• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Komersant/Srpski Telegraf

30.03.2018

20:20

(VIDEO) NEVERICA U NATO! LUKAŠENKO NAM HITNO ŠALJE S-300! Šiptari i Zapad sada neće moći SILOM DA OTMU KOSMET!

Politika

(VIDEO) NEVERICA U NATO! LUKAŠENKO NAM HITNO ŠALJE S-300! Šiptari i Zapad sada neće moći SILOM DA OTMU KOSMET!

Podeli vest

Nakon razgovora sa Vučićem, prvi čovek Belorusije se iste večeri čuo sa Putinom, od kog je dobio saglasnost da što pre isporuči moćni sistem našoj zemlji

Raniji načelni dogovor o tome da Belorusija Srbiji isporuči moćni raketni sistem S-300 Srbiji biće ubrzano realizovan nakon najnovije krize na Kosovu i brutalnog napada albanskih specijalaca na Srbe. To će, kako ocenjuju stručnjaci biti jak adut u odvraćanju od bilo kakvog pokušaja da se na silu zauzme sever Kosova ili napadnu Srbi južno od Ibra, bez obzira na to što iza Albanaca stoje Amerika i NATO.

Slovenska braća

Saglasnost za hitnu isporuku S-300 Vojsci Srbije dao je prekjuče i Vladimir Putin. Sa njim je srpski predsednik Aleksandar Vučić razgovarao prvo u ponedeljak uveče, odmah nakon nasilja u Mitrovici, a zatim i u sredu po podne. 

Neposredno posle toga razgovarali su Vučić i Lukašenko, a potom iste večeri Putin i Lukašenko, o čemu je objavljena informacija i na sajtu Kremlja.

Kako se saznaje, kao dodatni vid podrške, Minsk je spreman da nam po najpovoljnijim uslovima isporuči i najmodernije avione (pominje se oko 10 migova-29).

KLJUČA NA KOSMETU: DO ZUBA NAORUŽANI ČLANOVI OVK ČEKAJU MIG! Ako Zapad proceni da mu treba kriza, rat je neizbežan!

- Suština je da Belorusija kao manji partner radi određene modifikacije ruskog oružja, pa je za Srbiju povoljnije da ga nabavlja od njih. Ipak, za sve je neophodna saglasnost Rusije kao prizvođača, posebno u slučaju isporuke S-300. Putin je za cao paket odmah dao zeleno svetlo. Onog trenutka kad Srbija dobije moćne rakete teško da će iko smeti čak i da nam zapreti - navode izvori dobro upućeni u tok tripartitnih razgovora vođenih na najvišem nivou.

Reuters/Printskrin/Fotomontaža

Specijalni Vučićev izaslanik Nebojša Stefanović juče je otputovao u Minsk i video se sa Lukašenkom. Nakon susreta, beloruski predsednik izjavio je da su njegov i naš narod slovenska braća, da zna sa čim se suočavamo i da ćemo zajedno rešavati sve probleme.

Percepcija moći

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ističe da bi nabavka S-300 bila spas za našu zemlju.

- I dalje stojim pri stavu da bi bilo odlično za Srbiju da iz Belorusije nabavi raketni sistem S-300. Mi smo dugo u tim pregovorima, a Rusija kao zemlja proizvođač treba da da odobrenje. Prednost sistema S-300 je u tome što može da gađa sve leteće ciljeve, uključujući i krstareće rakete, kao i avione stelt tehnologije na velikim daljinama, većim od 200 kilometara.

ŠOK U PRIŠTINI! SRBIJA DOBILA MOĆNOG SAVEZNIKA: Erdoganu dosta Tačija i Haradinaja, TURSKA SE OKREĆE BEOGRADU!

Stručnjak za bezbednost Marija Đorić dodaje da se treba spremati za rat da bismo sačuvali mir.

Tanjug

- U situaciji kada svi oko nas zveckaju oružjem, pa i Priština, Srbija mora da ojača borbenu gotovost i zbog toga je neophodna saradnja sa saveznicima. Naravno da nama rat nije potreban i da treba izbeći tu opciju po svaku cenu, međutim, činjenica je da postoji nešto što se zove percepcija moći. Koliko vojne moći imate toliko će vas drugi poštovati.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sima

pre 6 godina

i rusku bazu u nisu, i u vojvodini, pronaci zgodno mesto, dosta vise. opkolili nas sa svih strana, i jos nas je*u..

Saradžogla

pre 6 godina

Бугарска одавно има десет С300 као и бројне државе што се може прочитати на интернету.Али,бато,добијеш скаламерије да негде рђају али главни уређај за да се опали руси не дају.Дају тек ако процене ... Нико још није употребио С300!Једино ако би Србија имала атомску бомбу,е,бато,ту се онда другачије разговара.Кажу да атомску бомбу могу из зезања да направе студенти гледајући упутства са интернета.Мож' бити да је зезанција а мож' бити и да није?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija