• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink..rs

30.03.2018

10:50

(VIDEO) VULIN I STEFANOVIĆ UZVRATILI TAČIJU: Ako zatreba, PUZAĆEŠ PRED VOJSKOM SRBIJE!

Politika

(VIDEO) VULIN I STEFANOVIĆ UZVRATILI TAČIJU: Ako zatreba, PUZAĆEŠ PRED VOJSKOM SRBIJE!

Podeli vest

Ministri dobrane i policije Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović gostujući na TV Pink komentarisali su brutalni napad na goloruki srpski narod u Kosovskoj Mitrovici u hapšenje Marka Đurića, kao i pretnje predsednika lažne države Kosovo Hašima Tačija  srpskim vojnicima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je jučerašnja pokazna vežba na Pasuljanskim livadama izvedena pred vrhovnim komandantom Vojske Srbije i pokazala je svu pripremljenost, obučenost i opremljenost pripadnika vojske. Kako kaže, predsednik je vežbu ocenio sa "vrlo dobro" što je dosta visoka ocena.

- Pokazali smo celom svetu da je Vojska Srbija spremna da odgovori na sve izazove, da zaštiti svaki deo teritorije i svakog građanina naše zemlje - kaže ministar Vulin.

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je zemlja konačno dočekala da postane istinski nezavisna.

- Vučić je uspeo da od vazalne države napravi nezavisnu i slobodnu zemlju. Govore, nemojte avione tamo uznemiriće se onaj, onamo će oni da se uznemire... Valjda smo suverena zemlja koja unutar svoje teritorije može da donese odluku šta će da radi – kaže ministar MUP, dodajući da se svi mešaju u ovakve stvari, dok bi se ćutalo kada bi se naš narod ubijao.

pink.rs

Komentarišući izjavu Hašima Tačija da je napad u ponedeljak isceniran, Vulin ističe da se napad u Kosovskoj Mitrovici komotno može nazvati terorističkim.

- Države hapse, a terorističke organizacije otimaju. Navikli smo da je Vučić kriv za sve u Srbiji, sada je kriv za sve i u regionu, pa je tako kriv i za naređenje da se uhapsi Đurić. Nije lako razgovarati sa ratnim zločincima kao što su Haradinaj i Tači, a Haradinaj je na slobodi samo zato što više nema živih svedoka. Slično je i sa Tačijem. Nije lako pregovarati sa njima. O Haradinaju je najgore stvari govorio Tači, oni jedni o drugima govore najgore stvari pred Vučićem, a kad se osećaju sigurnim i zaštićenim, kad su sami, onda se osile i izigravaju velike junake. Vojsku Srbije niko ne šalje i ne vraća, naše kretanje može da naredi samo Vučić, nikakav Tači nam neće govoriti kada i gde da se pokrenemo. Tači je prošli put tračao pred vojskom Jugoslavije, a sledeći put će pred Vojskom Srbije puzati, samo ako bude potrebno – kaže Vulin.

pink.rs

Stefanović kaže da je suštinska podrška napadu koji se dogodio ispred Mitrovačkog dvora došla spolja, ili od strane Amerike, ili od strane EU ili i od jednih i drugih.

- Suština njihovog besa, mržnje i ljutnje je u tome što su razotkriveni: oduvek su hteli, a sada za to imamo i usmenu potvrdu, da zauzmu sever, ukinu institucije, fizički kontrolišu i proteraju srpsko stanovništvo, a u ponedeljak su imali pokaznu vežbu. Oni lude jer je priča demaskirana! Svi znamo da je priča o tome da Marko Đurić nije najavljen – šuplja. Ova priča je način da opravdaju svoje divljanje koje je direktna pretnja, ali Srbije ima svako pravo da zaštiti svoj narod i niko od nas neće dovoliti pogrom i proterivanje srpskog naroda – kaže Stefanović, dodajući da će Albanci morati da se pomire sa činjenicom da je KiM sastavni deo teritorije Republike Srbije.

Vulin kaže da je važno da svako zna da više neće biti martovskog pogroma, novog “Bljeska” ili nove “Oluje”. Komentarišući izjavu Ramuša Haradinaja da želi sever Kosova, ministar kaže da se to i očekuje od čoveka koji je svoju političku karijeru započeo kao terorista.

- Priština retko govori iz svoje glave i ovo je poruka Zapada koja govori da su spremni da destabilizuju region. Ipak, tu je Vučić koji je spreman da odgovori razumno, da probleme reši diplomatijom i razgovorom. Važno je ipak da ponovimo da se martovski pogrom neće ponoviti – kaže ministar odbrane.

Stefanović kaže da su poruke o formiranju ZSO bezobrazluk, ali ne bezobrazluk Albanaca sa KiM, već onih koji treba da uslove ZSO, dakle, bezobrazluk Evrope. Zamislite da Srbija ne ispunjava neki uslov?

- Kako je moguće da ih niko za to ne uslovljava? Ne mogu ni da zamislim šta bi se dogodilo da su Srbi uradili ono što su oni. Naš predsednik je zamalo linčovan u Srebrenici i nikom ništa – podseća Stefanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivica

pre 5 godina

Ne prizivajte Oluju da vam se opet ne desi.Ovaj će put biti skuplje.

Goran

pre 5 godina

Cestitam vojsci Srbije na jako dobroj obucenosti i visokoj oceni . Da podsetim u vojsci je najvisa ocena 4 .

Lokica74

pre 5 godina

Prema Taciju i trebaju da se ponasaju tako! On je terorista!

Gliša

pre 5 godina

Kako bi Tači pričao da nema snažnu i blanko podršku Amerikanaca, možemo samo da zamišljamo. S obzirom da se baš osilio na rečima, može mu se desiti da odgovor dobije konkretnije.

caslav

pre 5 godina

ma ne mora da puzi, dovoljno je da bude u našem zatvoru,........a biće obojica.

mica

pre 5 godina

Zasto samo Vucic? Valjda i vi imate neke zasluge. Vodjenje drzave je timski rad. Nije Vucic svevisnji.

Ivan

pre 5 godina

Uvek treba biti na nivou i odgovarati im redovno sreća njihova što im je sve ovo Sloba dao spomenik da mu podignu a i Tadiću koji je sitno UN time i Ruse ali nije sve izgubljeno.

Pg

pre 5 godina

Ma dajte bre ljudi,Šiptari bi nas pojeli za doručak..

Jana

pre 5 godina

Ma dokle Tači više da nas provocira, gde su sada borci za ljudska prava, međunarodne zajednice...osilili se uz podršku Amerikanaca!

123

pre 5 godina

Ma da, evo NATO se uplašio naše vojske. Ajd neka nego izgugla šta sve NATO ima na Kosovu i u okruženju. Nemojte posle, nismo znali.

zoran miljkovic

pre 5 godina

ОЗБИЉНИ ПОЛИТИЧАРИ СЕ НЕ ПРЕПУЦАВАЈУ КАО БАБЕ,ОНИ СВОЈУ СНАГУ И ЗНАЊЕ ПОКАЗУЈУ НА ТЕРЕНУ,У ОВОМ ТРЕНУТКУ АЛБАНЦИ СУ ОД НАС НАПРАВИЛИ ЈАДНИКЕ,ТО ЗНАЧИ ДА НЕКО НЕ РАДИ КАКО ТРЕБА И РАДИ НА БРУКАЊУ СРБИЈЕ,А ПОСЛЕ ТОГА ФЛОСКУЛЕ КОМУНИСТИЧКЕ СУ ЈОШ ГОРА СТВАР.

Srbin

pre 5 godina

Bravo !!!!! Napokon treba otvoreno i u pravom kontekstu odgovoriti tim teroristima i zacepiti im usta.

Dragan R

pre 5 godina

Poštovana gospodo ministri, slažem se sa onim što ste rekli, ali mnoge stvari koje radite nisu u skladu sa tim. Na primer, meni nije jasno da li su srpski ministri u tzv vladi Kosova dali ostavke ili nisu i da li je Srpska lista uskratila podršku toj tzv vladi? Šta znači to što su rekli da su napustili vlast i prešli u opoziciju? Koliko ja znam, bez njihove podrške bi istog momenta pala tzv vlada zločinca Haradinaja., a koliko vidim ona i dalje postoji i radi, Haradinaj je i dalje predsednik te tzv vlade i niko i ne spominje raspisivanje novih izbora? Po meni je to vrlo neozbiljno, neodgovorno i sramno.

Nena NS

pre 5 godina

Kosovo je bilo i biće Srpsko !Srbija je uvek imala pravu vojsku !A uz podršku Rusije i prave odluke predsednika Srbija ide napred!

Kina

pre 5 godina

Oni imaju placenike,masine,robote i ubice,a mi cemi imati rodoljube,bracu,dobrovoljce.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Верујте са 10 обучених полицаја или војника...Разбуцам цео тај шиптарски РОСУ ко" мачке са буњишта"...!! Немају они појма...!! Нити формација, нити команда, нити поредак...Само дрека и понашање...- "Аматера у униформи", који немаји ни слово "О" од... - Обуке...!! То је банда,која умишља да су "професионалци"...Наших 10. професионалаца би их растерало ко зечеве...!! Верујте знам шта причам...Прошао сам "специјалистичку" обуку ЈНА и врло добро ценим такве ствари...!! Овај њихов РОСУ или како га већ зову...Нема благе везе са војном или полицијском обуком...!! То је обична "сеоска" банда...наоружаних дилетаната...

istina

pre 5 godina

Mnogo je 10 ti bi to sam rasterao sednes lepo ispred tastaturepa udri junacino svi ste pametni i hrabri na jeziku

Igor

pre 5 godina

Nadam se da će puzati Tači pred našom vojskom da dočekamo i taj dan.

Sasa

pre 5 godina

Mislili su da ce opet puzati po kosovskim sumama i kmecati da ga Amerijanci spasu.

Nikola

pre 5 godina

Sve je ok, ali gde vas dvojica da pretite vojskom, samo ste je na tv videli.

dule

pre 5 godina

A sto i dalje onda zelimo u EU? Neka hvala ne trebaju nam vise jer su lazovi i cao. Mozemo mi i bez njih a verovatno bi nam i bolje bilo bez tih lazova.

Lazar

pre 5 godina

Ako naša vojska krene, Tačiju neće pomoći ni Sveti Petar.

tonino

pre 5 godina

Puzati ce nego sta kao i do sada. Kada si sila Vuline otidji na Kosovo ti kao ministar

nesa

pre 5 godina

ne, odvratni komentari, zar smo isti civilizacijski nivo?

Izbori 2024

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija