• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2018

19:26

FEDERIKA MOGERINI: Ono što se dogodilo juče NE SME SE PONOVITI!

Politika

FEDERIKA MOGERINI: Ono što se dogodilo juče NE SME SE PONOVITI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastali su se večeras, a šefica evropske diplomatije poručila je da "ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti. Evropska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup"

21.15 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU Federika Mogerini saglasili su se da je potrebno pronaći nove načine kako bi nastavili sa radom na rešavanju problema između Beograda i Prištine mirnim putem.

Vučić i Mogerini su kostatovali da je u nacionalnom i  državnom intreresu Srbije da se očuva mir i stablinost i napredak na putu ka Evropskoj uniji. 

- Ono što se dogodilo ne sme se ponoviti EU očekuje očuvanje mira i uzdržan pristup- rekoa je Federika Mogerini posle sastanka sa predsednikom Vučićem.

Visoka predstavnica EU Mogerini izrazila je žaljenje zbog jučerašnjih događaja na KiM, navodi se u saopštenju.

Tanjug


Šefica diplomatije EU je došla samo u Beograd, a neće ići i u Prištinu.

Tanjug

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić rekla je da Mogerini dolazi u Beograd, kako bi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarala o budućnosti dijaloga kome posreduje EU.

Tanjug


Mogerini je u Beograd stigla dan nakon brutalnih scena u Kosovskoj Mitrovici i Prištini i hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića.

Ðurić je danas ostavio otvorenim pitanje nastavka dijaloga Beograda i Prištine.On je rekao da odluku o tome donosi predsednik Vučić.

Vučić je juče razgovarao telefonom s Mogerini, a ona je na tviteru napisala da je "potrebno smirivanje situacije i očuvanje dijaloga".

Tanjug

Kocijančić je dodala da će šefica EU diplomatije u Beograd stići na povratku iz Taškenta, gde danas pisustvuje konferenciji o Avganistanu. 

ĐURIĆ PRVI PUT POSLE HAPŠENJA: VUKLI SU ME KAO PSA, UDARALI I POTEZALI NOŽ NA MENE - NISU ME UPLAŠILI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jovan

pre 6 godina

iskreno imam gorak ukus u ustima od ovih zapadnih partnera i dusebriznika

Hedona

pre 6 godina

Morgerini je trebala da kaže da se hapse napadači Marka Đurića.

milan

pre 6 godina

Mogerini dosla u Beograd i porucila da je potrebno smirivanje i da se vise ne sme ponoviti ono sta se dogodilo juce. To je trebala da kaze u Pristini jer su albanci nepotrebno izazvali incident.

Nikolina

pre 6 godina

Nakon brutalnog napada u Kosovskoj Mitrovici EU ima očigledan dokaz da su kosovski Albanci ti koji ne žele ni dijalog, niti očuvanje mirne situacije.

laki

pre 6 godina

Priština podiže tenzije i stvara problem, ne samo Srbiji, već čitavoj Evropi. Prisustvo Mogerinijeve govori o značaju stabilnosti u Srbiji za čitavu Evropu. Sada je navaznije ocuvati mir i bezbednost, i ne dopustiti da se ovakvi napadi ponovo dese.

Branko

pre 6 godina

Nadamo se da Mogareni zna koliko je Srbija ponizena.

mili

pre 6 godina

"Dosla je samo u Beograd a nece ici u Pristinu" ."Da se ovo od juce ne ponovi". Nije ovo samarcina, nego nokaut.

ime

pre 6 godina

Natsavljamo nove političke pregovore, za razliku od Albanaca.

Blagoje

pre 6 godina

To treba da govori Taciju,a ne nama. Mi nikaga nismo dirali ni maltretirali ni ponizavali nista.oni su ti koji su organizovali teroristicki napad.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Da li ne smete da postavite nijedan komentar, ili je u pitanju tipična srpska nezainteresovanost?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija