• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer..rs

07.04.2018

15:18

ĐURIĆ UOČI POSETE KiM: Idem da budem sa našim narodom - NE PLAŠIM SE!

Politika

ĐURIĆ UOČI POSETE KiM: Idem da budem sa našim narodom - NE PLAŠIM SE!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić danas se uoči posete Kosovu i Metohiji obratio se građanima Srbije na konferenciji za novinare u Vladi Srbije

Đurić je na početku konferencije prokomentarisao plan Albanaca u Prištini za formiranje Zajednice srpskih opština.

- Albanci pokušavaju da stvore svoju većinu u odborima, ali taj film neće gledati - rekao je Đurić i dodao da bi trenutna situacija bila smešna da nije tužna.

- Priština nema nameru da formira ZSO - poručio je Ðurić.

Ðurić je rekao da Priština, umesto da radi na formiranju ZSO, formira neka "upravljačka tela", koja ne predstavljaju ništa drugo do "odbor za tutorstvo" nad predstvanicima srpske zajednice.

On je rekao da je u Prištini juče stranim diplomatama predstavljen dokument koji je nazvan mehanizam za asocijaciju srpskih opština, a da taj dokument predviđa i stvaranje nekavog Izvršnog odbora, koji treba da daje projektne zadatke Srbima.

- Tako nešto nigde nije predviđeno Briselskim sporazumom - ukazao je direktor Kancelarije za KiM.

Tanjug

Kako je rekao, ne dolazi u obzir da se tako nešto ostvari, jer postoji Briselski sporazum:

- I nikoga od nas, niti građane Srbije više neće moći da slažu - zaključio je Ðurić.

Kako je rekao i nasilje pre dve nedelje je proizvod samovolje Prištine i politike da destabilizuju prilike, da zauzmu, ako je moguće sever KiM, ali i poručio da je, bez obzira šta oni činili "naša obaveza da budemo sa našim narodom na KiM".

Dodao je da se ne oseća nebezbedno.

- Ako naš narod može da živi dole mogu i ja da odem dole za praznik - rekao je Ðurić.

Podsetimo, Ðurić će danas prisustvovati ponoćnoj Vaskršnoj liturgiji u manastiru Banjska. Da će Ðurić boraviti na KiM i prisustvovati liturgiji u manastiru Banjska saopštila je Kancelarija za KiM, a ta vest je potvrđena i u Prištini.

Ðurićev odlazak na Kosovo i Metohiju dolazi svega dve sedmice nakon njegovog hapšenja, 26. marta, od kojeg je Priština načinila politički spektakl, a pokušala da ga objasni navodnim nepoštovanjem procedure vezane za posete, te uskraćivanjem dozvole Ðuriću, iako, po toj proceduri, on nije dužan da traži dozvolu, već samo da blagovremeno obavesti o poseti.

PROVALJEN PRLJAVI PLAN PRIŠTINE! MARKO ĐURIĆ: Imamo dokument, Albanci umesto ZSO pripremaju tutorstvo nad Srbima, TAJ FILM NEĆE GLEDATI!



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mikan

pre 5 godina

Bori se Marko protiv užasnih planova albanskih monstruma. Zaslužuje maksimalnu podršku!

Kole

pre 5 godina

Vreme je da stvar preuzmemo u svoje ruke, dosta je albanskih igara.

Jasna

pre 5 godina

Albanci odugovlace sa osnivanjem ZSO,al nece moci vise!

Sara

pre 5 godina

Ono sto Albanci zele je jedno,ali ono sto ce Srbija dozvoliti,nesto sasvim drugo

trn

pre 5 godina

Albanci nemaju plan već samo čekaju šta im se naredi.

kontesanera

pre 5 godina

Ovoga puta im neće uspeti novo odlaganje formiranja ZSO-a.

Zeki

pre 5 godina

Ma, nemaju oni nameru da bilo šta učine za srbe. Treba nastaviti sa borbom u okviru EU i UN.

Vesnik

pre 5 godina

PRIŠTINA NE ISPUNJAVA OBAVEZE PREUZETE BRISELSKIM SPORAZUMOM O FORMIRANJU ZSO.

cedo

pre 5 godina

Nijesam iz Srbije. Nijesam ni Srbin.. Mada i da jesam bio bih ponosan na to stanje.! Sa Šiptarima dogovora nema.. Njima upravlja fasisticka Amerika.! Srbi su u ocima takve Amerike i dalje losi momci.. I to ce trsjati u nedogled. Sta god uradite.. Nece biti po volji Zapada. I da priznate Kosovo.. Opet ce vam se ispostavljati zahtjevi za pristup Natou i slicno. Po cijenu novih sankcija.. Sikaniranja koje vam neminovno slijede.. Ne smijete pristati na to.! Jedini spas za srpski narod u regionu je Rusija, i njena zastita! Rado bih vam pozelio punu neutralnost i dobre odnose sa svima.. Al to nije namjera fasistickog zapada.Novu golgotu morate proci.. Al ovaj put nijeste sami.. Mada ce i to povuci mnoge negativne elemente po vas...izdrzati morate radi golog opstanka. Mi nazovi u CG. Zavrsili smo emisiju do daljnjeg. Izrodi i poturcenjaci kolo vode. Ako ima boga.. Naplatice im.

Ivana

pre 5 godina

Djuric hoce sa svojm narodom uoci da se vidi i poseti ih.

Mirko

pre 5 godina

Pokazali su Albanci da nemaju nameru da ispune svoje obaveze.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija