• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. JOVANOVIĆ

02.04.2018

17:44

ERDOGAN U RATU SA HARADINAJEM: Predsednik Turske besan na albanske političare,  zapretio i POVLAČENJEM PRIZNANJA KOSOVA!

Politika

ERDOGAN U RATU SA HARADINAJEM: Predsednik Turske besan na albanske političare, zapretio i POVLAČENJEM PRIZNANJA KOSOVA!

Podeli vest

Redžep Tajip Erdogan poručio Ramušu Haradinaju da mu je 'karijera pri kraju' jer je smenio ministra policije i šefa tajne službe nakon hapšenja šestorice simpatizera Fetulaha Gulena na Kosovu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zvanično je objavio diplomatski rat premijeru lažne države Kosovo Ramušu Haradinaju!

Erdogan je optužio Haradinaja da štiti teroriste i pučiste jer je smenio ministra policije Flamura Sefaja i šefa obaveštajne kosovske agencije Dritona Gašija posle hapšenja šestorice turskih državljana pod optužbom da su članovi "gulenista", koje predvodi Erdoganov neprijatelj Fetulah Gulen. Turskog predsednika je ova odluka Haradinaja toliko razbesnela, tvrde upućeni, da mu je čak zapretio i povlačenjem priznanja nezavisnosti!

Surova kazna

Prema rečima naših dobro obaveštenih izvora, trenutni

Osvetoljubiv

Erdogan je nepredvidljiv i osvetoljubiv. Ako bi Albanci zategli konopac, mogao bi surovo da ih kazni

Vladislav Jovanović bivši šef diplomatije

odnosi između Erdogana i Haradinaja su na "ivici pucanja".

- Erdogan je Haradinajevu odluku o smeni glavnih kosovskih bezbednjaka posle hapšenja "gulenista" shvatio kao direktnu provokaciju i dokaz da Priština šuruje sa Fetulahom Gulenom.

Otvoreno sumnja da su Haradinaj i Hašim Tači već godinama na Gulenovom platnom spisku, pa su zato morali da kazne ljude koji su samo radili svoj posao. Erdogan je toliko besan na Prištinu da je preko svojih diplomatskih kanala zapretio Haradinaju i Tačiju da će povući priznanje Kosova ako nastave da podržavaju Gulena i članove njegovog pokreta - prenosi naš izvor.

Da je stvar izuzetno ozbiljna, juče je potvrdio lično Erdogan, upitavši Haradinaja po čijim je instrukcijama smenio policijske funkcionere.

mojugao

BOŽIDAR DELIĆ

GENERAL U PENZIJI

Kosovo je banditska i teroristička država, ali Turska je velika sila koja ima svoje planove o jačanju uticaja na Balkanu. Šiptari su bitan deo te strategije, pa tu svađe neće biti.

- Od kada štitite one koji su pokušali puč u Turskoj? Zar ne znate da smo vas priznali odmah posle Amerike? Kako možete da štitite pučiste, a Turska vas je prigrlila kao brata? Platićete za to! Moja kosovska braća ne treba da daju kredibilitet premijeru kao što si ti. Zahtevaće da budeš odgovoran za ovo, tvoja karijera će se završiti - doslovce je Erdogan poručio Haradinaju, i pozvao građane Kosova da organizuju proteste.

Komentarišući ove navode, bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović ocenjuje da bi zbog Erdoganovog impulsivnog karaktera moglo doći do značajnih političkih promena. 

- U Turskoj ima mnogo Turaka albanskog porekla, oni su svi tesno povezani i teško je da tu dođe do raskola. Međutim, Erdogan je nepredvidljiv i osvetoljubiv. Ako bi Albanci zategli malo više konopac sa svoje strane, mogao bi surovo da ih kazni. Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova zasad je teško, ali bi u perspektivi moglo da se desi - naglašava Jovanović.

da se ja pitam

FATMIR LJIMAJZAMENIK "PREMIJERA KOSOVA"


Narod Kosova je dao mandat premijeru, on ga i smenjuje. Nijedna druga država ili lider ne može da nam kaže ko treba da vodi vladu.

Pogoršanje odnosa

Ministar za zajednice i povratak u "vladi Kosova" Dalibor Jevtić kaže da je na pomolu diplomatski rat.

- Činjenica je da su se odnosi na relaciji Erdogana i Haradinaja drastično pogoršali, posebno nakon hapšenja i deportacije "gulenista" sa Kosova u Tursku. Nisam siguran da će to promeniti stav Turske oko priznavanja Kosova, ali na delu će sigurno biti oštra retorika i diplomatski sukob velikih razmera - zaključuje Jevtić. 

TURSKA UPOZORAVA HARADINAJA I NE ŠALI SE! Erdogan: Njegova karijera će se ZAVRŠITI!

ZAKUVAVA SE IZMEĐU TURSKE I LAŽNE DRŽAVE KOSOVO! Ljimaj poručio Erdoganu: Nismo ničiji vazali!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 6 godina

Izgleda da je novi kosovski boj na pomolu u kojem šiptarske kukavice nemaju nikakve šanse. Jer, Miloš Obilić je jedan i on je bio srbin.

Surdilovic

pre 6 godina

Ergoan je najveci sponzor nezavisnosti. Ovo nema veze sa Srbijom, njega boli sto su smenili policajce koji su izrucili Guleniste njemu.

Dragan

pre 6 godina

Erdogan još nije svestan kakva je sila Haradinaj? On kao da nije gledao hapšenje Marka Đurića? Tu se najbolje vidi ovo o čemu ja pišem. Osim toga, veoma bitno je i to što mu je Fatmir LJimaj takođe poručio to što piše u tekstu. Dakle, sa šiptarima nema zaje....nja. Mislim da je Erdoganu to veoma jasno. Prva epizoda je gotova. Sada je na redu druga.

Ljubo

pre 6 godina

Ono sto sam uvek prizeljkivao ,da Rusi mudro ,tiho ,podmuklo za svoje interese i interese svojih saveznika rade .Isto onako i onoliko koliko je zapad celo vreme radio za sebe .Erdogan zna da mu je sada Rusija bolji i poverljiviji prijatelj.

Klik

pre 6 godina

Bosna i Hercegovina nije niti ce ikada priznati Kosovo,Ooo Ne zalecite se sa biciklom na Tursku Mi smo uz Erdogana i Srbiju Kosovo je uvjek bilo i bice dio Srbije. Sutra se sastaju Putin i Sultan Erdogan nadam se uz Putinovu podrsku da ce nas Sultan Erdogan povuci priznanje Kosova i zadati jak udarac Kosovarima i AmerickoIzrarlskoj odmazdi..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija