• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2018

09:24

POPOVIĆ: Putinova poruka Srbiji i Vučiću - istorijska!

Politika

POPOVIĆ: Putinova poruka Srbiji i Vučiću - istorijska!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da je poruka predsednika Rusije Vladimira Putina srpskom narodu, Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću - istorijska

- To je poruka mira i stabilnosti. To je poruka ne samo Srbiji, da će Rusija uvek biti uz nju, već je to poruka i svim obespravljenim Srbima na Kosovu da će Srbija i Rusija zajedno učiniti sve da očuvaju mir i stabilnost i za njih - rekao je Popović za RTS.

On je govoreći o pisanju agencije AP, koja je ocenila da će napad na direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića "raspaliti tenzije" između Beograda i Prištine, kazao da je istina suprotna od toga, budući da je poruka predsednika Putina predsedniku Vučiću i svim Srbima upravo poruka mira i stabilnosti.

Prema njegovim rečima "divljački napad" na Ðurića i na sve Srbe pokazuje u kakvoj se situaciji nalaze Srbi na Kosovu.

- Poruka Vladimira Putina je vrlo jasna i upućena je i nekim predstavnicima međunarodne zajednice koja želi da pritiscima, ucenam i uslovljavanjima natera Srbiju da uradi ono što neće nikada. Srbija nikada neće priznati Kosovo i neće dozvoliti da Kosovo postane članica UN - rekao je Popović.

On je kazao da se razgovaralo o tome da će Srbija na svaki način zaštititi svoj narod na KiM, i da niko nije spominjao vojnu silu.

- Moraju svi da znaju da su prošla vremena kada su svi mogli da udaraju na Srbe na Kosovu. Srbija će uvek učiniti sve da spase i sačuva svoj narod, a pre svega mir i stabilnost. Poruka predsednika Vučića je da svi treba da budemo mirni, stabilni, da razgovaramo, da sa Albancima razgovaramo, sa njima nađemo kompromis koji mora da poštuje Ustav Srbije - rekao je Popović.

Upitan da prokomentariše stavove kosovskih zvaničnika Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija da je ultimatum najava Srpske liste da će formirati Zajednicu srpskih opština 20. aprila, ukoliko to do tada ne učine prištinske vlasti, Popović je ocenio da su oni neozbiljne.

- Oni su imali pet godina da formiraju ZSO. To je bila njihova jedina obaveza. Srbija je sve svoje obaveze ispoštovala. Srbija radi onako kako se dogovori, a oni to nisu uradili. A da će sada to uraditi u to niko ne veruje, ovo je pokušaj nekog manevra. Srbi sa Kosova su poslali jasnu odluku o formiranju ZSO za tri nedelje - rekao je on.

Popović je dodao da veruje u mir i poručio Srbima na KiM da budu "mirni i spokojni".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Русија је дух далеког Сибира...Звук балалајке у Србији што свира...Русија је синоним правде магичне...Спој православних народа... и наше судбине... - трагичне...!! Живела Русија, последњи светски бастион против ... - АНТИХРИСТА...!! Живела Русија, последњи истински борац - за светску правду, мир и ИСТИНУ...!!

boki

pre 6 godina

Rusija dokazuje da je nas najjveci prijatelj i saveznik.

Milan

pre 6 godina

Podrška je izraz dubokog prijateljstva između dva naroda, ali i objektivno sagledavanje kompletne situacije u vezi trenutnog stanja na KiM sa ruske strane, jer ipak, oni najbolje znaju, jer su "osetili na sopstvenoj koži", šta znače pretnje, aktivnosti i neposredno delovanje terorističkih organizacija!

Luka

pre 6 godina

Mir se mora očuvati. Možda bi sami bili nezaštićeni i odlična meta za napad,a ovako zajedno možemo diplomatski da se odbranimo i sačuvamo naš narod na Kosovu.

Alhemičar

pre 6 godina

Poruka je jasno stavljena na znanje ljudima sa zapada, da se ne igraju vatrom jer će se i Rusija umešati.

Časlav

pre 6 godina

ZSO ćemo mi sami formirati , dosta smo molili Brisel da natera Prištinu da to učini.

Sale

pre 6 godina

Jasno je Putin stavio do znanja da je Rusija uz Srbiju.

Hromko

pre 6 godina

Putin je naš najveći prijatelj koji je uz Srbiju i u dobru i u zlu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija