• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.03.2018

09:32

ĐURIĆ PORUČIO PRIŠTINI: Ako hoćete da hapsite - PRVO UHAPSITE SEBE!

Politika

ĐURIĆ PORUČIO PRIŠTINI: Ako hoćete da hapsite - PRVO UHAPSITE SEBE!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM poručio da Srbi neće odustati od ZSO, a vlastima u Prištini koje prete hapšenjem, da prvo uhapse sebe

On je u obraćanju javnosti danas izjavio da Srbija očekuje od predstavnika vlasti u Prištini da umesto što prete ratom, koji nikome neće ništa doneti i kampanje terora, započnu omogućavanje Srbima da rade na formiranju ZSO.

Srbija je, prema njegovim rečima, bila i biće opredeljena za mir i dijalog, i u svakom smislu će podržati nastojanje predstavnika Srba na Kosovu da foriraju Zajednicu srpskih opština jer je to njihovo pravo, i po domaćem i po međunarodnom pravu.

- Da poručim onima koji prete Srbima s Kosova i Metohije da ako nekoga hoće da hapse zbog foriranja ZSO, trebalo bi prvo sebe da uhapse jer pet godina ne sprovode ono što je dogovoreno u Briselskom sporazumu - poručio je Đurić.

Đurić je ocenio da su razgovori koje je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i međunarodnim zvaničnicima ohrabrenje za Srbe na KiM, jer je jasno da se Srbija bori, da nije sama u nastojanjima da očuva mir i ukaže na poštovanje sporazuma.

Srbija podržava uspostavljanje ZSO onakve kakva je previđena Briselskim sporazumom a ne onako kako zamišljaju pojedini albanski mediji ili političari pominjući odluke Ustavnih sudova, dodaje Ðurić.

- Jedina moguća forma je onako kako je predviđeno Briselskim sporzumom. Oni su odlukom Ustavnog suda poništili 22 od 23 tačke principa o uspostavljanju zajednice i takvo formiranje neće biti moguće - naglasio je Ðurić i rekao da deli mišljenje predsednika Srbije da politički predstavnici Albanaca nisu ozbiljni u nameri o uspostavljanju zajednice.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da su albanske vlasti u Peći juče hapsile i srpske novinare i advokate:

- Juče u popodnevnim časovima Albanci su zarobili i odveli u Peć troje novinara RTS i petoro advokata. U Peći su bili zadržani u policijskoj stanici, nakon naše intervencije i nakon što su ih pet sati saslušavali pušteni su i sprovedeni iz Peći – rekao je Đurić.

- Ja bih voleo da vidim solidarnost novinara sa utamničenim novinarima na Kosovu. Oni su 5 sati bili zadržani na ispitivanju i to ilegalno. Mi smo uradili sve da oni budu oslobođeni - dodao je Đurić i potsetio na maltretiranje koje su novinari doživeli u ponedeljak kada je on otet.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar

pre 6 godina

Dolijaće šiptari kad-tad, samo moramo biti strpljivi.

psiholoskinja

pre 6 godina

Dozivotna robija im ne bi bila dovoljna.

Tanja

pre 6 godina

Opozicionari staju na stranu tih koji bi da nas ubijaju.

mala

pre 6 godina

Bilo bi lepo kada bi ova teorija se pretvorila u praksu.,. pa da pocnu sami sebe da hapse.

Milan

pre 6 godina

Marko ima podrsku Srbije i gradjan a Pristinu treba da bude sramota.

Sergej

pre 6 godina

ZSO je skup okpljana svih Srba sa KiM , koja će i omogućiti normalniji život i bezbednost.

Alhemičar

pre 6 godina

Priština da ne preti jer će im s eto obiti o glavi kad tad.

ana

pre 6 godina

Nadam se da će ih jednog dana sustić kazna za sve.

leka

pre 6 godina

Šiptari hoće da zaplaše Srbe ali im to neće uspeti.

Arsa

pre 6 godina

Srbi će formirati ZSO,sviđalo se to ili ne šiptarima.

Urke

pre 6 godina

Neka im je tako i rekao kada ne žele već pet godina da sprovedu potpisano.

Micka

pre 6 godina

Pristina pokazala pravo lice, propagiraju nasilje, nije ni cudo sto je tako kada njima upravlja najveci zlocinac Haradinaj!

Maja

pre 6 godina

Živković i ostali izdajnici,solidarišu se sa parama dobijenim od zapadnih mentora.

Goran

pre 6 godina

Marko je srpski junak.Marka za premijera Srbije.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija