• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs

29.03.2018

10:42

(VIDEO) VUČIĆ U AMBASADI RUSIJE: Odao počast žrtvama požara u Sibiru!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ U AMBASADI RUSIJE: Odao počast žrtvama požara u Sibiru!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se u knjigu žalosti koja je otvorena u zgradi Ambasade Ruske Federacije u Beogradu povodom tragedije u tržnom centru u Kemerovu u kojoj je među stradalima najviše dece

- U ime Republike Srbije i u lično ime izražavam saučešće predsedniku Putinu, bratskom ruskom narodu i porodicama stradalih u užasnoj tragediji u Kemerovu. Srpski narod žali za žrtvama među kojima ima i mnogo dece na isti način na koji i ruski narod. Ova užasna vest pogodila je i uzdrmala ne samo Rusiju, već i Srbiju, jer srpski narod oseća patnje i bol ruskog naroda kao svoje. Uveren da ćemo i u budućnosti deliti i dobro i zlo, nadam se da ovakvih tragedija nećemo imati, ali Rusi uvek mogu da računaju na srpsku podršku kao što mi, Srbi, znamo da će Rusija koju vodi Vladimir Vladimirovič uvek biti uz Srbiju. Neka je Bogom prosto, neka je laka zemlja svim stradalima u Kemerovu - napisao je srpski predsednik.

Vučić je položio i cveće ispred zgrade Ambasade Rusije. 

printscreen sputnik video

U Podvorju Ruske pravoslavne crkve u Beogradu juče je održan parastos za žrtve požara u tržnom centru u Kemerovu, koji je služio otac Vitalij Tarasjev.

Širom Rusije i sveta građani odaju poštu stradalima u požaru koji je izbio u nedelju u tržnom centru „Zimska višnja“ u Kemerovu. U požaru su poginule 64 osobe, a od toga je najveći broj dece. Sve žrtve su identifikovane, a podignute su optužnice protiv pet osumnjičenih za krivično delo u vezi sa požarom u tržnom centru.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da istraga požara u Kemerovu treba da bude objektivna i transparentna, da je neophodno proveriti sve verzije.

On je naložio načelniku Istražnog komiteta da ga redovno izveštava o toku istrage u Kemerovu.

DAN ŽALOSTI U RUSIJI ZBOG STRADALIH U POŽARU U KEMEROVU: Prvih 14 žrtava biće sahranjeno danas!

(VIDEO) STRADALO ČAK 41 DETE! STRAVIČAN BILANS TRAGEDIJE U KEMEROVU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Svetlana

pre 6 godina

Strašna tragedija! Duboko i iskreno saosećmo sa bratskim nam narodom Rusije...Neka je laka crna zemlja stradalima... duboko saučešće porodicama i narodu Rusije

Olga

pre 6 godina

Najiksrenije saučešće celoj Rusiji i porodicama koje su izgubili svoje najmilije.

Mk

pre 6 godina

Svi smo mislima uz bracu Ruse, saosecamo se sa njima!

Posaok

pre 6 godina

Užasna tragedija dogovila se našim ruskim prijateljima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija