• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

28.03.2018

17:50

(FOTO) STEFANOVIĆ: Međunarodnom saradnjom protiv terorizma

Politika

(FOTO) STEFANOVIĆ: Međunarodnom saradnjom protiv terorizma

Podeli vest

Srbija ima stalnu i intenzivnu saradnju sa drugim zemljama, klasičnu kroz Interpol, Europol i SELEC, i bilateralnu sa velikim brojem država, i nastaviće posvećeno da radi na sprečavanju svih potencijalnih terorističkih delovanja, poručio je danas ministar unutrašnih poslova Nebojša Stefanović

Ministar je na predavanju u Vojnoj akademiji istakao da je za efikasan odgovor na pretnje od terorizma neophodna je dobra koordinacija državnih organa, njihovo snaženje i povezanost, kao i čvrsta međunarodna saradnja, jer bez razmene informacija bezbednosnih službi nije moguć efikasan odgovor na pretnje od terorizma.

Poseban akcenat je i na regionalnoj saradnji, jer razmena informacija i pravovremeno reagovanje mogu da spasu živote, podvukao je Stefanović, saopštio MUP.

MUP

Kao primer je naveo dobru saradnju i razmenu informacija između graničnih policija tokom migrantske krize. 

- Upravo su dobra saradnja graničnih policija i razmena informacija o osobama koja mogu biti nosioci rizika dovele do toga da od 2015. godine do danas na teritoriji Srbije nema značajnijih krivičnih dela počinjenih od strane migranata ili nad njima - rekao je Stefanović, a saopštio MUP.

Takođe, rekao je da je od 2015. godine kroz Srbiju prošlo 1,5 miliona ljudi, a zahvaljujući naporu i radu bezbednosnih službi građani nisu osetili bilo kakvu vrstu nesigurnosti.

Stefanović je dodao i da se novac za finansiranje terorizma neretko obezbeđuje kroz kriminalno delovanje, uglavnom kroz narkotrafiking.

MUP

Služba za borbu protiv terorizma i ekstremizma i druge službe bezbednosti prate sve događaje i pojave koji mogu biti povezani sa radikalizacijom i ekstremizmom, rekao je ministar.

- Trudimo se da u korenu sasečemo i preventivnim delovanjem sprečimo nastajanje terorističkih ćelija koje bi eventualno mogle da izazovu bio kakvu vrstu ugrožavanja bezbednosti naših građana - rekao je Stefanović u predavanju "Suprotstavljanje ekstremizmu i terorizmu kao važan segment politike nacionalne bezbednosti Srbije" koji je održao na Vojnoj akademiji.

(FOTO) STEFANOVIĆ SA JU DEĐONGOM: Koreja među vodećim zemljama U OBLASTI SAJBER BEZBEDNOSTI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milenko

pre 6 godina

Srbij napreduje svakoga dana, u svim pravcima. Bravo.

kiki

pre 6 godina

Bezbednost nase zemlje je na jako visokom nivou i hvala nasim pripadnicima za to.

Nina

pre 6 godina

Nasa zemlja se bori i zalaze za to da se sprece teroristicki napadi sto je vise moguce i vodi racuna o bezbednosti svog naroda.

Jasna

pre 6 godina

Dobra medjunarodna saradnja sa drugim zemljama Srbiji ce pomoci i biti od velike vaznosti u borbi protiv terorizma i njegovom potpunom sprecavanju.

Vasa

pre 6 godina

Terorizam je nepredvidiv, globalan i tesko ga je preduprediti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija