• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

30.03.2018

11:47

HARADINAJ smenio ministra policije i šefa tajne službe zbog Gulenovaca!

Politika

HARADINAJ smenio ministra policije i šefa tajne službe zbog Gulenovaca!

Podeli vest

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj smenio je danas ministra unutrašnjih poslova i šefa tajne službe, posle hapšenja i proterivanja šestorice turskih državljana povezanih, kako se tvrdi, sa pokretom Fatulaha Gulena, javili su prištinski mediji

U saopštenju vlade se navodi da je operacija hapšenja i depotovanja šestorice turskih državljana izvedena bez dozvole Haradinaja.

"Na osnovu ustavnih nadležnosti zatražio sam odmah smenu direktora Kosovske obaveštajne agencije, Dritona Gašija i ostavku ministra unutrašnjih poslova, Flamura Sefaja ", navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Haradinaj je, naime, u prvom reagovanju na hapšenje šestorice turskih državljana i njihovo proterivanje u Tursku, juče rekao da ga o toj akciji nije obavestila nijedna prištinska institucija.

Beta/printscreen GazetaExpress

Odluka o smeni ministra unutrašnjih poslova, Flamura Sefaja, i šef kosovske tajne službe, Dritona Gašija, doneta je sinoć na hitno sazvanom sastanku kojem su, osim Haradinaja prisustvovali predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.

Pacolijva Alijansa za novo Kosovo ne prihvata odluku o smeni Sefaja i zatražila je od Haradinaja razjašnjenje.

Haradinaj je, kako prenosi GazetaExpress odbio zahtev Pacolija da preinači odluku o smei Sefaja.

Portal podseća da je smenu ministra Sefaja tražila i Srpska lista kao uslov za formiranje Zajednice srpskih opština, a nakon hapšenja šefa vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića, u ponedeljak u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caslav

pre 6 godina

Jak si mi ti premijer kad ne znaš šta rade tvoji činovnici,...ili si samo folirant....ti izaberi šta ti se više sviđa.

DEDA RAKA

pre 6 godina

Arnautsko "zabavište" uveseljava svojim postupcima , amateri pokazuju svoje mišiće in uveseljavaju narod - ali "Veliki brat" i nije baš oduševljen ! Slede packe .

Lala iz Banata

pre 6 godina

...Шиптарске... - " Игре без граница"....

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija