• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

31.03.2018

16:48

KRVOLOČNI ŠIPTAR LUĐI NEGO IKAD! Tači preti: Pobićemo sve srpske vojnike!

Politika

KRVOLOČNI ŠIPTAR LUĐI NEGO IKAD! Tači preti: Pobićemo sve srpske vojnike!

Podeli vest

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači otvoreno zapretio Srbiji ratom, a EU i SAD i dalje sramno ćute 

Predsednik lažne države Kosovo, bivši vođa terorističke OVK, ratni zločinac Hašim Tači zapretio je juče da će pobiti sve srpske vojnike koji krenu na KiM kako bi zaštitili Srbe od eventualnog novog šiptarskog napada.

Ohrabren divljačkom akcijom terorista u uniformama ROSU koji su 'junački' tukli goloruki narod u Kosovskoj Mitrovici i oteli Marka Đurića, Tači je izgleda pomislio da je došlo vreme da može otvoreno da preti i Vojsci Srbije!

Znamo vaše namere

U televizijskoj emisiji "Život na Kosovu" Tači je u četvrtak uveče doslovce izjavio:

- Vučić je rekao da će uputiti vojsku na Kosovo. Vratio bi je naza

Duhoviti Tači je potpuno u pravu...

Ako bi se prihvatio Tačijev rđavi smisao za humor, moglo bi se reći da je on potpuno u pravu. Srpska vojska se zaista ne bi vraćala s Kosova. Ona bi tamo i ostala

Željko Cvijanović, analitičar

d na pola puta do granice, kao i voz. Ne bi mu se živ vratio ni jedan jedini vojnik u Srbiju! Vučićeve pretnje ne ostavljaju utisak ni na koga, najmanje na mene. Nisu me uznemirile ni pretnje Vučića, baš kao što se nisam plašio ni pretnji Slobodana Miloševića - kazao je Tači i dodao da telefonski razgovori Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i liderom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom "najbolje govore o orijentaciji Srbije i Vučića", koga je uporedio sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom (!?).

Komentarišući najnovije Tačijeve pretnje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se Srbija ne sme obazirati na zapaljive izjave, već da mora čuvati svoj mir.

- Znam ja za njihove želje i namere, oni su jaki kao i njihovi sponzori sa Zapada, a mi smo mali i miroljubivi... Samo nek se oni sile i neka prete, a mi ćemo da čuvamo mir. Neka oni rade svoj posao, a mi ćemo svoj. Kada Haradinaj kaže da mu treba sever Kosova, ja ga razumem, time je potvrdio šta im je bila namera kada su hapsili Đurića, a to je upravo okupacija severa KiM - istakao je Vučić, dodajući da imamo malo saveznika kada je problem Kosova u pitanju, ali da smo sposobni da zaštitimo državne i nacionalne interese u južnoj pokrajini.

Ministar odbrane

Pacoli: Tači je lično naredio Đurićevo hapšenje

Rahim Pacoli, generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo Bedžeta Pacolija, optužio je Hašima Tačija da je direktni krivac za haos i nasilje na severu Kosova početkom nedelje.

- Tači je bez prethodnih konsultacija, još u petak 23. marta, pripremio scenario za hapšenje Marka Đurića - rekao je Pacoli za portal "Arbreh.info".

 Ovaj sajt je preneo i da je Tači direktno naredio direktoru kosovske policije Špendu Makhuniju da u ponedeljak ujutru pošalje pripadnike ROSU u Mitrovicu.

Istovremeno, premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj juče je smenio ministra policije Fljamura Sefaja i direktora Kosovske obaveštajne agencije Dritona Gašija.

Aleksandar Vulin podsetio je da je Tači kao terorista OVK još pre 19 godina pokazao koliko je hrabar.

- Vojsku Srbije niko ne šalje i ne vraća, naše kretanje može da naredi samo predsednik Vučić. Niko drugi nam neće govoriti kada i gde da se pokrenemo. Što se Tačija tiče i njegove silne hrabrosti, prošli put je pred Vojskom Jugoslavije trčao, a sledeći put pred Vojskom Srbije će puzati - naglasio je Vulin, uz opasku da smo čitavom svetu pokazali da je Vojska Srbije spremna da odgovori na sve izazove, da zaštiti svaki deo teritorije i svakog građanina naše zemlje.

Vulin je rekao da je on lično za to da se na napade na Srbe odgovori "pokazivanjem snage", ali da ga je Vučić podsetio da postoji diplomatija.

- Kao što ste videli, bio je u pravu. Međutim, važno je da poručimo svakome da nema ponavljanja martovskog pogroma na Kosovu i da neće više nikada biti novog 'Bljeska' i 'Oluje' - rekao je ministar odbrane.

Lokalni šef mafije

Glavni urednik 'Novog standarda' Željko Cvijanović kaže za Informer da su brutalne pretnje albanskih političara najbolji pokazatelj da Kosovo nikada neće moći da bude nezavisna država.

- Ako bi se prihvatio Tačijev rđavi smisao za humor, moglo bi se reći da je potpuno u pravu. U slučaju napada na sever, srpska vojska ne bi ni ušla na Kosovo da bi se vratila nazad, već da bi tamo ostala. Činjenica je da niko bolje od Tačija ne pokazuje koliko Kosovo nije država. To najbolje pokazuje kada preti u maniru lokalnog šefa mafije, rečima koje nijedan ozbiljan državnik na svetu ne bi izgovorio - objašnjava Cvijanović.

Da je Tači prilično duhovit, smatra i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski, koji ističe da "gosn Tači mora da se šalio".

- Sever

mojugao

NEBOJŠA STEFANOVIĆ
MINISTAR POLICIJE
Srbija ima svako pravo da zaštiti svoj narod i niko od nas neće dozvoliti pogrom i proterivanje srpskog naroda. Albanci će morati da se pomire sa činjenicom da je KiM sastavni deo Srbije.

Kosova je apsolutno strana, da ne kažem neprijateljska teritorija za bilo kakve vojno-policijske snage Prištine. Srbija ima dovoljno snaga da zaštiti svoj narod na Kosovu, ako već KFOR odbije da to učini. To moramo da kažemo i Amerikancima da ne bi bilo nedoumica kod prištinskih sponzora. Tačijeva izjava će samo pojačati entuzijazam pripadnika Vojske Srbije da, u slučaju napada na srpski narod na Kosovu, pokažu gosn Tačiju kao se do mosta u Mitrovici stiže za 60 minuta. Da sam na Tačijevom mestu, ne bih testirao srpsku vojsku. Mnogo su besni... - poručuje Lazanski.

Erdogan podržao Srbiju i osudio albansko nasilje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom o detaljima napada koje su prištinske vlasti izvele na severu KiM i izneo sve činjenice koje su tome prethodile.

Rusi poručili Hrvatima: Srbija nam je strateški partner, Putin vam ne dolazi

Ambasador Ruske Federacije u Zagrebu Anvar Azimov poručio je juče da je Srbija jedini strateški partner Moskve na Balkanu i da Vladimir Putin nema nameru da dolazi u Hrvatsku u bliskoj budućnosti.

- Srbija je strateški partner Rusije na Balkanu, s njom imamo najintenzivnije kontakte. S druge strane, odluka zvaničnog Zagreba da protera ruskog diplomatu je neprijateljski čin i nanela je veliku štetu hrvatsko-ruskim odnosima. Zato je poseta predsednika Putina Hrvatskoj u bliskoj budućnosti malo verovatna - naveo je Azimov.

- Vučić je istakao da Srbija ulaže u mir i budućnost, ali nikome na svetu ne može da dozvoli ponižavanje sopstvenog naroda i države - saopštili su iz Predsedništva Srbije i dodali da je Erdogan naglasio da "visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju predsednika Vučića i vlasti u Srbiji, i rekao da veruje da svi problemi na Kosovu i Metohiji mogu i moraju da budu rešavani mirnim putem".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vev

pre 6 godina

Treba im pokazati zube, ameri ne bi smeli da se mesaju, posebno zbog Erdogana koji je besan na Tacija. Samo da udju na sever i pohapse ROSU i sa lisicama na rukama ih ostave tamo, da ih njihovi odvezu. To su mogli bez ispaljenog metka da urade. A od njegovih pretnji mirom i diplomatijom se ne mozemo braniti. Pa videli ste kako je mirno Djuric otisao i kako je zavrsio,ponizen izudaran, ne pomaze sa njima miran razgovor-oni to NECE!!! I prestanimo sa tzv.kosovom i premijerima! K i M je deo okupirane Sebije, zahvaljujuci "prijateljima" sa zapada i EU, nigde nisu primleni , samo imaju papiric o priznanju, a smanjivace se sve vise tih koji su ih priznali posle svega.

Veteran

pre 5 godina

Srbija mkora uložiti sve napore i maštu da zaštiti svoj narod i državne interese na Kosovu bez oružanog sukoba, i po cenu kontrolisanja i suzbijanja emocija vlasti i naroda. Ali, istovremeno, Vulin je već do sada morao obezbediti da komandi kadar vojske izvidi i do tančina upozna pravce eventualnih dejstava svojih jedinica, i to na terenu Kosova a ne putem "on lajn" igrica i proigravanja. Isto tako, svi Srbi vojno sposobni stanovnici Kosova, već do sada su morali biti detaljno upoznati sa svojim obavezama, zadacima i postupcima u slučaju potrebe za oružanom akcijom Vojske Srbije. Tako bi trebala da radi ozbiljna država.

zlata

pre 6 godina

Zmija (Taci )ostaje zmija ! Ubica,terorista na čelu države (lažne).??? Takve likove mogu samo kauboji i EU ,da drze na vlasti!Sličan se sličnom raduje !!!

Cvećar Hashim

pre 6 godina

Jok brale, čeka će ih cvećem u ruci !!!

Lela

pre 6 godina

Samo nek se oni sile i neka prete, obiće im se o glavu njihove pretnje!

Vanja

pre 6 godina

Kada bi srpska vojska došla na KiM, Tači bi prvi pobegao od nje glavom bez obzira...

mmr

pre 6 godina

e, danilovicu,danilovicu,da te tvoj cukundeda prota danilovic cuje prevrnuo bi se u grobu. u najmanju ruku bi te se odrekao,jer preci mogu da se odreknu potomaka ali potomci predaka to ne mogu.

Mirko

pre 6 godina

On se nije plašio, kukavica jadna i ološ. Plakao je celom svetu pa kad mu je dvadesetak zemalja pomoglo onda je postao neki junak. Tuga od čoveka, jad od ljudskoga bića! Kiti se tudjim perijem kao sto su navikli kroz istoriju.

Jovan Caruga

pre 6 godina

Mene ne iznenadjuje Taci jer covjek istinski mrzi Srbe i sve sto je Srpsko. Covjek koji je bio spreman otimati Srbe, vaditi njihove organe i prodavati sirom svijeta. Ovo sto on iznosi i govori to su mu rekli njegovi mentori. Nije iskljuceno da od njega mentori nisu i trazili otimanje Srba i vadjenje zdravih organa. Ja nisam iznenadjen zbogu sutnje EU i SAD. To i jeste dugorocan njihov plan unistenje Srba. Srbi kao narod su krivi sto u svojim genima nose otpor prema Okupatoru i Imeprjalistickim Silama a istovremeno vole Rusiju i Ruski narod.

Backi zmaj

pre 5 godina

Bas bi voleo da vidim cime bi kozoj.... ispunili svoje pretnje,mozda sa mornarima sa 'Donalda Kuka' koji cime cuju ruske avione napune gace. Da budemo iskreni samo oni neka krenu,onda ce da upoznaju ruske alfe i specnaz koji ih bas i nece milovati.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Majka Dankinog ubice otkrila detalje saslušanje i susreta sa sinom monstrumom: Nisam grlila muža, pretresali su me
Hronika

Majka Dankinog ubice otkrila detalje saslušanje i susreta sa sinom monstrumom: Nisam grlila muža, pretresali su me

Svetlana Dragijević majka monstruma Dejana Dragijevića koji je u policiji priznao da je ubio devojčicu iz Bora, Danku Ilić koja bi 6. maja napunila dve godine, uz kuknjavu i očaj primila je našu ekipu u kuću iz koje su slobode lišeni pored Dejana i njegov otac Radoslav Dragijević i brat Dalibor Dragijević. S tim, da je Dalibor(40) preminuo u pritvoru.

25.04.2024

16:51

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija