• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

10.04.2018

17:35

ĐURIĆ: Kako to Ustavni sud u Prištini poništava principe

Politika

ĐURIĆ: Kako to Ustavni sud u Prištini poništava principe

Podeli vest

Direktor vladine Kancelarije za KiM, Marko Ðurić, zapitao je danas, reagujući na najavu iz EU da će "primedbe i zaključci Ustvanog suda na Kosovu poslužiti kao osnova za dalju razradu Statuta ZSO", odakle prozilazi pravo Ustavnog suda da jednostrano poništava odredbe i principe dogovorene brisleskim sporazumom o uspostavljanju ZSO 

- Postavljam pitanje gde, u kojoj tački sporazuma, kom članu ili stavu se predviđa da ustavni sud u Pristini jednostrano poništava njegove odredbe i to pre nego sto je statut ZSO uopšte usvojen? Posto tako nesto baš nigde i ni u jednom sporazumu nije predviđeno, svima bi trebalo da bude jasno kakve su namere onih koji baš u ovom trenutku ovakve stavove iznose - izjavio je Ðurić za Tanjug. 

Portparolka EU Maja Kocijančić je ranije u odgovoru na pitanje Tanjuga po kojim principima se radi na izradi satuta ZSO, da li se radi na osnovu Briselskog sporazuma ili odluka Ustvanog suda u Prištini, odgovorila da će Zajednica biti uspostavljena u okrvirma zakonodavstva Kosova, kao i da je Ustavni sud Kosova "ocenio da je prvobitni dogovor u skladu sa kosovskim ustavom", ali i da je odlučio da njegove primedbe i zaključci posluže kao osnova za dalju razradu pravnog čina i Statuta Zajednice srpskih opština.

ĐURIĆ: Srbija za mir, a Tači - preti puškama!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branislav

pre 6 godina

Ma baš nas briga za njihov ustav, naš Ustav je jedini važeći, kao i rezolucija UN 1244! Srbija mora, ponavljam M O R A da se rukovodi isključivo svojim interesima, baš nas briga za stavove i interese neke evrope!!!

Olivera

pre 6 godina

Bravo za Djurica, samo napred! Jos samo neka predlozi EU da se ukljuci i Ustavni sud Srbije, i on je meritoran, a ne Ustavni sud Kosmeta!

robi

pre 6 godina

Надам се да нам је свима јасно,да нас еу не жели,какав бре косовски устав и његове одредбе,докле ће држава Србија и народ да трпи више ово иживљавање.Треба прекинути преговоре и са ЕУ,повући брисел.потписе,вратити се резолуцији 1244.ово је већ бламирање свих грађана Србије.

Svasta

pre 6 godina

Pa sta mozemo kad su Srbi pravovremeno prodali svoja imanja Siptarima za velike pare i sad nijedan nece tamo da se vrati. A pojedinci, cak, zive u centr.Srbiji a primaju evre od Srbije kao da su povratnici na KiM. Neka se svi oni i njihovi potomci vrate na KiM i Siptari im nece moci nista.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija