• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović

06.04.2018

12:59

ERDOGAN: HARADINAJ JE PIJANAC I NEVERNIK! Turski predsednik u svojim medijima ŽESTOKO NAPADA ŠIPTARA!

Politika

ERDOGAN: HARADINAJ JE PIJANAC I NEVERNIK! Turski predsednik u svojim medijima ŽESTOKO NAPADA ŠIPTARA!

Podeli vest

Novinari bliski Redžepu Tajipu Erdoganu tvrde da je Ramuš Haradinaj alkoholičar i bahati skandal-majstor koji na provod i luksuz troši milione evra! Prozivaju ga i da nikad nije kročio u džamiju iako je rođen kao musliman

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, posle pretnje da će povući priznanje nezavisnosti Kosova, optužio je premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja da je pijanac, rasipnik i nevernik!

Tajkun
Haradinaj je na odmoru u Švajcarskoj potrošio 68.000 evra, dok stanovnici Kosova žive u teškom siromaštvu
Turski list "Jeni Akit"

Turski mediji bliski Erdoganu pišu da je Haradinaj alkoholičar i bahati skandal-majstor koji na provod i luksuz troši ogromne sume novca. Uticajni list "Jeni Akit" navodi da je Haradinaj, pre nego što je sa Zapada došao na Kosovo, bio telohranitelj u diskoteci, a kasnije jedan od glavnih šefova terorističke OVK. Haradinaju je zamereno i to što nijednom nije ušao u džamiju iako je rođen kao musliman.

Odakle milioni?

Turski mediji tvrde da ništa nisu izmislili, već da većina ovih informacija potiče iz kosovskog parlamenta.

Haradinaj zaratio i sa EU

Haradinaj je juče oštro kritikovao Brisel jer je nezadovoljan njegovom posredničkom ulogom u dijalogu Beograda i Prištine.

- Ako nemate kapacitete, tražite pomoć. Ako nećete da tražite pomoć, onda nas obavestite i mi ćemo krenuti svojim putem. Dozvoljavate da se mnoga ilegalna dela dešavaju na severu Kosova, a nemate snage da kažete Beogradu: Nemate pravo na takve stvari - rekao je Haradinaj.

Čak i u parlamentu Haradinaja nazivaju pijanicom jer pije alkohol i poznat je kao premijer od skandala. Na nedavnom odmoru u Švajcarskoj potrošio je 68.000 evra, dok stanovnici Kosova žive u teškom siromaštvu. Na pitanje odakle mu kuća koju ima, Haradinaj odgovara da su mu je izgradili njegovi ratni drugovi. Kosovski premijer ima i kuću koju je iznajmio nekim turskim zakupcima za kliniku, naplaćujući 6.000 evra mesečno...", piše turski list. Prema tim navodima, Haradinaj je jednom prilikom rekao i "da je rođen kao musliman, ali da ne zna zašto, te da nikada u životu nije bio u džamiji".

mojugao

Nebojša Krstić

analitičar

Ova situacija pokazuje da je incident u severnoj Mitrovici najverovatnije bio posledica sukoba Tačija i Haradinaja. Da li je ovo politički kraj za Haradinaja, vrlo brzo ćemo saznati.

Komentarišući ove napise turskih medija, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić kaže da sav prljav veš albanskih političara polako izlazi na videlo.

- Izgleda da je Vladimir Putin uticao na Erdogana da razotkrije Haradinajeve kriminalne delatnosti. Uskoro će ceo svet saznati kakve mutne radnje obavljaju šiptarski političari i na kraju će im ostati jedino podrška posrnule Amerike. Vreme radi za Srbiju i zato moramo uložiti dodatni napor da pitanje Kosova vratimo u nadležnost Ujedinjenih nacija, gde imamo podršku Kine i Rusije - naglašava Kostić.

Žestoko se zamerio

Analitičar Aleksandar Pavić smatra da su tvrdnje medija u Ankari istinite, ali i da postoje mnogo gore stvari iz njegove biografije, koje niko ne spominje.

- Turska ne pominje Haradinajeve zločine nad Srbima jer je 1999. godine i kasnije pomagala teroristima OVK i zalagala se za nezavisnost Kosova. Međutim, Haradinaj se žestoko zamerio Erdoganu zbog bliskosti sa pristalicama Fetulaha Gulena, a turski predsednik za to nema razumevanja jer Gulena smatra najvećom opasnošću. Dok se ne bude jasno ogradio od Gulena, Haradinaj će biti na meti turskih službi. Nije isključeno da će mu i život biti ugrožen - zaključuje Pavić.

Rat počeo zbog hapšenja 'gulenista'

Sukob Erdogana i Haradinaja započeo je posle odluke "kosovskog premijera" da smeni ministra policije i šefa tajne službe nakon hapšenja i deportacije šest turskih državljana pod optužbom da su pripadnici "gulenista", grupe koja je 2016. u Turskoj pokušala državni udar.
To je kod Erdogana izazvalo toliko bes da je izjavio da je "Haradinajeva karijera pri kraju", a nezvanično je zapretio i da će povući priznanje nezavisnosti Kosova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija