• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.04.2018

12:45

POPOVIĆ: IKEA - inovativna šansa za Srbiju!

Politika

POPOVIĆ: IKEA - inovativna šansa za Srbiju!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da je poslovanje i rad IKEAu Srbiji, koja je od samog početka inovativna kompanija, šansa za srpske firme, posebno one u sektoru proizvodnje nameštaja, da u saradnji sa tom renomiranom svetskom firmom ponude svoja tehnološka rešenja i da svoje proizvode plasiraju i u Evropi i svetu

Popović je nakon obilaska IKEA i razgovora sa rukovodstvom rekao da ta kompanija, koja je inovativna od samog svog početka, donosi nove ideje i u procesu proiuzvodnje, prodaje, logistike, nove tehnologije.

- Sve je inovacija - rekao je ministar i podvukao da IKEA i dalje nastavlja da ulaže u inovacije i nove tehnologije, uz orijentaciju na klijenta, kupca, kako bi krajnji korisnik dobio izvanredan ekološki proizvod.

IKEA, ocenio je Popović, donosi tu novu kulturu u proizvodnji, poslovanju i saradnji i to je velika šansa i za Srbiju da naše kompanije koje imaju nova tehnološka resenja i inovacije, posebno u industriji nameštaja, svoje proizvode plasiraju ne samo kod nas nego i u Evropi i svetu.

On je naglasio da IKEA veliku pažnju posvećuje rodnoj ravnopravnosti i ženskom preduzetništvu i u tom smislu podvukao da je jedan od programa Vlade Srbije velika promocija inovacija i inovativnog preduzetništva, pogotovo onog gde se uključuje što više žena, kako bi u budućnosti bile apsolutno ravnopravan učesnik u svim tim procesima.

Ministar je izneo podatak da je njegov kabinet ove godine izdvojio sredstva u visini od 100 miliona dinara za afirmaciju ženskog inovacionog preduzetništva.

- Vlada Srbije ove godine izdvojila je pet puta više sredstava za razvoj inovacija i pomoć našim preduzetnicima i mikro, malim i srednjim preduzećima da razvijaju inovativne proizvode koji će imati potencijal da budu uspešno plasirani na domaćem i globalnom tržištu - poručio je ministar.

Švedski ambasador Jan Lundin istakao je da mu je drago što članovi srpske vlade posećuju i IKEA-u i druga švedska preduzeća u Srbiji.

Kako je rekao, IKEA jeste inovativna kompanija tako da je i poseta i razgovor ministra Popovića sa rukovodstvom firme prirodan sled stvari, a što je, ocenio je, dobro i za naše bilateralne odnose i izrazio nadu u buduću saradnju u segmentu inovacija i savremenih tehnologija.

Švedski ambadasor je u tom kontekstu istakao da nije slučajno što je u Beogradu razvojni centar IKEA-e za ceo region i naglasio da to govori o kvalitetu srpskih inžinjera i stručnjaka koji doprinose daljem razvoju kompanije.

- Osećam da smo samo na početku što se Srbije tiče, ovde je ogroman potencijal za razvoj novih tehnologija i novih načina rada - kazao je Lundin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija