• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

02.04.2018

13:14

(VIDEO) PETKOVIĆ: Politika Vuka Jeremića bila je gora za Srbe na KiM od politike OVK!

Politika

(VIDEO) PETKOVIĆ: Politika Vuka Jeremića bila je gora za Srbe na KiM od politike OVK!

Podeli vest

Petar Petković iz Kancelarije za KiM kaže sami predstavnici Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji kažu da je politika Vuka Jeremića bila za njih gora i donela je mnogo teže rezultate nego to što su radili predstavnici takozvane OVK

Petar Petković iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je za "Novo jutro" televizije Pink da na političkoj sceni Srbije imamo velike bukače, takozvanu opoziciju koja se uopšte ne ponaša na način na koji bi trebalo.

- Jedno je kada vi napadate vlast i kada se politički sukobljavate u parlamentu, a drugo je kada ne pravite razliku između vlasti i države. Iz izbora u izbore vidimo da im podrška pada, a na ključnim pitanjima, kao što je Kosovo i Metohija i odbrana nacionalnih interesa, koriste svaki trenutak, čak i one najdramatičnije, kao što je upad ROSU na sever Kosova, da sve živo napadnu, da udare po predsedniku- istakao je Petković.

Kako kaže, zato je bitno što je predsednik pokrenuo unutrašnji dijalog, kako bi u narodu stvorili što veći konsenzus kada govorimo o mogućim rešenjima za kosovski čvor.

- Pitanje Kosova i Metohije je od nacionalnog interesa i značaja. Kada je Demokratska stranka vodila Srbiju videli smo da se to guralo ispod tepiha, a izuzetno je važno da svi o tom pitanju razgovaraju. Potrebno je da se svi uključe jer je to pitanje svih nas - naglasio je Petković.

Po njegovim rečima, ako postoji loša odluka koja je u vreme demokratske stranke, posebno Vuka Jeremića, Tadića, Đilasa i ostalih, mogla da bude doneta, jeste postavljanje tog pogubnog pitanja pred Međunarodni sud pravde.

- Svi se sećamo te politike na steroidima, gde su putovali, trošili državni novac, spavali u najluksuznijim hotelima, ne bi li izdejstvovali što veći broj glasova u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, ne bi li se to pitanje postavilo pred Međunarodni sud pravde, a to pitanje je toliko katastrofalno, odnosno odgovor koji je posle toga usledio, taj da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa Međunarodnim pravom - istakao je Petković.

Petković dodaje da je taj odgovor zacementirao našu poziciju u odbrani Kosova i Metohije.

- Sami predstavnici Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji kažu da je politika Jeremića bila za njih gora i donela je mnogo teže rezultate nego to što su radili predstavnici takozvane OVK, samim tim je jasno o kakvoj politici je reč - kazao je Petković.

On ističe da je bitno da u pronalaženju nacionalnog koncenzusa imamo glas razuma, a to je glas patrijarha srpskog Irineja koji otvoreno kaže da je ono što radi predsednik Vučić prava politika i da se on junački i lavovski bori za Kosovo i Metohiju i očuvanje srpskih nacionalnih interesa.

pink.rs


Miroslav Lazanski

, komentator dnevnog lista "Politika", povodom upada ROSU na sever Kosova rekao je da su verovatno želeli da ispitaju reakciju Beograda.

- Da vide da li će se neko odlučiti na neki radikalniji potez kao uzvratnu meru, a isto tako da zastraše civilno stanovništvo. Situacija je bila na ivici eksplozije - zaključuje Lazanski.

pink.rs


Vlade Radulović

, izvršni direktor Atlantskog saveta Srbije rekao je da su informacije koje su nakon dva dana dali predstavnici EULEKS-A delovale vrlo šture.

- Šture u smislu konkretnih informacija. Iako je prošlo dva dana nije došlo do nekog pomaka. Činjenica je da SAD podržavaju samoproklamovanu nezavisnost Kosova od prvog dana - istakao je Radulović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 6 godina

Pustite se kritika i osuda,dokažite krivice sve njih i hapsite gamad pobogu.Preduzimajte korake na sve moguće načine,spašavajte Srbiju,i batalite se praznih priča po studijima tv-a,novina .Pa mkad dođete na korak do cilja obaveštavajte naciju,ako ste spisobni.

simona

pre 6 godina

Vuk Jeremic nista dobro nije doneo Srbima i srpskom narodu!

Sale

pre 6 godina

Od Jeremića više niko ništa dobro ne očekuje!

Hedona

pre 6 godina

Sami predstavnici Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji kažu da je politika Jeremića bila za njih gora i donela je mnogo teže rezultate nego to što su radili predstavnici takozvane OVK, samim tim je jasno o kakvoj politici je reč.ZSO mora da se rešava.

Milka

pre 6 godina

Jeremiceva politika je bila izuzetno losa po nas Srbe, ne ponovilo je.

Milka

pre 6 godina

Strasno je sta nam je Jeremic uradio i koliko nas je unistio.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija