• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

06.04.2018

11:20

ČAK 40% SRBA ZA PREKID PREGOVORA SA PRIŠTINOM! Najnovije istraživanje agencije 'FAKTOR PLUS'

Politika

ČAK 40% SRBA ZA PREKID PREGOVORA SA PRIŠTINOM! Najnovije istraživanje agencije 'FAKTOR PLUS'

Podeli vest

Tačno 40 posto Srba zalaže se za prekid pregovora sa Prištinom, pokazalo je najnovije istraživanje agencije "Faktor plus"!

Prema rezultatima ankete koja je rađena odmah nakon poslednjeg nasilja nad Srbima na Kosovu, 33 odsto građana je na pitanje šta bi trebalo da bude naredni potez predsednika Vučića i Vlade u vezi s Kosovom odgovorilo da treba stopirati briselski dijalog do uspostavljanja Zajednice srpskih opština (ZSO).

Građani podeljeni
Građani su podeljeni oko nastavka dijaloga, jer nisu zadovoljni kako se dogovori poštuju
Vladimir Pejić, agencija "Faktor plus"

Istovremeno, sedam odsto Srba misli da bi Vučić trebalo da zauvek prekine pregovore sa Prištinom. Na drugoj strani, 36 procenata ispitanika želi da se dijalog nastavi.

Istraživanje ukazuje i na to da šest odsto anketiranih misli da Srbija treba da povuče potpis sa Briselskog sporazuma, svaki deseti Srbin da bi država trebalo vojno da interveniše na Kosovu, a svega osam posto građana da bi Vučić i Vlada trebalo da priznaju nezavisnost Kosova.

Informer

Inače, čak 61 odsto ispitanika smatra da je Vučićeva reakcija na nemire u severnoj Kosovskoj Mitrovici, tokom kojih je uhapšen i pretučen direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, bila odmerena i mirna. Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić kaže da je javnost po pitanju Kosova očigledno podeljena.

- Ljudi jesu za pregovore i odbijaju radikalne poteze, ali se čini da je i rukovodstvu i narodu malo preko glave da Srbija čini ustupke a da ne dobija ništa. Građani podržavaju pregovore, ali pod drugim uslovima, i uz poštovanje dogovora. Činjenica da samo šest odsto građana smatra da država treba da povuče potpis sa Briselskog sporazuma pokazuje da nisu toliko nezadovoljni sporazumom, već njegovim nesprovođenjem - ističe Pejić.

Informer

MARKO ĐURIĆ: Srbija je odnos prema dijalogu POKAZALA DELIMA, A ALBANCI NEDELIMA!

EU DALA ROK PRIŠTINI: Imate četiri meseca za izradu statuta ZSO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 6 godina

Sta reci ,kome verovati ,jer smo kolektivno posrnuli od 1945 ,namagarceni pod vodstvom Tita i KPJ . Dobro smo mi i ovde gde smo sada .Jer narod kojeg su samo ubijali drugi i on sam izmedju sebe ,nesto debelo fali .Najvise stradasmo od Hrvata ,ogroman broj Srbi po krvi ,od muslimana BiH ,ogromna vecina Srbi po krvi ,poubijasmo se u bratoubilackom ratu izmedju partizana i cetnika ,sve cistokrvni Srbi.U partizanima Srbi i samo Srbi najbrojniji ....tuga i jad.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Кад стигну "они" хеликоптери... Шта ће нам "преговори"...? Па јел* тако...?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija