpuno besmisleno, kada je sa te, albanske strane stiglo "siktanje" i pretnje.

- Predsednik Vučić nije to dozvolio i sasekao je taj način obraćanja. Ali, već tada je bilo jasno u kom pravcu stvari idu - da se obesmisli dijalog i potkopa šansa za postizanje kompromisa - rekao je on.

Najavio je da će danas u Beograd doći jedna predstavnik EU i da će o tome javnost obavestiti predsednik Srbije.



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završena obdukcija roditelja koji su ubili decu pa skočili u smrt! Evo koje supstance su pronađene u krvi Lava i Martine!
Hronika

Završena obdukcija roditelja koji su ubili decu pa skočili u smrt! Evo koje supstance su pronađene u krvi Lava i Martine!

U telima Lava P.S. (25) i njegove dve godine mlađe supruge Martine P.S. pronađeno je da su imali alkohola u organizmu. Iz zapisnika o hemijsko-toksikološkim analizama uzoraka koji su uzeti od njih dvoje, proizilazi da je kod oboje, pored alkohola, u organizmu pronađeno i prisustvo lekova protiv bolova, povišene telesne temperature i kašlja, kao i njihovih metavolita.

18.04.2024

09:20

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija