• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.04.2018

19:57

EVROPSKE MORALNE PEDERČINE! Sad neće ZSO po Briselskom sporazumu, nego po zakonu lažne države Kosovo!

Politika

EVROPSKE MORALNE PEDERČINE! Sad neće ZSO po Briselskom sporazumu, nego po zakonu lažne države Kosovo!

Podeli vest

Evropska unija po ko zna koji put pokazala je, da kad je Srbija u pitanju, ne važe ni pravila ni zakoni ni sporazumi

Iz usta portparolke Evropske komisije Maje Kocijančič danas je Srbiji iz EU saopšteno da Zajednica srpskih opština na KiM neće biti formirana u skladu sa Briselskim sporazumom, već u skladu sa zakonima lažne države Kosovo?!?

Na pitanje da li se na nacrtu Statuta ZSO radi po Briselskom sporazumu, koji predviđa veće ingerencije za kosovske Srbe, ili po odluci Ustavnog suda Kosova, koji te ingerencije spušta na nivo nevladinih organizacija, u Briselu kažu da će ZSO biti formirana "u skladu sa kosovskim pravom".

Dodaju da nije sve “crno ili belo”, jer je, kako ocenjuju u Evropskoj komisiji, kosovski Ustavni sud takođe potvrdio i neke stvari iz Briselskog sporazuma, koje se odnose na formiranje ZSO.

- Asocijacija - Zajednica će biti uspostavljena u okvirima zakonodavstva Kosova. Ustavni sud Kosova je ocenio da je prvobitni dogovor u skladu sa Ustavom. Sud je takođe dodao da će Statut Asocijacije - Zajednice biti baziran u okvirima osnovnih principa o Asocijaciji srpskih opština, dogovorenih 25. avgusta 2015. godine. Odluka Ustavnog suda dodaje da će njegove primedbe i zaključci poslužiti kao osnova za dalju razradu pravnog čina i Statuta - poručila je Kocijančić.

Printscreen You Tube

Dakle, puj pike ne važi. Briselski sporazum za čije je sprovođenje potpisom još pre pet godina garantovala EU, više ne važi!

Važno je bilo samo da Beograd ispuni sve dogovoreno tim sporazumom, a kad je došao red na Prištinu, koja pet godina nije učinila bukvalno ništa da se formira ZSO, onda sporazum ne važi, već nekakvi famozni zakoni lažne države Kosovo. 

Povodom ovog sramnog saopštenja iz Brisela oglasio se i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić:

Tanjug

Postavljam pitanje gde, u kojoj tački sporazuma, kom članu ili stavu se predviđa da ustavni sud u Pristini jednostrano poništava njegove odredbe i to pre nego sto je statut ZSO uopšte usvojen? Posto tako nesto baš nigde i ni u jednom sporazumu nije predviđeno, svima bi trebalo da bude jasno kakve su namere onih koji baš u ovom trenutku ovakve stavove iznose - rekao je Đurić.

ĐURIĆ: Kako to Ustavni sud u Prištini poništava principe




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Е онда и све остале "тачке" Бриселског Споразума - само по српским ЗАКОНИМА, и у складу са нашим, - српским Уставом...!!....РЕЦИПРОЦИТЕТ...Само тако...?! Бриселски Споразум иде... - "АД АКТА"...! "Тхе ЕНД"... Не треба више трошити време и новац....Доста је било...!!...Очигледно да је Европа... - "Испушена муштикла"...Ионако се свуда чују: "ратне трубе"...?!

kiza

pre 6 godina

Povuci sve potpise sa briselskog sporazuma i uputiti 999 naoruzanih vojnika na sever Kosova i Metohije. Konacno mozemo reci zbogom EU

sinisa

pre 6 godina

E gospodo ovo je momenat reci EU -(NE).Ovo su otvoreni neprijatelji Srbije i vise i ne treba pregovarati .Okrenuti se prema prijateljima i ojacati svoje odnose jos vise i krenuti putem slobode bez ucena itd.....,

Abe

pre 6 godina

I stvarno, šta ćemo mi u toj i takvoj Evropskoj uniji, kad se ona otvoreno stavila na stranu šiptara umesto da bude neutralna, kako je to trebalo kao garant Briselskog sporazuma.

Cale

pre 6 godina

Pa cekajte jer smo se dogovorili u Briselu za ZSO jel smo slavili pobedu sta je sad ovo odmah povuci potpis jer nas je Brisel izigrao,njemu je bitno bilo da se Srbi intergrisu da izadju na Kosovske izbore po Kosovskom Ustavu i zakonu da raspustimo civilnu zastitu da raspustimo Su, Policiju da postavimo granice i sad cao e nema hitno povuci potpis i Srbi da napuste sve u sta su usli po Briselskom sporazumu

miki

pre 6 godina

Pa kada su iz EU bili na nasoj strani i primoravali Pristinu da uradi nesto iz dogovora,nikada pa sto bi i sada.Naravucenije za Vucica je da ne treba nazivati prijateljem Srbije sve i svakog pogotovo onih koji dolaze sa zapada jer od njih nam nikada nista dobro nije doslo pa nece ni sada.Krajnje je vreme da se povuce potpis sa tzv.Briselskog sporazuma i prenese u UN pod rezolucijom 1244 gde imamo prijatelje i koji su spremni da nam pomognu a i da nas brane ako je to potrebno.Treba reci Evropi dovidjenja i nosite se u tri lepe,daleko vam lepa kuca.

cipiripi

pre 6 godina

HA ... HA .... JEBALA VAS EU ... KO S ĐAVOLOM TIKVE SADI TAKO PROLAZI ...

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija