• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P.

29.03.2018

18:54

ŠAPČANI NA METI HRVATSKIH POLICAJACA: Marš nazad sa granice, PUN NAM JE KU*AC  SRPSKE STOKE

Politika

ŠAPČANI NA METI HRVATSKIH POLICAJACA: Marš nazad sa granice, PUN NAM JE KU*AC SRPSKE STOKE

Podeli vest

Šapčani Dragan Ristivojević i Đorđe Petrović kažu da im je hrvatska policija iz čiste obesti zabranila da pređu granicu kod Županje

Šapčani Dragan Ristivojević i Đorđe Petrović doživeli su zajedno sa još četvoro prijatelja neviđeno iživljavanje hrvatske granične policije na prelazu Županja, kada su u utorak krenuli u šoping u Italiju. Njima su Hrvati iz čiste obesti zabranili ulazak u zemlju, uz strašno šikaniranje i uvrede.

Kako Dragan i Đorđe kažu, Hrvati su im doslovce rekli: "Pun nam je ku*ac vas srpske stoke, nećete vi ući kod nas", i naredili im da se vrate odakle su došli. Izdali su im papir u kom piše da im je ulazak u Hrvatsku zabranjen zbog neposedovanja dovoljne količine novca, iako su njih šestorica kod sebe imala čak 18.000 evra?!

Teška diskriminacija

Ristivojević i Petrović, i dalje u šoku, kažu da ne mogu da veruju da im je u 21. veku zabranjen ulazak u neku državu samo zato što su Srbi.

- U utorak po podne, nas šestorica prijatelja pošli smo

Smešno objašnjenje

Kao zvaničan razlog zabrane ulaska naveli su da nemamo dovoljno novca, iako smo nas šestorica zajedno imali 18.000 evra

Dragan Ristivojević i Đorđe Petrović

kombijem u šoping u Italiju. Krenuli smo iz Šapca, preko Bosne, jer smo tamo hteli da sipamo gorivo. Kada smo stigli na granični prelaz Orašje - Županja, oko devet sati uveče, nismo ni sanjali kakve ćemo muke preživeti. Čim je hrvatska službenica videla srpske tablice, postala je prilično drska i počela je da viče kako nemamo dovoljno novca da uđemo u njihovu zemlju! Na naša objašnjenja da idemo samo u kupovinu i da imamo skoro 18.000 evra u kombiju nije obraćala pažnju, već je nastavila da viče i pozvala je šefa. 

Pravo iživljavanje krenulo je kada je on došao i počeo da urla. Svašta je rekao, počevši od toga da nećemo ući u Hrvatsku, do toga da mu je pun ku*ac Srba i da smo svi mi stoka - u neverici pričaju Ristivojević i Petrović, koji kažu da im ovo nije prvi put da idu, i da prethodnih desetak puta nisu imali većih problema.

- Čak smo ponudili da platimo kaznu kako bismo nastavili put, iako nismo znali šta smo pogrešili. Međutim, tek tada je nastao haos! Počeli su da urlaju kako oni ne uzimaju mito. Nakon dvočasovnog pretresa dali su nam papir da ne možemo da uđemo u Hrvatsku jer, kako su napisali, "nemamo dovoljno sredstava s obzirom na trajanje i vrstu boravka" i poslali su nas nazad za Srbiju - dodaju Ristivojević i Petrović, koji nisu hteli da im objavljujemo slike iz straha da će ih sledeći put prepoznati na granici i da im neće opet dozvoliti ulazak u

Mi pričamo, vi ćutite

Kad smo pokušali da objasnimo da ništa nismo uradili, Hrvati su nam rekli: "Nemate pravo da pričate. Dok mi pričamo, vi ćutite!""

zemlju.

Međutim, Šapčani nisu hteli da odustanu, pa su se uputili ka graničnom prelazu Slavonski Šamac.

- Tamo su nas pretresali skoro sat vremena, da bi nam na kraju rekli da ne možemo da uđemo jer su nas već odbili na prethodnom prelazu. Što su nas onda držali sat vremena, ako su odmah imali informaciju da smo već bili i da nas nisu pustili? Očigledno da bi nas maltretirali samo zato što smo Srbi - zaključuju Ristivojević i Petrović.

Nema prolaza

Prema njihovim rečima, bahati hrvatski policajci su kod Slavonskog Šamca dali sasvim drugačije objašnjenje za zabranu ulaska.

Hrvati: Ispitaćemo slučaj

Povodom ovog skandala novinari Informera juče su kontaktirali i sa graničnim prelazom Županja, kako bi se čula i njihova strana priče, ali su nas oni panično, brže-bolje, uputili na vukovarsko-sremsku policijsku upravu. Tamo su nam rekli da sva pitanja koja imamo pošaljemo mejlom, da će ispitati slučaj, ali da će nam odgovoriti tek danas

- Ovog puta nije pisalo da nemamo dovoljno novca, već da nemamo svu potrebnu dokumentaciju kako bismo ušli u Hrvatsku. Na naše pitanje šta nam je još potrebno od dokumenata, dobili smo odgovor: "Nemate pravo da pričate. Dok mi pričamo, vi ćutite!" - kaže Ristivojević i dodaje da su nakon toga svi bili primorani da se vrate u Srbiju.

RUSKA ŠAMARČINA HRVATIMA: NAŠ STRATEŠKI PARTNER JE SRBIJA, Putin neće u Zagreb jer ste se PONELI NEPRIJATELJSKI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija