• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbija danas/Informer.rs

03.04.2018

08:43

PRIŠTINU ČEKA KRVAVO PROLEĆE! Sukob Tačija i Haradinaja preti da preraste u opšti RAT!

Politika

PRIŠTINU ČEKA KRVAVO PROLEĆE! Sukob Tačija i Haradinaja preti da preraste u opšti RAT!

Podeli vest

Lažnu državu Kosovo potrese najdublja politička kriza od jednostranog proglašenja nezavisnosti, a prema podacima obaveštajnih službi, netrpeljivost aktuelnih političkih vođa Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija mogla bi narednih dana da preraste u krvavi obračun!

Ulje na vatru doliva turski lider Redžep Tajip Erdogan koji već danima ne bira reči kad proziva premijera lažne države Kosova Haradinaja, a javno hvali predsednika Tačija.

Turski predsednik, podsećamo, pobesneo je pre nekoliko dana kad je saznao da je Haradinaj otpustio šefove služba bezbednosti, koji su bez njegovog znanja uhapsili i deportovali grupu pristalica Fetulaha Gulena.

- Tajna služba ŠIK je prikrila da je uhapsila šest turskih državljana koji su finansirani od strane Gulenove organizacije koja je protiv Erdogana. Isporučivanje se dogodilo tokom noći. Turci su došli specijalnim avionom u Prištinu. Akcijom je rukovodio Hašim Tači koji jednostavno nije obavestio nikoga. A kad je Haradinaj ujutru došao na posao saznao je da su gulenisti isporučeni. Tu mu je proradila sujeta i otpustio je ministra policije i šefa tajne službe. Zato ga sad Erdogan napada iz svih oružja. Turci su ga pustili niz Drim i lako može da završi u Jadranskom moru kod Drača – kaže analitičar Boža Spasić.

Sukob aktuelnih lidera Albanaca na KiM tinja inače još od zločinačke OVK kad nisu mogli da se dogovore oko teritorije i plena. A izvesno je i da Tači koristi priliku da Haradinaja jednom za svagda izbaci iz igre jer vladajuća većina posle izlaska Srpske liste iz vlade više ne postoji.

- Ovo je definitivno politički kraj Ramuša Haradinaja jer ne može niko da ga spase. Za SAD i EU ovo je odlična prilika da se oslobode osobe koja je označena kao ratni zločinac – kaže Spasić.

Obaveštajni podaci pokazuju i da na KiM u narednim danima mogu da uslede otvoreni sukobi pristalica dvojice ratnih vođa kosovskih Albanaca.

- Smatram da će početi obračuni kao kada su se obračunavali sa pristalicama Ibrahima Rugove. Tada je bilo silnih ubistava koja do današnjeg dana nisu rasvetljena. Imam pouzdane obaveštajne informacije da Kosovom šetaju oružane formacije koje kontrolišu određene delove teritorije. Svako želi da na vreme obezbedi svoj deo kolača. U narednim danima lako može da dođe do likvidacija pristalica Tačija ili Haradinaja. A svoje mesto sad traži i Kadri Veselji – kaže Spasić.

Iza svega se prema njegovim rečima krije neka ozbiljnija geopolitička igra koju još ne možemo da razlučimo.

- Mislim da je u pitanju mnogo veća igra od šest Turaka koji su isporučeni Erdoganu. Naše obaveštajne službe bi morale da iskoriste nastalu situaciju kako bi došlo da opšteg rasula u toj kvazi državi – smatra Spasić.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija