• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2018

22:55

RUSKA ŠAMARČINA HRVATIMA: NAŠ STRATEŠKI PARTNER JE SRBIJA, Putin neće u Zagreb jer ste se PONELI NEPRIJATELJSKI!

Politika

RUSKA ŠAMARČINA HRVATIMA: NAŠ STRATEŠKI PARTNER JE SRBIJA, Putin neće u Zagreb jer ste se PONELI NEPRIJATELJSKI!

Podeli vest

Ambasador Ruske Federacije u Zagrebu, Anvar Azimov, izjavio je da je proterivanje diplomata neprijateljski čin, da je odluka zvaničnog Zagreba da protera ruskog diplomatu nanela veliku štetu hrvatsko-ruskim odnosima, te da je poseta predsednika Vladimira Putina Hrvatskoj u bliskoj budućnosti malo verovatna

Ruski diplomati aktivno su radili na obnovi rusko-hrvatskih odnosa u interesu obeju država, i to zbog privrednog rada, dolaska ruskih investicija u Hrvatsku, stvaranja novih radnih mesta...

A Hrvatska je, kaže, zbog toga proterala jednog od nas.

Istakao je da s obzirom na neprijateljski korak koji je Hrvatska preduzela u odnosu na Rusiju, verovatno će biti određenih korektiva i po pitanju eventualne posete ruskog predsednika Hrvatskoj.

- U svakom slučaju, očigledno je da je u bliskoj budućnosti takva poseta predsednika Putina Hrvatskoj je malo verovatna - rekao je Azimov za zagrebački Večernji list.

Rusija, istakao je, želi dobro i Hrvatskoj i Srbiji i zainteresovani smo za poboljšanje odnosa između tih dveju zemalja.

USTAŠE SE SVAĐAJU ZBOG IZRAELSKIH F16: Kupili smo stare kante, SRBI BI NAS SVOJIM MIGOVIMA ODUVALI U SLUČAJU RATA!

Govoreći o interesima Rusije u ovom delu Evrope, Azimov kaže da je njegova zemlja zainteresovana da Balkan bude stabilna i sigurna regija, te da zvanična Moskva tu nema nikakvih geopolitičkih planova.

- Naše su ambicije potpuno normalne, želimo poboljšanje bilateralnih odnosa sa svim zemljama zapadnog Balkana. Dijalog između Rusije i drugih zemalja vodi boljoj sigurnosti i stabilnosti. Rusija ima stalnu politiku prema Balkanu kao regiji koja leži između istoka i zapada. Želimo da Balkan bude neutralan, ali to se ne događa. Očite su evroatlantske ambicije balkanskih zemalja i mi to poštujemo, ne želimo ih narušavati ni u kom pogledu - rekao je.

VIKTOR KOLBANOVSKI: Srbija i kosovsko pitanje: hoćeš mir - spremaj se za rat!

Što se Srbije tiče, Azimov je rekao da je naša zemja strateški partner Rusije na Balkanu, te da s njom ima najintenzivnije kontakte.

fotomontaža

- Znamo za srpske aspiracije prema članstvu u EU i to poštujemo. No u isto vreme želimo reći da približavanje Srbije Evropskoj uniji ne treba da bude prepreka tradicionalno dobrim odnosima Rusije i Srbije - rekao je.

Istovremeo, kazao je, Rusija želi da poboljša bilatralne odnose sa svim balkanskim zemljama.

PANIKA NA ZAPADU ZBOG VUČIĆA I PUTINA! AP TVRDI: Ako se Rusija uključi u razgovore o Kosovu STVARI ĆE SE ZAKOMPLIKOVATI!

Postoje dva aspekta - održati neophodan politički dijalog na različitim nivoima i, drugo, želimo da ojačamo naše trgovinske i ekonomske veze. Želimo da ulažemo. Naša saradnja i naš pristup prema zemljama u regiji ne sudara se s politikom SAD prema Balkanu. Spremni smo da sarađujemo sa svim zemljama, s EU i SAD kako bismo ovu regiju učinili što sigurnijom i stabilnijom - poručio je ruski ambasador u Zagrebu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hrvoje

pre 6 godina

Vecina slavenskih naroda rekla je NE Rusiji (slovenci,hrvati,poljaci,cesi,slovaci,bugari,crnogorci,makedonci,bosnjaci,ukrajinci). Prakticki svi slavenski narodi osim Srba koji kao i Rusi vole otkinuti poneki dio tuđih drzava rusi donbas,krim i pridnjestrovlje,a srbi crnu goru,tzv sao krajinu i dio Bosne. Vezu ih isti interesi a to je agresija na druge slavene. Pitajte poljake i cehe sto misle o rusiji. Slaveni united protiv votke i sljivovice.

Sloven

pre 6 godina

Зар ви нисте Готи како тврдите? Пусти ти нас Словене на миру, вама су Немци идоли, зар не? Исти ти Немци који су тврдили да су Словени нижа раса а са којима сте ви тако свесрдно сарађивали? Уосталом видели смо вас и још неке како сте уступили свој ваздушни простор НАТО злочинцима док је Србија била на бранику слободног света.

Novica

pre 5 godina

Idiota ne treba prozivati, idiot se sam javi. Sta nalupa u par sekundi kroasan.

Petar Jovanovic

pre 5 godina

Hrvoje domoljube, ja sam pomorac,Srbin iz Boke Kotorske. Plovim sa Hrvatima i znam svu pricu"europskih i nato integracija".Znas li kako se tvoji patrioti zale na zivot u HR. U poslednje tri godine iz HR je otislo preko sto pedeset hiljada ljudi, mnogo vise nego iz SRB i CG zajedno. Ne zaboravi, i podsjeti se iz istorije(ne one koju ste vi pravili) da su Srbi i Rusi uvijek vodili oslobodilacke ratove. Da ti nije Srba, HR ti ne bi bila drzava. Da se podsjetimo i logora smrti za djecu. Preko dvadeset hiljada pobijeno. Nijemci,vasi prijatelji su se grozili ustaskih zlocina.U zajednicku drzavu SRB,HR,SLO ste usli da bi ste dobili drzavu, koju drugacije ne biste dobili. Srbiju ste uvijek udarali s ledja i iako je Kralju Aleksandru sugerisano od naseg cuvenog vojkovodje Zivojina Misica da je lose za Srbiju stvarati sa vama drzavu, nije ga poslusao. Naravno, plovio sam i sa casnim Hrvatima, koji ne misle kao ti. Nekima su njihovi bliznji stradali od ustaskog noza. Ima jos dosta toga i ti to znas. Rusija je uvijek bila uz SRB kao i CG(cak i vise kroz istoriju).Nazalost, dio CG,kojemu ja ne pripadam je udario noz u kedja i Srbiji I Rusiji.Sveti Petar Cetinjski Vladika I srpski Svetac je napisao u svojim poslanicama: "Ko se Rusa odrekao, da Bog da mu meso od kosti otpadalo"! To je istina, koja je zapisana. Na kraju СЛАВА РОСИИ !( Zivjela Rusija)!

Mare

pre 6 godina

Hrvati se nisu lepo poneli prema Rusima, zbog toga Putin ne zeli da saradjuje.

Filipovic

pre 6 godina

Hrvati nikada nisu ni bili prijateljski nastrojeni prema Rusima.

Goga

pre 6 godina

Ne gledajući ovo samo politički - ovako se ponaša prijatelj.

valerija

pre 6 godina

Oni nikada nisu bili uz nas ili ruse,uvek su podrzavali Nemacku pa makar ona u proslosti bila i nacisticka! To se ne sme zaboraviti ljudi...

Tamara

pre 6 godina

Bečki konjušari ostaju i dalje konjušari, ovog puta Berlinski.

nina

pre 6 godina

Tako to rade pravi prijatelji i partneri...štite jedni druge..

Lala iz Banata

pre 6 godina

Загреб је увек био лицемеран...Глава им увек у Берлину, али "пупак" би да "инсталирају" у .... - Москву...!!

vlah alija

pre 6 godina

hajde sto hrvati dobivaju samarcine od sile rusije i to figurativno al sto srbi dobivaju od albanaca i to bukvalno to je sramota siptari vam samaraju ministre i vuku ih po asvaltu kao pijane barabe

kiki

pre 6 godina

To govori o njima Hrvatima kakvi su koji su se poneli prema nasoj zemlji neprijateljski ne o nama.

SS

pre 6 godina

Zabole hrvate uvo,oni teraju po svome običaju,još od Starčevića,za dom spremni uz EU.

SS

pre 6 godina

Al je šamarčina,Kolindi spadoše gaćice.Podići će ih Pupovac.

Ljubinko

pre 6 godina

Pa sasvim realno zasto bi isao negde gde je narod neprijateljski nastrojen..

Nana

pre 6 godina

Neka su im tako lepo i kulturno opalili samar..

Danka

pre 6 godina

Hrvatska sama sebi steti ovakvim postupcima, Putinov odgovor je u skladu sa njihovim ponasanjem.

Lokica74

pre 6 godina

Hvala Rusiji na odanosti Srbiji, Vi ste nasa braca!

ana

pre 6 godina

Ovo je stvarno politicki samar. Ali su ga zasluzili!

pavle

pre 6 godina

Posle odluke o proterivanju diplomata, šta on ima da traži u Zagrebu.

pavle

pre 6 godina

Potrčali su Hrvati da se pridruže onima koji su proterali ruske diplomate.

Mina

pre 6 godina

Srbija sa Rusijom odrzava sasvim korektne i odlicne odnose kao i uvek do sad, vazno je da postoji medjusobna obostrana podrska u svakom trenutku sto je od kljucnog znacaja.

Tara

pre 6 godina

Od Rusije Srbija moze ocekivati samo podrsku, to je stvarno za svaku pohvalu i postovanje, u buducnosti medjusobni odnosi treba samo da budu samo jos bolji i cvrsci.

Kole

pre 6 godina

Pa i nije logično da Putin ide u Zagreb, A Hrvati im proteruju diplomate.

Jasna

pre 6 godina

Neka im ide Izraelski predsednik u posetu ili američki, oni ih naoružavaju i huškaju, Putin je prijatelj Srbije.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija