• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.04.2018

19:49

ANA BRNABIĆ O SASTANKU S VUČIĆEM: Sve je teže očuvati mir i stabilnost, ali SRBIJA NEĆE ODUSTATI OD SVOJIH NACIONALNIH INTERESA!

Politika

ANA BRNABIĆ O SASTANKU S VUČIĆEM: Sve je teže očuvati mir i stabilnost, ali SRBIJA NEĆE ODUSTATI OD SVOJIH NACIONALNIH INTERESA!

Podeli vest

Posle maratonskog sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem premijerka Ana Brnabić ističe da situacija nije ni malo naivna, ali da Srbija neće odustati od svojih nacionalnih interesa. Takođe ona je rekla da nikada nije videla Vučića toliko razočaranog reakcijama stranih partnera na poslednje događaje koji se tiču KiM

Gostujući u Dnevniku RTS premijerka je nastojala da upozna javnost sa onim o čemu je danas razgovarala s predsednikom Vučićem. 

- Imala sam danas jako dug sastanak s predsednikom..jedna od tema koja nam je uzela najviše vremena bila je situacija na Kosovu. Nikad nisam videla predsednika da je bio toliko razočaran reakcijama naših partnera. Situacija je teška..Mislim da sve ono što se dešavalo u poslednje vreme je svojevrsan presedan...dosta sam zabrinuta i razočarana reakcijama naših partnera..Očekivala sam osudu-ispričala je Ana Brnabić.

Došli smo da pričamo o miru, oni su nas dočekali puškama

Najviše vremena "potrošili" su na razgovor o nastavku dijaloga sa Prištinom i incidentu koji se dogodio, kada su teroristi ROSU oteli Marka Đurića. 

- Na sednici saveta zaa naacionalnu bezbednost, predsednik je razmišljao hladne glave bez emocija, jer da je pustio emocije situacija se ne bi baš dobro završila. Posle dobre i smirene korodinacije Marko je pušten, u svakom slučaju situacija je teška....Bila sam veliki optimista da će se naći kompromisno rešenje...poslali smo jasnu poruku da je Srbija spremna na dijalog. Uložili smo mnogo u to...a kad smo otišli na Kosovo da razgovaramo o miru i kompromisu ..oni su nas napali puškama, dugima cevima, imali smo i otmicu Marka Đurića..a tamo  smo otišli da razgovaramo.

Podsetila je da Ðurić kao pregovarač nema potrebu da traži dozvolu za dolazak na KiM, već samo obaveštenje, što je tri puta poslao, a onda je napadnut, kidnapovan, i pretučeni su ljudi članovi vlade u Prištini koji su uložili sav svoj intergritet da sačuvamo mir i stabilnost na KiM.

Srbija neće odustati od svojih nacionalnih interesa

Uprkos svim poteškoćama Ana Brnabić ističe da Srbija neće odustati od svojih nacionalnih interesa.

- Imamo saznanja da je Priština imala podršku svojih partnera za taj čin...svi znamo ko su oni, kao i što znamo zašto još uvek nije implementiran Briselski sporazum. U aprilu će biti pet godina i mi nećemo odustati od implementacije tog sporazuma...

Rekonstrukcija Vlade čeka bolje dane

Srbija neće odustati od svojih nacionalnih interesa, iako je sve teže očuvati mir i stabilnost i jedan racionalan pristup, jer s druge strane imamo nepoštovanje svih dogovora-istakla je premijerka Brnabić uz napomenu da će rekonstrukcija Vlade Srbije sačekati neke bolje dane. 

- Nacionalno jedinstvo je ključno. Što budemo jedinstveniji, bićemo jači, realno smo u izuzetno teškoj situaciji. Dobro je da imamo predsednika koji razmišlja hladne glave- istakla je premijerka.

Vlada, prema njenim rečima, funkcioniše kao tim i jedinstvenija je neko ikada, a u ekonomiji su ostvareni odlični rezultati, ali je ukazala da je će naša ekonomska situacija zavisiti od regionalne stabilnosti.

- Prošla sam u razgovoru sa predsednikom kroz sve rezultate prvog kvartala koji je maltene za nama. Bio je planiran deficit od 32 milijarde dinara, a mi smo u petak imali suficit od šest milijardi dinara. Rezultat je bolji za 38 milijardi dinara. 

Srpska ekonomija zavisi od regionalne stabilnosti

Pored toga BPD je u granicama planiranog, za prvi kvartal 3,9 odsto, i sa tako dobrom situacijom u kasi nastavljamo dobar trend koji obećava da ćemo imati povećanje penzija i plata do kraja ove godine“, poručila je Brnabić.
Ona je rekla da je zabrinuta zbog opšte regionalne situacije, dodajući da je situacija u svetu takođe kompleksna, a da će naša ekonomija zavisti od regionalne stabilnosti i to je ono što vladu opterećuje u ovom trenutku.

PATRIJARH IRINEJ: Vučić zna šta radi - Neka mu Gospod da snage da istraje!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tet

pre 6 godina

Bili smo i tezim situacijama,pa smo izasli iz njih kao pobednici.

mara

pre 6 godina

svakao da je Kosovo i dešavanje u pokrajini najviše ovih dana dovelo zemlju do usijanja ali mi moramo mirnim putem naći rešenje

rada

pre 6 godina

Sad je najvažnije da neodustanemo da nastavimo da se borimo

Dragan

pre 6 godina

ENGLEZI SU GORI OD OSMANLIJA I MUSOLINIJA TREBA IH ELIMINISATI RUSKIM BAZAMA U SRBIJI.

Fako

pre 6 godina

Srbija ce se i dalje boriti da ocuva mir i stabilnost.

Vuja

pre 6 godina

Drzava Srbija ce se i dalje boriti da ocuva mir i stabilnost.

milica

pre 6 godina

Odustati nesmemo jer to je naša obaveza da se borimo i dalje

srki

pre 6 godina

Razočarali su nas mnogi ali verujem da to nije njihov stav već stav Amerike a da oni samo moraju kako ona kaže

ceca

pre 6 godina

Svesni smo svi toga,,ali ne treba odustati od branjenja nacionalnog interesa!

Lidija

pre 6 godina

Srbija je kljucni faktor svega na Balkanu pa i mira. To sto mi cutimo i trpimo ne znaci da smo slabi i da cemo cutati doveka!

Vesnik

pre 6 godina

Srbija ima svoje ciljeve iinterese i od njih ne odustaje.

Vesnik

pre 6 godina

Svojim činjenjem albanske vlasti ugrožavaju mir i stabilnost.

amer

pre 6 godina

Međunarodna zajednica, pod dirigentskom palicom Amerike, misli da Srbiji može da nametne rešenje, ali to neće proći.

Kralj

pre 6 godina

Navikli ameri da kroje svet, po svom šablonu, ali mi smo od tvrdog materijala napravljeni , pa njihove makaze ne vrede.

poli

pre 6 godina

Našem predsedniku nije nimalo lako i treba ga razumeti za zabrinutost pošto vidi koji je cilj dušmanskih i kvarnih država, a nemocan je u ovom trenutku. Ali svi smo uz njega i znamo da ce naci pravo resenje za Kosovo.

Milica

pre 6 godina

Najvaznije je da se smire tenzije i da se nadje adekvatno resenje na Kosovu.

nataša

pre 6 godina

Teško da teže ne može biti, kusamo kašu koju je odavno neko skuvao i podmetnuo Vučiću i Srbiji danas.

Lazar

pre 6 godina

Srpska politika se bazira na očuvanju mira i stabilnosti.

nataša

pre 6 godina

Ovo je jedan veći zalogaj pu gorčine,gutali smo i teže, naći će se rešenje.

Uglješa

pre 6 godina

Istina o Kosovu se polako probija u svetu. Sada je teško, ali verujem da će uskoro biti moguće postići pravedno rešenje za sve u vezi sa konačnim statusom Kosova.

Izbori 2024

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto!
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto!

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija