• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/mediji

28.03.2018

18:58

(VIDEO) RAT NA BALKANU! SRBIJA I RUSIJA PROTIV SAD I ALBANACA: Ova analiza ZALEDIĆE SVE KOJI JE PROČITAJU!

Politika

(VIDEO) RAT NA BALKANU! SRBIJA I RUSIJA PROTIV SAD I ALBANACA: Ova analiza ZALEDIĆE SVE KOJI JE PROČITAJU!

Podeli vest

Poruka predsednika Rusije Vladimira Putina prvom čoveku Srbije Aleksandru Vučiću da Rusija na dnevnom nivou pomno prati šta se dešava u Srbiji i na Kosovu i Metohiji, kao i da Beograd može da računa na rusku pomoć u svakom mogućem obliku protumačena je na Zapadu kao do sada najdirektnija poruka Moskve da će Srbe, ako treba, braniti i oružjem

Podsetimo, Putin je istakao da za Moskvu kad je reč o KiM važi samo Rezolucija 1244 UN i da su za nju drugi dokumenti ništavni, kao i da "ko napadne Srbiju, napao je Rusiju".

Eventualni sukob Srba i Albanaca ne bi prošao bez mešanja drugih velikih sila u to, a brojni stručni mediji na zapadu mesecima se bave procenama vojnih snaga Srbije i Rusije sa jedne strane i Albanije, Kosovskih Albanaca i SAD sa druge.   

Vojni eksperti smatraju da bi novi sukob Srba i Albanaca mogao da bude iskra koja će zapaliti čitav svet, pogotovo ako se u njega direktno umešaju SAD i NATO i Rusija.

VLADIMIR PUTIN PORUČIO VUČIĆU: KO NAPADNE SRBIJU, NAPAO JE RUSIJU, JER JE SRBIJA NAŠ NAJVEĆI PARTNER U EVROPI!

Naravno, sva ovakva poređenja su nezahvalna, tim pre što dolaze iz zapadnih vojnih izvora. 

Tako, prema zapadnim izvorima, u prvi mah Srbija i Rusija zajedno mogu da angažuju nešto više od 850.000 vojnika, koji bi imali podršku od 62.000 tenkova, transportera, višecevnih raketnih bacača i drugih "zemljanih sistema". Iz vazduha bi ih pomoglo 15.600 aviona, helikoptera i drugih borbenih letelica, a na moru bi se na rusko-srpskoj strani našlo 380 raznih brodova. 

RUSKI MEDIJI GRME: Srbija je naš poslednji saveznik u Evropi - MORAMO DA JE SAČUVAMO!

Na drugoj strani, prema tim procenama, moglo bi da se nađe čak 1.400.000 vojnika SAD i Albanije, 56.000 tenkova, transportera, raketnih bacača. SAD i Albanci bi mogli, prema tim procenama, da računaju na podršku 21.000 aviona i helikoptera, koje bi sa mora podržalo 450 raznih ratnih brodova.   

Procenu vojnih snaga Srbije i Rusije u eventualnom sukobu sa SAD i Albancima pogledajte u sledećim video zapisima... 

Poređenje vojnih efektiva Srbije i Albanije izgleda ovako:

Ko je moćniji, Rusija li SAD, pogledajte u sledećem video zapisu...





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cica

pre 6 godina

Mir je najlepša i najbolja opcija, za sve. Problem je samo to svi ne misle tako.

Filip

pre 6 godina

Ovo su neki gejmeri pravili statistiku, mi smo za mir na rat ne zelimo ni da pomisljamo.

jana

pre 6 godina

Nadam se da do rata nece doci. Amerima bi porucila da se oni ne mesaju u probleme Evrope a jos manje u probleme Balkana.

zora

pre 6 godina

Kojim prevozom ce Ameri dovesti 1.400000 ljudi.Drugo to su gluposti jer danas naj manje ratuje vojska vec tehnika.

Ana

pre 6 godina

Ali Srbi i Rusi imaju nesto sto ovi drugi nemaju,a to su bratski odnosi,srce,pravoslavlje,a ove druge veze samo biznis...

marko

pre 6 godina

Kojih 15.000 aviona Rusija (Srbiju je glupo i racunati sa svojim lovackim drustvom) ima..?? USA ima nesto vise od 13.000 aviona, od toga borbenih oko 6000. helikoptera 6200...tenkova 6000...415 brodova...19 nosaca aviona...!!!!!!!!...70 podmornica... Rusija ima 3.800 aviona...od toga 2.300 borbenih...1800 helikoptera... tenkova 20.000..352 broda, od toga 102 ratna broda, ostalo su pomocni brodovi...1 nosac aviona...63 podmornice... Ovde je poredjenje samo USA i Rusija...no dodajmo Amerima ceo NATO onda je to katastrofa od snage, a i ovako su daleko jaci... Necemo da govorimo o tome sto Rusi nemaju nacina da dodju do nas, jer smo okruzeni NATO zemljama... Ne dao Bog da dodje do rata, Srbija ne bi vise postojala.

ARiki

pre 6 godina

Kad su oni bombardovali nas, onda je to bilo sve u redu!!!

Lala iz Banata

pre 6 godina

А уз кога је БОГ....? Сигурно није уз .... - Антихристе...! Да ли се и то рачуна....?

Goran

pre 6 godina

Ove vesti zaista lede krv u zilama! Neka se nikad ovako nesto ne dogodi!

Ana Mona

pre 6 godina

Dobro je da imamo Rusiju za prijatelja, jer americku vojnu silu moze da nadmasi jedino ruska.

Mostarac

pre 6 godina

Kad ce Ameri da se biju ko Rusi i Srbi. Nikad. Imaju fals heroje iz ratova gdje sve izbombarduju, pobiju 200.000 civila i kazu pobijedili. Sav sljam klosara gurnu u vojsku da ne bi u zatvor. U svakom otvorenom sukobu popuse ko dobar dan.

Miiiicaaa

pre 6 godina

Rusija i Srbija treba uvek da se drze zajedno!!!

Hedona

pre 6 godina

Ne postoji još uvek sukob, ali treba da se sve reši mirnim putem.

Higija

pre 6 godina

Novinari baš i ne treba da brinu narod, jer znamo da svako pomeranje granice može da eskalira u sukobe.

Baki

pre 6 godina

Glavno je ovo, Srbija i Rusija zajedno mogu da angažuju 62.000 tenkova i 15.600 aviona, od čega su 4 srpska i 15956 ruska, xaxa

Petar Veliki

pre 6 godina

Па ми смо НАТО зајебавали 78 дана и доводили до лудила. И то апсолутно сами. Шиптаре и онај НАТО башибозлук стациониран на Косову уз Руску подршку прегазили би најдаље за дан ипо. Бундесвер би без гаћа побегао, а осталим херојима окупатрске НАТО багре и да не говорим. Остали би да се са нама млате УСРЕ и Турци. Американци су после 1945 године водили неолико десетина ратова и ниједан нису добили. Извињавам се добили су Панаму. Већ у Сомалији побегли су брже него су дошли а у Либану кад су они и Фрацузи хтели да заведу ред за бежанију била су довољна два камиона накрцана експлозивом. Било је буш пукла, Бум и по двесто Француза и Американаца довиђења. Да не мисли неко да сам за рат али оваква анализа ме доведе до лудила. Бој не бије светло оружје већ срце у јунака.

Ruslan

pre 4 godine

Amerika i njeni saveznici nemaju nikakve sanse da prezive, jer Rusija svojim hpersonicnim raketama kao sto su Avangard, Sarmat, Cirkon, Kindzal i drugim mogu sravnati sa zemljom citavu Evropu i SAD, jer NATO nema nikakvu odbranu. Rusija je na tom planu oko 50 godina ispred NATO. Na kraju Rusija ima i oruzje za odmazdu, super torpedo Posedjdon, koje nakon eksplozije izaziva cunami do 500 m visine i preko 1 godine radijacije od eksplozije 100 MT nuklearke u kombinaciji sa kobaltom. Sto se tice PVO, Rusija ima najubitacnije rakete tipa S-400, S-500 i druge, tako da ni muva ne moze da preleti vazdusni koridor suvreniteta. Sem toga Rusija, kao prva vojna sila u svetu, ima za saveznika Kinu, drugu vojnu silu. Dakle, svi sadasnji i buduci saveznici NATO treba da razmisljaju o svojem opsatnku i svojim porodicama.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija