• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

29.03.2018

18:06

EVO ZAŠTO SU SE ŠIPTARI POVUKLI SA SEVERA! CIA JAVILA: Vučić se ne šali, poslaće vojsku na Kosovo DA ODBRANI SRBE!

Politika

EVO ZAŠTO SU SE ŠIPTARI POVUKLI SA SEVERA! CIA JAVILA: Vučić se ne šali, poslaće vojsku na Kosovo DA ODBRANI SRBE!

Podeli vest

Čim su dobili dojavu da je predsednik Srbije čvrsto odlučio da svim silama brani Srbe, Amerikanci naredili da se ROSU povuče, a da Marko Đurić bude oslobođen

Šiptarski specijalci iz jedinice ROSU povukli su se u ponedeljak uveče sa severa Kosova i pustili na slobodu direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića onog trenutka kada su albanske vlasti u Prištini od Amerikanaca dobile dojavu da je Srbija odlučna da pošalje vojsku na Kosovo, otkriva Informer!

Naši odlično obavešteni izvori prenose da su Tači i Haradinaj promenili svoj prvobitni plan pošto su se ozbiljno uplašili odgovora države Srbije. Namera kosovskih vlasti bila je da Marka Đurića zadrže u pritvoru bar 48 sati, ali i da utvrde i dugoročno stacioniraju jedinice ROSU na severu pokrajine.

Jedan poziv menja sve

Sve se, međutim, promenilo u ponedeljak nešto pre 19

Znaju za Vučićevu odlučnost

CIA je u poslednjih godinu dana u više navrata došla do zaključaka da je Vučić u krajnjem slučaju spreman i na upotrebu vojske

Miroslav Bjegović, Fakultet za bezbednost Edukons

časova kada su američki obaveštajci javili da će predsednik Aleksandar Vučić, ako se agresija na sever nastavi, iste večeri narediti pokret Vojske Srbije na Kosovo!

- Albanci su dobili dojavu od CIA da se Vučić uopšte ne šali i da će po svaku cenu braniti Srbe na Kosovu. Da se jedinice ROSU nisu povukle sa severa i da nisu pustili Đurića iz pritvora, Vojska Srbije bi najkasnije oko 20 časova krenula da ulazi u pokrajinu... Kosovske vlasti imale su plan da Đuriću odrede pritvor do 48 sati i zadrže ga u ćeliji minimum do srede. Isto tako, hteli su da potpuno ovladaju severom Kosova. Na kraju su, ipak, morali da odustanu. Desio se taj famozni poziv iz Beograda, o kom priča i Đurić, a koji je sprečio realizaciju paklenog plana Prištine. Taj poziv je stigao od američkih obaveštajaca... - prenosi naš diplomatski izvor.

mojugao

MILOVAN DRECUN
ODBOR ZA KIM

Formiranje ZSO je u skladu s Briselskim dogovorom. Šta je tu nezakonito pa Priština Srbima sad preti hapšenjem?

I dok niko od državnih zvaničnika Srbije juče nije želeo da komentariše naša saznanja, dekan Fakulteta za bezbednost Edukons Miroslav Bjegović kaže da su zapadne službe u više navrata imale priliku da se uvere da je predsednik Vučić spreman da zaštiti Srbe i Srbiju.

- Naravno da je predsednik Vučić u slučaju krajnje nužde spreman da pošalje vojsku i zaštiti narod i teritoriju. CIA je u poslednjih godinu dana u više navrata došla do zaključaka, a na osnovu poverljivih obaveštajnih podataka i analiza da je Vučić zaista spreman i na upotrebu vojske u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a posebno srpskog naroda na severu Kosova. Zato je CIA sada odmah intervenisala i uputila jasnu poruku kosovskom rukovodstvu, što je rezultiralo momentalnim puštanjem Đurića na slobodu i povlačenjem ROSU sa severa - navodi Bjegović.

Neminovna zaštita

Penzionisani oficir KOS Ljuban Karan kaže da je albanska provokacija upadom na sever Kosova i hapšenjem Đurića bila prilično opasna.

- U takvoj situaciji, predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić sigurno je, kao jedan od mogućih scenarija za odbranu razmatrao i mogućnost slanja vojske. To je prosto neminovno - naglašava Karan dodajući da se, na svu sreću, od vojne intervencije odustalo.

- Jedan od najstarijih vojničkih principa je da se ne smeju povlačiti potezi koje neprijatelj očekuje, a Albanci su, u ponedeljak, sigurno očekivali refleksnu reakciju i odgovor Srbije. Zaštita naših građana na Kosovu svakako da jeste prioritet, ali ne na način na koji neprijatelj to očekuje i zbog čega je, možda i sproveo celu ovu provokativnu akciju - napominje Karan.

Tri srpska zahteva Prištini, naš ZSO već od 20. aprila!

Odbornici deset opština sa srpskom većinom na KiM postavili su juče zahtev Prištini da u roku od tri nedelje počne s formiranjem Zajednice srpskih opština ili će to Srbi sami učiniti 20. aprila! Oni traže i kažnjavanje nalogodavaca napada na učesnike 'unutrašnjeg dijaloga' u Mitrovici i ostavku ministra unutrašnjih poslova i direktora kosovske policije. Od međunarodnih misija, takođe, zahtevaju da povećaju budnost i preventivno deluju u slučaju napada na srpski narod.

Legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda opština Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Gračanica, Ranilug, Štrpce, Klokot, Novo Brdo i Parteš jednoglasno su usvojili ove zahteve i predstavili grb i logo buduće ZSO.

(VIDEO) GRMLJAVINA SA PASULJANSKIH LIVADA: Ovako je Vojska Srbije sprečila pobunjenike DA OTCEPE DEO NAŠE ZEMLJE

VUČIĆ NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Da smo mi pretukli i uhapsili nekog Albanca, ne bi nam bilo spasa!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darko

pre 5 godina

Daj bre ne palite raju. Jedinice KFOR-a, OVK, i albanska vojska bi uz vazdušnu podršku iz Avijana napravile pakao na severu Kosova. Šta bi bilo kad bi krenule trupe NATO koje su oko nas? Mislite da bi Rusija nešto učinila? Prstom ne bi mrdnula. Ovo zna i Vučko i bata mu Andrej, pa gledaju da se navataju para za bežaniju jer su svesni da im se bliži kraj.

Mitar

pre 5 godina

Darko ovoga puta je u pitanju Putin a ne Jelcin i ovo je druga rusija.Tada 1999 da je putin bio na vlasti nebi nas bombardovali sigurno.

Goran

pre 5 godina

A kada to nas Rusi branise ! Samo u drugom sv. ratu jer se pokarabasise odnosi sa Hitlerom a njihovo dupe upade u zar . Kada su bili uz nas pre i posle toga ? Hteli su da nas okupiraju 48 . za vreme infor biroa . Jebe im se za nas . 1. Balkanski rat , 2. Balkanski rat , 1. sv. rat . 450 god. pod Turcima .... gde su bili Rusi ? Daj bre sit sam tih prica o bratstvu .

5 NDH IGRAČA IDOLI TUĐMANOVIH

pre 5 godina

darko MISLIM DA SE tebi I SRAMNIM FRANJEVCIMA BLIŽI KRAJ U SRBIJI,VUČIĆ NIKADA JAČI NIJE BIO A TAKVI KAO ti SU NAJVEĆA SRPSKA BRUKA I SRAMOTA !!! MIRAN VATIKANAC !!!

Nebojsa

pre 5 godina

Sve ti znas. U tvom komentaru se vidi da si bas upoznat sa situacijom. Lupas kao otvoren prozor.

Mile

pre 5 godina

Darko! A šta bi ti uradio da si np. na Vučićevom mestu? Pustio bi sever Kosova u nemilost Albanaca, samo zarad da tebi bude dobro. Stoga se može zaključiti da si na strani Jankovića, Đilasa itd. Možemo mi da mrzimo Vučića do besvesti, ali moramo biti realni i reći istinu. Istina je, da se Vučić svim silama bori za srpski narod i za Srbiju. Prema tome, dajmo svi od sebe što možemo da zajedno sa Vučićem odbranimo Kosovo i podignemo Srbiju.

Nenad

pre 5 godina

Bilo bi tako da je sad 1999. Ali sad je drugo vreme.......

pavlos

pre 5 godina

darko ostrascenost u mrznji i nije bas nacin za zastitu nacionalnih interesa .....tvoja mrznja prema vucicu je tvoja individualna stvar i demokrski je dozvoljena nije mi jasno sve i da si u pravu oko oko nato i avijana pa kad se to javno iznosi? strah i nije neki saveznik a narocito kada ga javno prikazujes! strah od rata je logicno opravdan i vrlo potreban ali nikako strah od rata sa vec priznatim porazom .........za rusiju smatram da gresis i te kako bi mrdnula rusija nije ni blizu one zemlje od ranije imaju ozbiljnog drzavnika kao i mi sami cinjenica je da smo mali ali je cinjenica da najzad posle tita imamo jednog predstavnika koji je mudar politicar! negde sam procitao izjavu jednog titovog diplomate sta je diplomatija uopste? ,,jedno mislis drugo pricas a trece radis .......svi ozbiljni politicari nikada nece izneti zaista sta misle!

milan lala

pre 5 godina

Odgovor za@ Darko . Neka probaju siptari da krenu na sever KiM uz podrsku svih ti koje si nabrojao. Nisi svestan da zapadna koalicija bezi iz Sirije zato sto nesmu da lete jer su im Rusi zabranili a nesmu ni da dejstvuju protiv Siriske armije i sad je predsednik Trump javno izjavio da ce se njihova voska uskoro vratiti kuci . A kuci se vracaju jer su porazeni nemaju silu da se suprostave Rusiji . A ti i Avijano hehehehe . Znas li da "kalibri " imaju domet od 3500 km ? Ko krene silom na Srbiju bice "kalibrisan". Rusija se sve do sad suzdrzavala zbog zelje za saradnju a sad su svesni da zapad zeli unistenje Rusije . Kfor , OVK i Albanska vojska su obicno sranje za nasu vojsku, ima da one koji nam se suprostave sjurimo u Jadransko more, cekamo da nam bacuska da signal. Palatice nam svi dugove sa kamotaom .....uskoro.

Brko

pre 5 godina

Pravite kredite tamo gde ih nema,tesite se samo...Vazno je da je Djuric izneo glavu na ramenima,a sto je gace usrao nema veze..

Lala iz Banata

pre 5 godina

ЈЕДНОМ ЋЕ ДОЋИ И ТАЈ ДАН...

Mirko

pre 5 godina

Albanci su u NATO. Srbija ne smije ni prdnuti na Kosovo.

Johnta

pre 5 godina

A i Makedonci i stari Grci i Egipćani svi su se prepali, svi do juzne Afrike

Stefan

pre 5 godina

VOLIM INFORMER DA CITAM PRIKAZUJE PARALELAN UNIVERZUM U KOME BIH VOLEO DA ŽIVIM. Lako je poslati vojsku na sever ali vama srbi zive i juzno od Ibra sta sa njima?

mirko

pre 5 godina

ahahaha, pa ni vi ne verujete u ove gluposti nadam se...

Boris

pre 5 godina

Iz Avijana neće smeti jer će baćuške prvo tamo udariti,a ove ćemo sami srediti ali šta ćemo sa domaćim kurvama?

Maja

pre 5 godina

Amerika sve otima,naređuje početak i završetak svojih nedela. Njihovo zlo traje milenijumima,ne vekovima,od Indijanaca nije počelo,a kraj se ne nazire. Zlo su ti nazovi Englezi-Amerikanci.Gori od Hitlera.

SS

pre 5 godina

Svi gledaju svoje interese za svoju državu,sem nas prevrtljivih Srba.I ustaše se politički glože između sebe,a kad treba srbe na vrbe svi su na okupu ujedinjeni za domovinu spremni.Mi to nikad nećemo naučiti zato smo manji imanji.

amigo

pre 5 godina

cutali li bi ameri kad im rusi zapree brisanjem sa lica zemlje,,,

Hmmm

pre 5 godina

Realno bi mogli da zauzmemo sever, mada ako bi se NATO uključio, bili bmo zgaženo nakon pola sata. Kao 1999-te kad nam je vojska bila 5x jača.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija