• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.03.2018

14:23

VUČIĆ NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Da smo mi pretukli i uhapsili nekog Albanca, ne bi nam bilo spasa!

Politika

VUČIĆ NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Da smo mi pretukli i uhapsili nekog Albanca, ne bi nam bilo spasa!

Podeli vest

Da smo mi pretukli i uhapsili nekog Albanca, ne bi nam bilo spasa, a ovako nema veze - sponzori kosovske nezavisnosti su uzdržani, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle taktičke vežbe "Sadejstvo 2018" na poligonu Pasuljanske livade

On je, na Pasuljanskim livadama, gde je održana pokazna vežba Vojske Srbije, rekao i da ne zna kada i kako da pregovara sa zvaničnicima Prištine, za koje zna da su naredili hapšenje direktora Kancelarije za KiM.

- Ne znam da vam kažem da li ćemo nastaviti razgovore sa Prištinom jer ni sam ne znam kako ćemo - rekao je Vučić.

Takođe, kako je rekao, svima bi trebalo da bude jasno da Priština sama o svemu ne odlučuje, već to umesto nje rade sponzori njene nezavisnosti.

Umeli su jedino da nas dovedu do bankrotstva

Napadaju me oni koji su, dok su bili na vlasti, izgubili sve što se može izgubiti, rekao je predsednik Aleksandar Vučić reagujući na kritike i napade opozicije povodom događa vezanih za hapšenje Marka Ðurića na Kosovu.

- Koga drugog bi napadali? Neće valjda Albance da napadaju, pošto smo Marko i ja dogovorili da izvedemo sve to, ali nam je malo izmaklo kontroli, pa su ga malo jače prebili nego što smo očekivali - ironično je odgovorio Vučić na pitanje novinara o tvrdnjama opozicije da je hapšenje Ðurića bilo unapred dogovoreno, režirano, smišljeno "žrtvovanje"...

Istakao je da su „oni“ sve rekli od 2004. do 2008. i do 2012.

- Sve smo izgubili u njihovo vreme, sve što smo mogli izgubiti i što nismo čak ni sanjali. Otišla je Crna Gora, Kosovo je postalo nezavisno bar za jedan deo zemalja, a njihova jedina reakcija je bila - da nas dovedu do bankrotstva. To je jedino što su mogli da urade - objasnio je on.

Vučić je kritikovao da su pripadnici aktuelne opozicije tada samo ćutali na sve to, jer su se tukli među sobom, pošto su se borili ko će valdati i ko će uzeti kasu.

Odgovarajući na pitanja novinara o razgovoru s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Vučić je rekao da mu smetaju ocene nekih medija u kojima se on kritikuje zbog razgovora s Putinom.

- Razgovarao sam sa svima i razgovaram sa svima. Ne postoji niko u Evropi ko ne razgovara s Putinom. Danas ću razgovarati i sa Erdoganom, razgovarao sam i sa Federikom Mogerini, istog dana - istakao je Vučić.

- Ja ništa više ne razumem. Moj posao je da razgovaram sa svima i sve upoznam sa situacijom na KiM i tražim odgovore . rekao je Vučić.

Dodaje da je teško razgovarati sa nekim ko je sponzor nezavisnosti Kosova, a to su SAD.

- One to i ne kriju i s tim se ponose, kao i neke zapadne zemlje. Kada s njima razgovarate vidite da je Albancima sve dozvoljeno - kaže Vučić i dodaje:

- Da se ne daj bože dogodilo da smo mi pretukli bilo kog Albanca ne bi nas na kugli zemaljskoj spasio niko. Bila bi to glavna vest, bili bi prokazani, žigosani... Ovoga puta su gledali da se prećuti. Odvratno mi je to licemerje njihovo, kada nemaju hrabrosti da kažu kakve su odluke napravili 2008. onda prozivaju obe strane. Ja imam hrabrosti to u lice da kažem svima. Moj posao je da štitim Srbiju - istakao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, zapadni lideri strašno se, kako kaže, nerviraju kada im se pokažu papiri, sa izuzetkom Mogerini koja je imala hrabrosti odmah da dođe u Beograd.

- Kada im pokažete papire o poslatim papirima, tri puta poslatim, kada vide da nema odgovora, kada ne znaju šta da vam kažu, onda kažu 'pa mi to moramo sada da prevaziđemo - kaže Vučić.

Rekao je i da Srbija hoće da čuva mir i to je naš najvažniji cilj, ali i dodaje "da svi hoće da prihvatimo krivicu za nešto u čemu nismo učestvovali".

- Jesmo li mi vukli nekog kao psa i jesmo li mi kao stoka to radili? Nismo. Ali smo krivi što smo živi, krivi smo što smo Srbi i ne vidim nikakvu drugu krivicu - zaključio je on.

VUČIĆ: Slobodu i suverenitet čuva snažna armija

Kao mala zemlja koja se ne nalazi u vojnim blokovima, a koja želi da sačuva svoju slobodu i suverenitet, moramo da imamo snažnu i efikasnu armiju da bismo u tome uspeli, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je posle prisustva vojnoj vežbi „Sadejstvo 2018" na Intervidovskom poligonu Pasuljanske livade, najavio da očekuje dodatno poboljšanje životnog standarda pripadnika Vojske Srbije, i da će se posebno postarati za vojnike pod ugovorom i podofoicire.

- Svi će imati značajna povećanja, a i nastavićemo da opremamo vojsku - kazao je on.

Objasnio je da je prisustvovao redovnoj vežbi Četvrte brigade kopnene vojske u veoma teškim meteorološkim uslovima, u kojoj je učestvovalo 900 vojnika - Četvrta brigada i mali deo pripadnika specijalne brigade, kao i deo našeg vazduhoplovstva.

- Zahvalan sam momcima i devojkama koji su ovo uradili sa mnogo truda i angažmana. Hvala komandanom kadru na dobroj uvežbanosti - poručio je Vučić u obraćanju nakon vežbe.

- Mislim da su pokazali zavidnu disciplinu i dobru utreniranost. Radili su neke stvari koje druge vojske ne rade na svojim vežbama. Prikazali smo ceo proces gađanja - objasnio je vrhovni komandant VS.

On je kazao da su naši momci bili uspešni i odlično izvršili vežbu.

Dodaje da je na kraju vežbe želeo da kažem da je vežba odlično izvršena, ali su mu, kaže, ukazali da treba da kaže "vrlo dobro" kako bi nakon toga vojnici odgovorili sa "služimo Srbiji".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
baba zna

pre 6 godina

a da smo uradili nesto drugo ne bi im palo na pamet

Olga

pre 6 godina

Šiptari su hteli provokacije koje bi izazvale neviđen haos i rat.Nisu u tome uspeli.

Jakosnazno

pre 6 godina

Arsini su potpuno razliciti za Srbe i ostatak sveta.

nevena

pre 6 godina

To su jednostavno dvostruki aršini od strane evropske unije. Neka im je na čast ali kako rade tako će i proći. Ničija nije do zore gorela.

Ivan

pre 6 godina

Bravo predsednice tačno tako je gade nam se ti Amerikanci i ta EU

Zlaja

pre 6 godina

Zašto 923 vojnika ucestvuje u vezbi. Mislim da bi 999 poslalo jasniju poruku.

Oliver

pre 6 godina

Zapad je krajnje licemeran u izjavama kada se napadaju Srbi sa KiM.

Alhemičar

pre 6 godina

Da smo mi kojim slučajem to uradili , do sada bi nam opet pretili bombardovanjem.

srki

pre 6 godina

Samo snažna vojska i dobro opremljena su nam garant mira

Stojan

pre 6 godina

Vucic dobro zna da Srbiji nije mesto sa tim licemerima.

djura

pre 6 godina

Pa ne znam. U slucaju da je neko iz kosovske vlade dosao u Presevo ko i Djuric na Kosovo ,mislim da bi slali tenkove i avijaciju g-ne Vucicu.

Llll

pre 6 godina

Upravo tako! Oni sebi previse dopustaju! Ono sto se odigralo na Kosovu je nedopustivo!!!

LD

pre 6 godina

Preterali su zaista, ali Srbija nece prestati da se bori za svoje Kosovo!

Flavie Felix IV

pre 6 godina

Predsednice ako oni ne mogu da ispostuju jednu jedinu obavezu iz briselskog sporazuma ZSO,zasto bi mi postovali nase obaveze??? Ukinuti carinu,ukinuti granicu,vratiti pregovore u UN na rezoluciju 1244.. Svaku stavku u ugovoru koju smo uradili treba stopirati momentalno.

sumadinac

pre 6 godina

Bas tako ali vucic neće da sluša on slusa eu!

AS

pre 6 godina

Primetio sam da predsednik Vucic nasiroko prica,konstatuje i tumaci. Ali,on malo radi na tome o cemu najglasnije besedi. Albanci,nasuprot tome, mnogo rade na svojim ciljevima a posle traljavo pricaju i objasnjavaju.

dragic

pre 6 godina

Vojska treba da uvek ima visoku borbenu gotovost. Trebaju češće da vežbaju i u drugim delovima Srbije.

aca

pre 6 godina

Ovim rečima je naš predsednik rekao celu suštinu svetske politike!

Perakaže

pre 6 godina

Boris Tadić i Vuk Jeremić su prodali Kosovo. Pitanje je samo koliko su para dobili i gde su te pare. Vlada bi mogla da pita Švajcarce koliko ima tadić i koliko ima Jeremić na svojim računima u Cirihu. Za koliko je prodao ostrvo prekoputa Vukovaru, gde su hrvati već uselili. Gde su te pare. Kako ima obraza da se uopšte pojavi u javnosti. Izgleda da je operisan od stida i sramote.

peraciganin

pre 6 godina

Vojska je jedna od vazni stavki za jaku i stabilnu drzavu.

Nikolina

pre 6 godina

Nama snažna i uvežbana vojska treba da bismo u mirnodopskim uslovima zaštitili svoj suverenitet i slobodu od onih koji bi nas napali na prvi znak slabosti.

MIloš

pre 6 godina

Da smo mi to uradili, bili bismo linčovani. Pošto je to uradila Prištinska strana, međunarodne organizacije su im sve oprostile. Treba da ih je sramota! Očajan odnos imaju prema ovoj situaciji.

Mimi

pre 6 godina

Albanci su poznati kao nasilnici, ali ovaj dogadjaj je prevrsio svaku meru!

Kraljević

pre 6 godina

Uvek su krivi oni koji se brane,a mi samo branimo ono što je naše.

Dejo

pre 6 godina

Srbiji treba jaka,opremljena vojska da moze da zastiti sve gradjane Srbije.

Hedona

pre 6 godina

Tako i treba da vide da i Srbija ima spremnu VS koja želi da brani svoju državu, i koja želi da odbrani interese svojeg naroda na KiM.

sarmica

pre 6 godina

Normalno,jer njih podrzavaju zapadne sile.Ali nas podrzavaju nasa braca Rusi.Vremenom ce se stvari promeniti i videce se ko je kakav.

Gaga

pre 6 godina

Vojska Srbije moze da odgovori na sve bezbedonosne pretnje po njene gradjane

gari

pre 6 godina

Albanci rade šta hoće i nikakve sankcije nemaju za to.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija