• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nedeljnikAfera.net

30.03.2018

13:16

SKANDALOZNO! Kako je Jeremićev najbliži saradnik Zoran Bašanović krao po Americi!

Politika

SKANDALOZNO! Kako je Jeremićev najbliži saradnik Zoran Bašanović krao po Americi!

Podeli vest

Nedeljnik "Afera" u novom broju objavljuje tekst pod naslovom "Bašanovići krali luksuznu robu" u kojem otkriva kako je jedan od najbližih saradnika lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, estradni menadžer Zoran Bašanović uhapšen zajedno sa suprugom u mestu Sanrajz u Floridi 27. decembra 2012. zbog krađe luksuzne robe u tržnom centru. Tekst prenosimo u celini:

Zoran Bašanović, poznati estradni menadžer i vlasnik jedne srpske televizije, sa suprugom Bojanom živi na visokoj nozi, za skromne srpske prilike. Ručava i večera uglavnom u restoranu Careva ćuprija, ali i drugim ekskluzivnim beogradskim i evropskim restorananima.

Međutim, pre samo nekoliko godina, tačnije 27. decembra 2012. bračni par Bašanović je uhapšen na Floridi u mestu Sanrajs zbog, kako se navodi u dokumentima američke policije, "velike krađe u maloprodaji"! Do krađe je došlo u jednom većem tržnom centru.

Bašanovići su krali uglavnom garderobu i ćebad, marke "Ralf Loren". A obezbeđenje i policija ih je uhapsila na licu mesta.

Evo kako je u zvaničnom dokumentu policije SAD, inspektorka koja je hapsila bračni par Bašanović, opisala ovaj neprijatan događaj:

"Odgovorila sam na poziv upućen iz "Marshalls na 12801 W Sunrise Blvd". (Sawgrass Mills tržni centar) u vezi sa pritvorom zbog krađe. Nakon dolaska, stupila sam u kontakt sa Patrikom Vilijamsom, radnikom obezbeđenja prodavnice, koji je objasnio da je video (preko sistema nadzora prodavnice kao i sistema nadzora za ceo sprat tržnog centra) optuženog Zorana Bašanovića, zajedno sa još jednim ženskim članom, kasnije identifikovanog kao saučesnika - Bojana Bašanović.

Radnik je video da Bašanović probira robu, skida oznake robe i sakriva je u torbe koje je doneo zajedno sa sobom u prodavnicu. Optuženi Zoran i saučesnik Bojana su se zatim smenjivali izlazeći iz radnje i prazneći torbe u svoje "mercedes" terensko vozilo. Optuženi i saučesnik sarađivali su sve vreme. Vilijams je prvo uočio optuženog i saučesnika kako biraju određene odevne predmete i uklanjaju oznake. Oboje su sakrivali predmete u svoje torbe. Dok je optuženi gurao kolica, Bojana je uzela sve torbe pune robe i izlazila iz radnje, prolazeći kroz sve tačke kupovine ne pokazavši nikakvu nameru da plati (urkadenu) robu. Saučesnik Bojana se zatim vratila u radnju bez navedenih torbi. Vilijams je zatim video Zorana i Bojanu Bašanović kako nastavljaju kupovinu u odvojenim kolicima. 

Posle kraćeg vremena, oni su se ponovo sastali u sekciji za uređenje doma gde sakrivaju robu (nekoliko ćebadi i raznih drugih artikala) u nekoliko kupovnih torbi. Nakon toga, optuženi izlazi iz radnje sa torbama, takođe prolazeći pored svih tačaka kupovine ne pokazujući nikakvu želju da plati robu. Vilijams je izjavio da se optuženi Zoran Bašanović vratio u radnju te da su oboje (optuženi i saučesnik) nastavili šoping.

Nakon toga, posle nekog vremena su se ponovo našli u sekciji za uređenje doma i ponovo sakrivali stvari (još jedno ćebe i razne druge artikle) u crnu torbu za kupovinu. Vilijams zatim prati optuženog Bašanovića dok je on ponovo izlazio iz prodavnice prolazeći pored svih tačaka kupovine sa skrivenom robom ne pokazajući nikakvu nameru da za istu plati. Vilijams je nadalje pratio Bašanovića do parkinga gde je optuženi otvorio prtljažnik svog "mercedes" teretnog vozila (FL broj tablica BTXN30) i ubacio torbe u isti. Vilijams je primetio nekoliko torbi u prtljažniku prepunih artikala "Marshalls-a" sa kojima su optuženi i saučesnik napustili prodavnicu, kako je primetio. Tada, Vilijams privodi optuženog i sa njim i poslednjom torbom robe se vraća u svoju kancelariju.

Printscreen/nedeljnik Afera

Kada sam ja stigla, završava svoj izveštaj policajka, Vilijams je podelio sa mnom gore navedene informacije. Pitala sam optuženog Zorana Bašanovića da li mogu da pogledam robu koja je u njegovom vozilu i on mi je dao usmenu dozvolu. Pozornik O'Bir je ostao u kancelariji sa optuženim dok smo Vilijams i ja otišli do vozila optuženog. U gepeku vozila je lako bilo videti nekoliko "Ralph Lauren" ćebadi i torbi prepunih odeće koje je imala uklonjene oznake (markice). Vilijams je pozitivno identifikovao svu robu iz Marshalls-a sa koje je video da otpuženi i saučesnik uklanjaju oznake i izlaze iz radnje. Vilijams je takođe rekao da još uvek nije pronašao saučesnika.

Posle kraćeg vremena zaposleni je ušao u kancelariju i izjavio kako je video saučesnicu Bojanu Bašanović u sekciji za uređenje doma kako izgleda zabrinuto. Prišla sam saučesnici koja je bila u sekciji za uređenje doma i privela je. Ista je imala kolica sa dve šoping torbe pune Marshalls stvari sa uklonjenim oznakama.

Celokupna vrednost ukradene tj. povraćene robe je bila 1.050 dolara i 51 cent. Optuženi i saučesnik su oboje uhapšeni zbog krađe (Retail Theft Grand - Velika krađa u maloprodaji) i odvedeni su u Sunrise policijsku stanicu na obradu nakon čega su prebačeni u BSO DAVIE na zadržavanje".

Eto i posle mislimo da je bez veze kad stranci kažu das mo mi Srbi najgori.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DB

pre 6 godina

Kakav bednik, za tričavih 1000 dolara žigosao je Srbe kao lopove, što je samo potvrdilo već prisutnu lošu sliku o nama. Jadni su oni koji ovakvog "menadžera" lopovluka angažuju za svoju karijeru.

baja

pre 6 godina

Koja bruka!Jeremić baš ima poštene prijatelje...

Nepoznati

pre 6 godina

A njegov kum Ljuba Samardzic koji je u zatvoru,sto se o njemu nista ne pise?

Marcco

pre 6 godina

Jel on beše onaj Zaevov savetnik u Skoplju... mada je to veoma čudna titula za nekog koji je na Soroševoj obuci. Nekada su na obuku išli u Budimpeštu, uglavnom osobe sa visokim akademskim statusom i dokazanim društvenim položajem, a danas Soroš skuplja svakojake. Možda baš zato što ovakve može da "isključi" kad god želi, recimo ovakvim detaljima iz "šopinga" u Americi. Šta je sa ostalim savetnicima Zaeva? Ima ih jedno četiri, pet. Ima taj Soroš i za njih nešto, siguran sam.

zora

pre 6 godina

Ja ne mislim tako.Posle 45 godina FR. ja znam da smo mi veliki neradnici,lopovi,muckare...Ima i casnih izuzetaka.

zana

pre 6 godina

Sramota,da neko krade bilo sta,ako nema da kupi ne mora ni da ima.

daca

pre 6 godina

Svako ko krade bilo sta treba da bude strogo kaznjen kako to nikad ne bi ponovio.

Sreta

pre 6 godina

Dobre prijatelje ima Jermić, svaka mu čast. Jelena Micić i ovi, slika i prilika.

mmmm

pre 6 godina

Kako se menja vreme, ovo se desilo 2012. i tada su pisali pojedini mediji, ali se zataškalo. Činjenica ostaju čovek je lopov, zato treba da odgovara.

nikanor

pre 6 godina

Ovde su ih uhvatili. A koliko ima mesta gde ih nisu uhvatili?

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija