• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

01.04.2018

14:37

​DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DOBRO ZA SRBIJU!

Kolumne

​DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DOBRO ZA SRBIJU!

Podeli vest

Divljačko hapšenje i ritualno mučenje Marka Đurića viđeno ovog ponedeljka u Kosovskoj Mitrovici i Prištini teško je palo svakom čestitom Srbinu na svetu. To što se desilo jeste strašno, pre svega za Marka, njegovu porodicu i bliske prijatelje. Ali moglo bi se pokazati da je skandalozno iživljavanje Tačijevih terorista preobučenih u policijske uniforme zapravo dobro za Srbe i Srbiju

Zašto? Kako?! Pa, prvo zato što su Šiptari konačno celom svetu sami pokazali ko je na Kosovu dželat, a ko žrtva. I, drugo, tako što je taj događaj više od svih minulih političkih i medijskih kampanja doprineo homogenizaciji Srba na Kosovu koji su danas odlučniji nego ikada ranije da se, pre svega pametnom politikom i mudrom diplomatijom, bore za sebe i za svoje.

Moglo bi se pokazati da je to skandalozno iživljavanje Tačijevih terorista nad Markom Đurićem zapravo dobro za Srbe i Srbiju

Treće, možda se to na beogradskoj medijskoj površini ne vidi dovoljno jasno, ali je posle "jednodnevnog rata" na Kosovu potpuno jasno da bi u slučaju pokušaja agresije na sever i eventualnog novog pogroma, Vojska Srbije u vrlo kratkom roku ušla u južnu pokrajinu i zaštitila nevini narod. Četvrto, ništa manje bitno, ako je neko do proteklog ponedeljka sumnjao, taj neko danas sigurno više nema nikakvu dilemu - istina je, Putinova Rusija bi na svaki mogući, pa i na vojni način pomogla Srbiju! Svako onaj, dakle, ko razmišlja o ratu sa Srbima mora u tu kalkulaciju da unese i rat sa Rusima.

Strašno

Tanjug/AP
Ne smemo da se opustimo. Jer u pravu je Viktor Kolbanovski, ako želimo mir, moramo da se spremamo za rat

Konačno, peto i šesto, danas, nepunih nedelju dana od šiptarske mafijaške otmice Đurića, nema više nikakve dileme da su SAD, NATO i dobar deo EU otvoreni i najgori neprijatelji Srba i Srbije; a sasvim je očigledno i da je srpska, takozvana građanska, ali i još takozvanija nacionalna, dosovska opozicija zapravo izdajnička formacija koja više i ne krije da joj je osnovni cilj da po dolasku na vlast prizna lažnu državu Kosovo.

Sve mi, jelte, danas znamo ili bar mnogo bolje razumemo. Pa, sad, molim lepo. Baš da vidimo da li će se Šiptari i njihovi zapadni šefovi usuditi da novim napadom na Srbe rizikuju da izgube sve. Jer svi oni koji tvrde da je sve već odavno završeno, svi ti zapadnjaci i vajni šiptarski heroji koji samouvereno prete Srbiji, zaboravljaju da oni baš nikada u istoriji nisu u ratu pobedili Srbe. One poslednje ratne 1999. godine podržani hiljadama tona NATO bombi nisu uspeli da osvoje ni kvadratni kilometar Kosova. A ovo danas nije više 1999. i Srbija više nija sama na ovom svetu. Tako da, ako su iole pametni, Šiptari i njihovi američko-evrounijatski mentori neće ni pokušati da ratuju protiv Srba i Rusa.

To, naravno, ne znači da mi možemo da se opustimo. Jer u pravu je Viktor Kolbanovski, ako želimo mir, moramo da se spremamo za rat.

Mislite o tome.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zana

pre 6 godina

Srbija jeste mala zemlja ali je borbena i nikoga prva ne napada.Ne uzima tudje ali brani svoje.Ne dozvoljavamo da nas iko proziva, napada, provocira. Nismo se nikada predali pa necemo ni sada.Kosovo je deo nase drzave i tako jedino moze da ostane.

Jovanka

pre 6 godina

Dosta je rata vise sam za pregovore i mirno tesenje ako je ikako moguce.hvala braco Rusi

Milica

pre 6 godina

Ova vlast Srbiji zeli samo dobro i u tom pravcu i deluju.

Goran

pre 6 godina

Морамо да урадимо све могуће, али више немогуће, да до тога не дође! Ако баш мора да се потегне оружје сви треба да се преиспитају како то може да се заврши па и ти што нам отимају КиМ!

Marko

pre 6 godina

Srbiji je jedini prijatelj Rusija, a albanski terorosti su se pokazali, a sa njima i Zapad sta misle o mirnom dijalogu izmedju Beograda i Pristine!

Tijana

pre 6 godina

Batina obično ima dva kraja. Priština izgleda da ne zna da ko se poslednji smeje, najslađe se smeje.

Alhemičar

pre 6 godina

Uz Srbiju je uvek majka Rusija i niko neće moći da pipne Srbiju i srpski narod na KiM.

Jasmina

pre 6 godina

Uvek treba da budemo na oprezu i spremni na najgore, a neprijatelju ne treba da pokazujemo slabe tacke.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija