• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.03.2018

15:24

VLADIMIR PUTIN PORUČIO VUČIĆU: KO NAPADNE SRBIJU, NAPAO JE RUSIJU, JER JE SRBIJA NAŠ NAJVEĆI PARTNER U EVROPI!

Politika

VLADIMIR PUTIN PORUČIO VUČIĆU: KO NAPADNE SRBIJU, NAPAO JE RUSIJU, JER JE SRBIJA NAŠ NAJVEĆI PARTNER U EVROPI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Rusije Vladimir Putin upravo su završili telefonski razgovor koji je trajao skoro sat vremena. Putin je tokom razgovora poručio Vučiću da će Rusija braniti Srbiju svim sredstvima, jer je Srbija njen najvažniji partner u celoj Evropi

U razgovoru koji je trajao mnogo duže nego što je predviđeno, predsednik Putin je poručio Vučiću da Rusija na dnevnom nivou pomno prati šta se dešava u Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Putin je takođe poručio u razgovoru za Vučićem da Srbija može da računa na rusku pomoć u svakom mogućem obliku, jer je Srbija najvažniji partner Rusije, ne samo na Balkanu, već i u čitavoj Evropi.

On je rekao da za Moskvu kad je reč o KiM važi samo Rezolucija 1244 UN i da su za nju drugi dokumenti ništavni.

Predsednik Srbije istakao je da je sa ruskim liderom imao “dug i sadržajan razgovor“.

- Ako smem da kažem, a mnogo puta sam se susretao sa njim, danas sam u njegovim rečima osetio verovatno najviši stepen podrške, kao i u reakcijama, pošto ga dobro poznajem - rekao je Vučić i dodao da je Putina pitao “šta je njegov savet“. 

Predsednik Putin je predsedniku Vučiću naglasio da "ko napadne Srbiju, napao je Rusiju".

Evo o čemu su razgovarala dvojica državnika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić telefonom je informisao predsednika Ruske Federacije Vladimira Putinom, o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji, posebno o brutalnom napadu na direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića, kojeg su albanske snage pretukle bez ikakve krivice.

Predsednik Vučić je zatražio mišljenje i savet predsednika Ruske Federacije kako da se suprotstavi nasilju i agresiji Prištine, pošto je potpuno jasno da Albanci za svoju jednostrano proglašenu nezavisnost i dela koja iz toga proizlaze imaju široku podršku brojnih zapadnih zemalja, navodi se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Ruska federacija snažno osuđuje nasilje nad srpskim narodom

Predsednik Putin rekao je predsedniku Vučiću da Ruska Federacija pomno prati događaje na KiM, da snažno osuđuje akcije Prištine i nasilje nad srpskim narodom.

- Nedopustivo je i za svaku osudu nasilničko ponašanje protiv visokih srpskih zvaničnika- rekao je predsednik Putin. 

Predsednik Putin je istakao da Rusija jedino prihvata provođenje u delo rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i da samo ono što se odigrava u okvirima Rezolucije 1244 može imati međunarodno pravno dejstvo i međunarodno pravni efekat. 

Rusija će podržati borbu Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta 

Predsednik Putin je naglasio da je Srbija ključni partner Rusije na Balkanu, ali i u Evropi, i da će Ruska Federacija podržavati Republiku Srbiju i njenu borbu za očuvanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta. 

Predsednik Putin je naglasio da je svestan pritisaka koji se vrše na predsednika Vučića i Srbiju, i da će, u skladu sa tim, preduzimati dalje mere i reagovati na vreme, i istakao da će dvojica predsednika ostati u kontaktu. 

Na kraju razgovora obojica predsednika su izrazili nadu i očekivanje da će zdrav razum preovladati, kao i normalna, civilizovana politika i da će se svi politički konflikti rešavati mirnim putem, ističe se u saopštenju. 

Predsednik Putin je, takođe, ukazao na to da se ekonomski odnosi Republike Srbije i Ruske Federacije razvijaju na najbolji mogući način, uz rast od 23 posto u trgovinskoj razmeni, kao i da očekuje još značajniju saradnju i još veći priliv međusobnih investicija između dve zemlje.

Vučić i Putin dogovorili da budu u stalnom kontaktu

Predsednik Vučić iskoristio je i ovu priliku da čestita predsedniku Putinu na ubedljivoj pobedi na izborima u Ruskoj Federaciji i izrazio uverenje da će njegova pobeda doprineti unapređenju rusko-srpskih, ali i pravednijih odnosa u svetu. 

Predsednik Aleksandar Vučić iskazao je izraze najdubljeg saučešća povodom užasne tragedije u Kemerovu i rekao da srpski narod zajedno sa ruskim danas žali ogroman broj žrtava, među kojima je i veliki broj dece. 

Predsednik Vučić je saopštio predsedniku Putinu da Srbija neće učestvovati u sprovođenju bilo kakvih mera protiv Ruske federacije, te da neće proterivati ruske diplomate iz svoje zemlje uprkos činjenici da su gotovo sve zemlje regiona u kojem se Srbija nalazi to već učinile. 

Predsednici Vučić i Putin dogovorili su da zbog ozbiljnosti sveukupne političke situacije budu u stalnom kontaktu. 

VUČIĆ O RAZGOVORU S PUTINOM: Pitao sam Putina za savet, snažno je osudio UPAD TERORISTA ROSU NA SEVER KOSOVA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pjer

pre 6 godina

Uz moćne saveznike ,Rusiju i Kinu i Belorusiju,niko nas više ne može napasti ,bez posledica !!!

rale j tomic

pre 6 godina

Baza u Nisu da se javno verifikuje i da Rusima Odatle bi odmah mogla da stize podrska reciprocna onoj koju imaju Amerikanci u bazi BONSTEELNa ovaj nacin bi se obezbedla ravnoteza i mir i mi bi dobili pomoc u pregovorima sa natom i albancima.

Vujadin Stojkovic

pre 6 godina

Ali, nazalost, to nikada nece da se desi.

Aca

pre 6 godina

Nisam glasac SNS niti Vucica ali ko bi bolje i sa vecim autoritetom vodio Srbiju

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija