• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2018

22:29

MAKEDONIJA STREPI, GNEV MOSKVE KOŠTAĆE IH ULASKA U NATO?! Proterivanje ruskog diplomate kap koja je prelila čašu!

Balkan

MAKEDONIJA STREPI, GNEV MOSKVE KOŠTAĆE IH ULASKA U NATO?! Proterivanje ruskog diplomate kap koja je prelila čašu!

Podeli vest

Proterivanje ruskog diplomate u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom zbog slučaja "Skripal" mogao bi Makedoniju da košta blokade u procesu rešavanja pitanja imena sa grčkom, ali i članstva u NATO

To je jedan od mogućih scenarija koji ne isključuje bivši makedonski diplomata Risto Nikovski.

Nikovski je u emisiji "Straight Street", istakao da Makedonija treba da sledi primer zemalja EU,  među kojima Grčka i Bugarska, koje nisu proterale ruske diplomate.

- Šta god da uradimo sa Grčkom u vezi imena to će proći u Savetu bezbednosti UN, ali ako Rusija stavi veto, rešenja neće biti i stoga neće biti ni priključenja NATO - naveo je Nikovski. 

Kako su preneli makedonski mediji, ruski ambsador u Makedoniji, Oleg Ščerbak, je rekao da Ambasada od zvaničnog Skoplja nije dobila dokaze da se proterani diplomata bavio špijunskim aktivnostima, iako ih je tražila. 

Makedonska strana, dodao je, ne želi ili ne može da obezbedi dokaze za svoje tvrdnje.

Ruski ambasador je rekao da je odluka Vlade Makedonije da protera jednog ruskog diplomatu "politička porudžbina", da je neosnovana i bez presedana u istoriji bilateranih odnosa Rusije i Makedonije.  

KLJUČA NA KOSMETU: DO ZUBA NAORUŽANI ČLANOVI OVK ČEKAJU MIG! Ako Zapad proceni da mu treba kriza, rat je neizbežan!

Tim potezom Makedonija pokazuje da se priključila "antiruskoj kampanji koja se sprovodi pod rukovodstvom Velike Britanije", naveo je on. 

- Pretpostavljam da se Skoplje odlučilo za taj neprijateljski korak pod uticajem spolja, ali ova okolnost ni na jedan način neće osloboditi makedonske vlasti od odgovornosti i posledica - rekao je ruski ambasador. 

ŠOK U PRIŠTINI! SRBIJA DOBILA MOĆNOG SAVEZNIKA: Erdoganu dosta Tačija i Haradinaja, TURSKA SE OKREĆE BEOGRADU!

Na pitanje kako će Rusija odgovoriti na proterivanje diplomate, on je rekao da Rusija ima dugu diplomatsku tradiciju i da ne donosi ishitrene odluke i korake. 

Po rečima Ščerbaka, u diplomatskoj praksi proterivanje diplomate predstavlja ozbiljan i neprijateljski korak, i Rusija će u svoje vreme odgovoriti ta taj potez, adekvatno i promišljeno. 

Tanjug/Reuters/Fotomontaža

- Sankcije nisu definisane, ali će ih uskoro biti, jer je ova politička odluka Makedonije neprijateljski korak, koji se nije desio u dosadašnjim odnosima dve zemlje - rekao je ruski diplomata. 

HAOS U PRIŠTINI, ŽESTOK SUKOB TAČIJA I VESELJIJA: Šiptari u rasulu posle napada na MARKA ĐURIĆA I IZRUČENJA TURAKA!

Vlada Makedonije je 26. marta donela odluku da protera jednog ruskog diplomatu u znak solidarnosti s Velikom Britanijoma zbog trovanja dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove ćerke početkom marta u Velikoj Britaniji. 

Dan kasnije je šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov rekao da je diplomata proteran jer je "pokušavao da dobije klasifikovane informacija važne za bezbednost Makedonije".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
surovi

pre 6 godina

Zemlja bez autohtonog naroda, imena, zastave, politike, definisnih granica ....... nestaće kao takva za 5 godina. Od nje će ostati samo pokrajina u okviru šiptarske republike !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija