• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2018

11:55

PREDSEDNIK VUČIĆ  SE SASTAJE SA MERKELOVOM 13. aprila!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAJE SA MERKELOVOM 13. aprila!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se krajem iduće sedmice s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, na njen poziv, drugi put u svega mesec i po dana, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu šefa države

Vučić će s Merkelovom razgovarati u petak, 13. aprila, kažu u Kabinetu.

Vest o sastanku Vučića i kancelarke u međuvremenu je saopštena i u Berlinu.

- U okviru zajedničkog ručka biće razmatrani bilateralni odnosi, regionalna pitanja, kao i evropske i ekonomske teme - najavila je danas zamenica portparola nemačke vlade Ulrike Demer. 

Vučić se sa moćnom evropskom i svetskom političarkom poslednji put sastao u Berlinu 27. februara, takođe na njen poziv, a predstojeći sastanak biće njihov 12. susret. 

- Reč je o radnoj poseti, tokom koje je predviđen sastanak, radni ručak i obraćanje medijima - preciziraju u Kabinetu predsednika Srbije. 

"Da podsetimo da se predsednik Vučić prethodno sastao sa kancelarkom Merkel, takođe na njen poziv, u Berlinu, 27. februara, tako da se njihov ponovni sastanak, posle samo mesec i po dana, može smatrati delom redovnih predsednikovih konsultacija sa najuticajnijom figurom evropske i svetske političke scene", ističu u predsednikovoj Spoljnopolitičkoj službi.

Vučić je uoči sastanka u februaru rekao da želi od kancelarke da čuje kako ona vidi odnos Beograda i Prištine, sveukupne regionalne odnose, ali i da traži podršku u potrazi za kompromisom između BG i PR. 


Neprihvatljivo je da Srbija bude jedini gubitnik u rešavanju kosovskog pitanja, izneo je tada predsednik kancelarki svoj stav i ukazao da nema jednostranih rešenja, te da je Srbija spremna na kompromis, odnosno da obe strane ponešto izgube. 

Po povratku u zemlju preneo je i da od Nemačke, kao jedne od politički i ekonomski najvažnijih za Srbiju zemalja, očekuje podršku i angažman kako bi pomogla da se iznađe sveobuhvatno rešenje. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran 505

pre 6 godina

Videcemo koliko ce taj sastanak biti povoljan za Srbiju!

jovana

pre 6 godina

Svaki susret sa Merkelovom je veoma vazan za Srbiju!

Miki

pre 6 godina

Nadam se da ce nam ovaj razgovor doneti neko dobro!

maja

pre 6 godina

Merkelova ima veliko postovanje prema Vucicu i nadam se da ce biti dobrih pregovora za buducnost Srbije!

Jelena

pre 6 godina

Njihov ponovni sastanak pokazuje kolika je zelja i jedne i druge strane da jos vise unaprede odnose i da rese sva ostala pitanja.

Dragana

pre 6 godina

Svaki sastanak je sansa da se dodje do resenja i broj sastanaka izmedju Srbije i Nemacke pokazuje kolika ja zelja za to.

Aleksandra

pre 6 godina

Precednik se bori da nasa zemlja bude sve vise postovanija i jaka , a ima podrsku i Merkele.

Mia

pre 6 godina

Predsednik Vucic pokusava da pronade najbolje moguce resenje za problem Kosova i Metohije! Nemacka kancelarka Merkel sa tolikim uticajem ,je neko ko zaista moze da pomogne!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija