• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dakić

11.04.2018

20:06

JANKOVIĆ I TADIĆ PLJUJU ŽUTOG TAJKUNA: Dragan Đilas je licemer i rijaliti folirant!

Politika

JANKOVIĆ I TADIĆ PLJUJU ŽUTOG TAJKUNA: Dragan Đilas je licemer i rijaliti folirant!

Podeli vest

Opozicioni političari optužili tajkuna da je licemer koji predlaže formiranje Saveza za Srbiju samo da bi se promovisao preko njihovih leđa i da bi postao "veliki lider"

Mesec dana posle lokalnih izbora u Beogradu, lideri i liderčići srpske opozicije ponovo se, po ko zna koji put, žestoko svađaju!

Propali dosovski predsednički kandidat Saša Janković i bivši predsednik Srbije Boris Tadić isprozivali su juče tajkuna Dragana Đilasa ustvrdivši da je on najobičniji rijaliti folirant!

Istresli prljav veš

Ovakve optužbe na račun dojučerašnjeg saradnika usledile su posle medijske promocije Đilasove ideje o formiranju takozvanog Saveza za Srbiju pod kojim, navodno, želi da ujedini kompletnu srpsku opoziciju. Kako njegov predlog nije naišao na odobravanje koalicionih partnera, Đilas je brže-bolje na Tviteru podelio tekst iz opozicione štampe u kome se najstrašnije pljuju ostali opozicionari, a on se proglašava za spasioca.

Na ovakav Đilasov potez, odmah je reagovao Saša Janković,

Apsolutna moć

"Nema sumnje da Đilas sve opozicione stranke i pokrete želi da stavi pod svoju kontrolu. Opozicioni lideri tu opasnost vrlo tačno uočavaju"

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak

pa je u intervjuu za jučerašnji "Blic" poručio da građanima "treba ponuditi konkretna rešenja, a ne novi rijaliti šou".

- Postoji više predloga sa različitih strana i svaki sadrži neke dobre ideje. Mislim da su neki prerano dospeli u medije, ali ih ja neću komentarisati pre nego što budem imao priliku da o njima popričam oči u oči i građanima damo rešenje, a ne novi rijaliti - rekao je Janković, očigledno aludirajući na Đilasovo rijaliti iskustvo sa "Velikim bratom".

Gotovo identičnu poruku, samo drugačijim rečnikom, na Đilasov račun uputio je i bivši predsednik Boris Tadić, koji ga je optužio za samopromociju u medijima!

- Organizacioni i strateški principi ne treba da budu iznošeni u medijima, već da se dogovaraju za zajedničkim stolom. Sada smo u situaciji da u medijima komentarišemo tačke koje je izneo Đilas, umesto da to činimo iza zatvorenih vrata i pred građane izađemo sa rešenjima, a ne s polemikama. Pojedinačne predloge ne treba iznositi u medijima, jer je to suprotno zajedničkoj ideji o nenametanju liderstva - rekao je Tadić. 

U njegovu odbranu stala je i Marina Komad, njegova bivša savetnica za medije, koja je preko Tvitera podsetila Đilasa da je politički načisto pukao!

Tajkun bi da opozicijom vlada sam

U prvobitnom nacrtu Saveza za Srbiju Đilas je predlagao da članovi saveza treba da zamrznu svoje stranačko delovanje i praktično se utope u njegovu organizaciju, što su i Janković i Jeremić odbili.

Zbog toga je Đilas bio prinuđen da im pošalje izmenjeni predlog, ali je i ovoga puta preko medija pokušao da na njih izvrši pritisak i natera ih da mu se priključe, što ih je ponovo očigledno razbesnelo! Da stvari u opozicionom bloku nisu kako treba, bilo je jasno i kada su nakon beogradskih izbora sve stranke odlučile da u Skupštini grada Beograda formiraju zasebne odborničke grupe.

- Zar nije Đilas poslednji koji bi trebalo da kači tekstove o tome kako bi iz politike trebalo da se povuku oni koji su kompromitovani vršenjem vlasti? Zar to za čoveka koji se u politiku vratio kao bivši gradonačelnik na beogradskim izborima nije marketinški pogubno? Način na koji je Đilas predstavio Savez za Srbiju nije ideja ujedinjenja opozicije, već preslikavanje te ideje na promenu imena i načina funkcionisanja jedne koalicije. A ako je to ujedinjena opozicija, pa onda je već nastupila na izborima. I izgubila - navela je Komad i dodala:

- Šta Đilas

da se ja pitam

BOJAN KLAČARCESID

Đilasov predlog nije idealan, ali je opozicija razjedinjena i neartikulisana, pa je predlog ipak pragmatičan. Teško bi bilo razumeti da ga ključni partneri ne prihvate, imajući u vidu opozicione rejtinge.

misli kada kaže"da se pridruže i manje stranke"? A koja je to sada "velika" stranka u projektu tog saveza? PSG, koja nije ni stranka nego pokret i NS, koja nijednom nije samostalno izašla na izbore, a Jeremić u zenitu osvojio pet odsto? Kako su to drugi mali, ako su to veliki?

Tajkunske prljave igre

Analitičar Nebojša Krstić kaže za Informer da je Đilas krenuo u borbu za prevlast i da sve opozicione lidere želi da ima "pod svojom šapom".

- Nema nikakve sumnje da Đilas sve opozicione stranke i pokrete želi da stavi pod svoju kontrolu. Opozicioni lideri tu opasnost vrlo tačno uočavaju i tome se s pravom suprotstavljaju. Pa ideja demokratije jeste da postoji pluralizam stranaka, a ideja uspeha opozicije svakako nije da postanu pijuni u rukama tajkuna - ističe Krstić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija