• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.04.2018

11:56

BRITANCI SE UPLAŠILI PUTINA: Istraga s Rusima o Skripalu ne dolazi u obzir!

Vesti

BRITANCI SE UPLAŠILI PUTINA: Istraga s Rusima o Skripalu ne dolazi u obzir!

Podeli vest

Britanska delegacija u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja odbacila je ruski predlog za zajedničku britansko-rusku istragu o trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala 

To je diverziona taktika, napravljana da se novim dezinformacijama izbegnu pitanja na koja ruske vlasti moraju da odgovore,  navedeno je na tviter nalogu britanske delegacije, koji je predlog nazvao "perverznim". 

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin izjavio je ranije danas da je trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala u Engleskoj bilo čin provokacije američkih i britanskih obaveštajnih službi, preneo je Rojters.

- Čak i u slučaju Skripal, grotesknoj provokaciji koju su surovo pripremile američke i britanske obaveštajne službe, neke od evropskih vlada ne slede slepo London i Vašington već umesto toga biraju da pažljivo utvrde šta se tu desilo -  rekao je Nariškin.

On je kazao i da je na osnovu akcija koje protiv Rusije preduzima Vašington moguće da počne da se govori o povratku u eru Hladnog rata.

- Vašington je postao opsednut borbom protiv nepostojeće, takozvane ruske pretnje. Ovo je dostiglo takve razmere i poprimilo tako apsurdne karakteristike da je moguće govoriti o povratku u mračno doba Hladnog rata - naveo je Nariškin u govoru na bezbednosnoj konferenciji u Moskvi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mileta

pre 6 godina

AMERIMA I ENGLEZIMA JE PUTIN DOZVOLIO DA GA MRZE,SAMO TO I MOGU BANDITI.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija