• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.04.2018

09:47

DAČIĆ: Bez mentora Priština bi prihvatila predlog podele Kosova!

Politika

DAČIĆ: Bez mentora Priština bi prihvatila predlog podele Kosova!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi Priština kada bi se sa njom razgovaralo bez mentora prihvatila predlog podele Kosova

On je naveo i da velike sile kada se pomene razgraničenje i podela računaju da će doći do masovnih preseljenja stanovništva, jer kako je naveo, ne uzimaju u obzir da je etničko stanje na terenu već u skladu sa samim predlogom podele.

Dačić je kazao i da velike sile predlog podelu Kosova ne žele da razmatraju jer misle da su pitanje Kosova zatvorili 2008. godine time što su priznali nezavisnost.

Upitan da li su tačni navodi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio jug Srbije za sever Kosova, Dačić je rekao da "nikakvih razgovora o pokušaju trajnog rešenja Kosova nije bilo".

- Bilo je raznih razgovora, u raznim metropolama, razmena mišljenja, ali nije bilo nikakvih zvaničnih. Ne znam gde je neko mogao da nudi tako nešto - rekao je Dačić.

Govoreći o aktivnostima koje očekuje po pitanju Kosova, Dačić je rekao da sledeće nedelje u Beograd dolaze šefovi diplomatija Grčke i Francuske Dimitris Kocijas i Žan Iv le Drian i da predstoje važni razgovori.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
surovi

pre 5 godina

Mada si mi simpatičan ne mogu da se složim sa tvojim stavom da Kosovo treba da se podeli. Kosovo NE SME da se podeli jer je to SRPSKA ZEMLJA !!! Podela može da bude samo u smislu PODELE VLASTI i to tako da se na Kosovu formiraju šiptarske opštine u kojima su oni većina i u kojima će imati svoju vlast. KRAJ priče. I ajde bre malo odmori sa tim podelama i baci se na analizu rezultata gradskih izbora !!! Iskreni pozdravi !!!

Sasa

pre 5 godina

Ti mozes da delis samo ono sto je tvoje.a Kosovo je nase i niko nema prava da ga deli.

Dragojlo

pre 5 godina

Ma kakva podela nase teritorije Dacicu???To narod ne prihvata!!!

arsa

pre 5 godina

Kosovo je nedeljivo i svaka prica na tu temu je neshvatljiva.Dacicu, po cemu mislis da su siptri zasluzili i jedan pedalj srpske zemlje.Kako su dosli na Kosovo tako ce i da odu sa njega.Nista prirodnije i nista logicnije ne moze biti od toga.Dosta je bilo trgovine sa srpskom zemljom.Ne donositi ishitrene odluke.Vreme sada radi za nas i svakim danom nasa pozicija se bolje kotira.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija