• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2018

09:18

(VIDEO) VULIN NA TV PINK: Velike sile uvažavaju Vučića, ON SE GRČEVITO I ŽILAVO BORI ZA SVOJ NAROD!

Politika

(VIDEO) VULIN NA TV PINK: Velike sile uvažavaju Vučića, ON SE GRČEVITO I ŽILAVO BORI ZA SVOJ NAROD!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da je Srbija vojno neutralna zemlje koja sama donosi odluke i nije obavezna da se povinuje bilo čijoj politici

On je naveo da je osnaživanje Vojske Srbije neophodno kako bi Srbija ostala nezavisna i dodao da će migovi, čija je modernizacija u toku, biti najsavremeniji u regionu.

- U skladu sa dogovorom Vučića i Putina mi ćemo nastaviti sa opremanjem vojske, biće tu još oklopnih vozila, tenkova...Rusija je naš značajan partner, sve što je dogovoreno sprovodi se na vreme. Mi-17 helikopter, to mislimo da nam je sad potrebno - rekao je Vulin za televiziju Pink.

Kako kaže, Vojska Srbije se polako obnavlja, a jačanje vojske značni stabilniji Balkan i mir.

- Vrlo brzo ćemo u javnost izaći sa informacijama o uvozu još migova, četiri aviona iz Belorusije. Mig 35, njega nema na ovim prostorima, to su izuzetni helikopteri. Kada jačate svoju vojsku, jačate ukupne kapacitete zemlje. Svako ulaganje u vojsku je ulaganje u celu zajednicu, nova radna mesta, razvoj sredine - rekao je Vulin.

Upitan za situacija na Kosovu, Vulin je rekao da je pozicija Srbije nezgodna, ali da nadu ulivaju napori predsednika Vučića i lični autoritet koji omogućava da ga uvažavaju najmoćniji svetski državnici.

- Vučić se grčevito, žilavo bori u korist srpskog naroda. Već smo pregovarali ZSO, tu nema ponovnog pregovaranja, imam veliko poverenje u Vučića i znam da će uraditi sve što je moguće da sačuva sve sto može na KiM - rekao je Vulin.

Ministar kaže da iako postoji uvažavanje velikih sila prema predsedniku Vučiću lično, to ne znači da će one menjati svoju politiku.

- Traži se od Srbije da prihvati nasilje koje se vrši nad njom, to prevazilazi naše snage. Mi imamo saveznike i oni istupaju snažnije, ako imaju prema kome - naglasio je Vulin.

Ministar se osvrnuo na učešće u Nacionalnoj konferenciji o bezbednosti u Moskvi i rekao da je najviše reči bilo o situaciji u Siriji, da postoji bojazan u svetu da se vraća vreme Hladnog rata, kao i da svi očekuju da će UN doći do rešenja koji će smanjijti sukobe.

Vulin je upitan za pripadnike Vojske Srbije koji se nalaze u Centralnoafričkoj Republici gde je danas najmanje jedan civil ubijen, a desetine pripadnika mirovnih snaga UN, civila i pobunjenika povređeno u operaciji protiv oružanih grupa u prestonici te države. 

- U Centralnoafričkoj Republici nalazi se 75 pripadnika vojske koji su većinom medicinsko osoblje i ne učestvuju u borbama. Svi su bezbedno i dobro, oni nisu tamo da se bore - rekao je Vulin.

On je dodao da pripadnici Vojske Srbije trenutno učestvuju u 10 mirovnih operacija širom sveta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 6 godina

Predsednik se bori, a narod to ceni i zato ga podrzava.

Sofka

pre 6 godina

Vucic se neprekidno bori da osigura bolju i lepsu buducnost svih nas.

Bonana

pre 6 godina

Pripadnici vojske Srbije su veoma hrabri ljudi, i zasluzuju da budu dobro placeni. A nase vojno-medicinsko osoblje je jedno od najkvalitetnijih na svetu, i svuda su trazeni.

Heli

pre 6 godina

Jako dugo se nije u nasu vojsku ulagalo ovako dinamicno i svesrdno! Veoma mi je drago da je tako, jer vojnici zasluzuju valjanu opremu i mehanizaciju.

Joko

pre 6 godina

Vučić sve što rai radi za imnteres države i naroda.

Rale

pre 6 godina

Posten rad se uvek ceni, pa i sa drugacijiĥ politickih pozicija.

Katarina

pre 6 godina

Srpski predsednik se bori za nacionalne i vitalne interese svoga naroda.

Ivkica

pre 6 godina

Vojska Srbije i treba da se vojno oprema jer postoji stalna opasnost od eskalacioja sukoba sa Albanijom oko projekta velike Albanije.

Fudbaler

pre 6 godina

Pozdravljam svaku odluku koja će omogućiti modernizaciju vojne mehanizacije.

ana

pre 6 godina

Predsednik Vučić se bori svim silama za Srbiju i narod!

minja

pre 6 godina

NAROD VIDI ZNA KOLIKO SE PREDSEDNIK BORI ZA SVOJ NAROD, ZATO MU UVEK DAJU PODRSKU

dr

pre 6 godina

PREDSEDNIK JE UVEK UZ SVOJ NAROD ICINI SVE KAKO BI BOLJE ZIVEI.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija