• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić - M. Dobromirović

04.04.2018

18:22

HOĆE RAT U VOJVODINI! Opasne pretnje bliskog saradnika Saše Jankovića, NAJAVLJUJU KRVAVE SUKOBE U SRBIJI?!

Politika

HOĆE RAT U VOJVODINI! Opasne pretnje bliskog saradnika Saše Jankovića, NAJAVLJUJU KRVAVE SUKOBE U SRBIJI?!

Podeli vest

Aleksandar Odžić, koalicioni saradnik lidera PSG Saše Jankovića, traži 'republiku Vojvodinu' i poziva na formiranje fronta za odbranu severne pokrajine!?!

Propali dosovski predsednički kandidat, lider PSG Saša Janković sa svojim koalicionim partnerom, šefom Vojvođanske partije Aleksandrom Odžićem priziva građanski rat u Srbiji!

Taj film nećete gledati
Srbija je demokratska zemlja, ali taj film o federalizaciji Srbije nećete gledati! To neće građani Vojvodine
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Jankovićev partner Odžić zvanično je juče zatražio da se Vojvodini dodeli status republike u okviru "federalizovane Srbije" i pozvao na formiranje fronta za odbranu "severne republike" (!?!). Saša Janković nije ni pokušao da se ogradi od opasnih pretnji svog koalicionog partnera, što ukazuje da podržava cepanje svoje države. Odžić se, podsetimo, i prošle godine u više navrata javno zalagao za nasilno otcepljenje Vojvodine, a Janković se i tada prećutno složio sa tim.

Facebook/Vojvođanska partija

Srbija pomaže RS sa pet miliona evra

Predsednik Vučić je juče na zajedničkoj konferenciji sa šefom Republike Srpske Miloradom Dodikom izjavio da će Srbija pomoći tamošnjim opštinama sa pet miliona evra, koji će otići u Prijedor, Novi Grad, Mrkonjić Grad, Bratunac, Sokolac, Novo Goražde, Trebinje...
Na drugoj strani, Dodik se zahvalio Srbiji na finansijskoj pomoći, navodeći da je to najkonkretniji primer posebnih odnosa i specijalnih veza Srbije i RS.

Ništa nije slučajno

Kako je Odžić juče objavio, njegova partija podržava inicijativu NVO "Vojvođanski klub" za objedinjavanje svih "vojvođanskih snaga" kako bi Vojvodina dobila status republike unutar federalizovane Srbije. 

Sastanci nakon Vaskrsa

Predsednik Vučić je najavio da će između 10, 11. i 12. aprila imati veoma značajne razgovore i sastanke na svetskom nivou, a koji se tiču situacije na Kosovu i Metohiji.
- Radujem se i svakom susretu na Samitu Zapadni Balkan EU u Sofiji, ali ne očekujem preterano dobre vesti za našu zemlju... - istakao je on i poručio srpskim privrednicima da idu na Sajam privrede u Prištini.

- Pitanje statusa Vojvodine nikada nije bilo otvorenije i važnije za njene građane nego danas. Neophodno je formiranje Vojvođanskog fronta kao ustavotvornog pokreta za odbranu Vojvodine. Zalažemo se za punu zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo raspolaganja sopstvenim finansijama, imovinom, prirodnim i radom stvorenim resursima, kao i Ustav Vojvodine... - kaže Odžić.

I dok se Janković juče ovim povodom nije oglašavao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da "separatisti taj film neće gledati".

Beta

- Nije slučajno to što se koalicioni partneri Saše Jankovića zalažu da Vojvodina bude republika. Sve je u redu. Srbija je demokratska zemlja, ali taj film nećete gledati. To nećete videti ne zato što ja to neću ili neko drugi neće, već zato što to neće građani Vojvodine - ističe Vučić, podsetivši da u najvećem broju vojvođanskih opština SNS ima apsolutnu većinu. Prema njegovim rečima, nije nimalo slučajno što opozicija ima istu politiku i kad je reč o Kosovu.

Informer

Žele da izbace Srbe iz Ustava

Kako smo pisali još u septembru prošle godine, Saša Janković ne krije da radi direktno protiv interesa države. On je tada objavio da se zalaže da Srbija ubuduće bude definisana kao strogo građanska država, odnosno da se iz sadašnje definicije države u Ustavu - prema kojoj je Srbija država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive - izbaci pomen Srba!?!
Istovremeno, Janković nije osudio najavu koalicionog partnera Aleksandra Odžića, lidera Vojvođanske partije, da će organizovati "marš 300 vojvođanskih zastava" i pokrenuti kampanju za otcepljenje i proglašenje "Vojvodine republike".

- Znaju građani sve šta je bilo 1999, 2004, 2008, 2010. i 2011. godine. Janković svakoga dana govori da je Kosovo nezavisno i da nikada više neće biti srpsko. Jeremić svakog dana govori da se ni za živu glavu ne treba odreći Kosova... Izlaze sa različitim stavovima, a suštinski su isti. Oni hoće da sve uradim ja, a ne oni, i onda da ceo teret ovog sveta padne na moja pleća. U svemu se tome naročito ističu oni koji su doveli državu do bankrotstva, kosovske nezavisnosti i odvajanja Crne Gore od Srbije - naglašava Vučić.

Sad je sve jasno

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić, komentarišući pretnje Jankovićevog saradnika, smatra da je "sada sve kristalno jasno".

- Taj separatista (Odžić, prim. aut.) na prvom Jankovićevom mitingu imao je počasno govorničko mesto. Kome tada nije bila jasna politička orijentacija Saše Jankovića, neće mu biti jasnija ni sada - zaključuje Krstić.

ZBOG OVOG MU SE I ŠIPTARI SMEJU! Saša Janković predmet sprdnje na društvenim mrežama!

ZLOČINAČKI PLAN ZA STVARANJE HAOSA U SRBIJI: Vučića udaviti u 'kosovskom mulju', proglasiti ga za IZDAJNIKA I SRUŠITI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija