• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2018

12:48

(FOTO) VUČIĆ U KRAGUJEVCU: Počela gradnja industrijskog parka!

Politika

(FOTO) VUČIĆ U KRAGUJEVCU: Počela gradnja industrijskog parka!

Podeli vest

Industrijski kompleks Mind park, čija izgradnja počinje danas u Lužnicama kod Kragujevca, a obeležavanju početka radova prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, osmišljen je kao grad u malom sa svim sadržajima koji su neophodni za svakodnevan život

Pored toga, što će Mind park biti industrijski kompleks, on će se i utopiti u prirodni ambijent a posebna pažnja biće posvećena zaštiti životne sredine.

Prvi objekat u okviru parka trebalo bi, prema planu, da se završi u novembru ove godine, a izvođač radova je Tehnogradnja iz Kruševca.

U junu ove godine na površini od 10 hektara počeće izgradnja upravne zgrade Mind parka, a u sledećenoj fazi gradiće se dečije obdanište i polikliničko - dijagnostički centar, sa najsavremenijom opremom.

Informer

Pored toga, Mind park će imati i centar za istraživanje, razvoj i edukaciju, učionice prostor za praktičnu nastavu i savremene laboratorije u kojima će mladi stručnjaci tragati za inovativnim rešenjima, načinima optimizacije procesa proizvodnje i dobijanja patenata kao i prostor za podršku start-ap projektima.

Kako navode iz Mind parka, u zgradi inžinjeringa radiće veliki broj inžinjera iz različitih oblast, a ne samo za potrebe industrije šinskih vozila.

Informer

Predviđena je i izgradnja sportskih terena i multifunkcionalne hale, kao i izgradnja aerodromske piste.

Investitor za projekat Mind park je kompanija "Mind Real Estate" koja je deo Milanović Indrustries Gruop - Mind Group, koja je u vlasništvu Bratislava Milanovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 6 godina

Svaka cast na pocetku gradnje industrijskog parka, siguran sam da ce biti velika i vazna investicija za razvoj Kragujevca i Sumadije.

Alexandar

pre 6 godina

Veoma značajan objekat za razvoj Srbije i ovog dela Srbije.

IgorR

pre 6 godina

Ovo moze biti velika investicija za ovaj kraj, drago mi je da imamo sposobne politicare koji aktivno traze investitore koji mogu zaposliti ljude.

mile

pre 6 godina

Град Крагујевац очекује светла будућност

milka

pre 6 godina

Odlično zaista svaka cast na ovako necemu ovo nam je jako poterbno za napredak nase drzave

Nemanja

pre 6 godina

Najbitnije je da se Srbija gradi I da se razvija, I u takvim okonostima narod će bolje, modernije živeti I u boljim standardima.

Miki

pre 6 godina

Izgradnja industrijskog kompleksa Mind park mnogo ce znaciti kako za Kragujevac tako i za celu Srbiju.

Mika

pre 6 godina

Bice ovo jedan od najsavremenijih centara prepun mogucnosti jer ce Mind park imati i centar za istraživanje, razvoj i edukaciju, učionice prostor za praktičnu nastavu i savremene laboratorije u kojima će mladi stručnjaci tragati za inovativnim rešenjima, načinima optimizacije procesa proizvodnje i dobijanja patenata kao i prostor za podršku start-ap projektima.

Velizar

pre 6 godina

Odlicna vest. Podrzavam ovakve projekte. Mi smo zemlja koja ima puno talentovane dece.

jan

pre 6 godina

Odlična vest za građane..biće još radnih mesta..

Maja

pre 6 godina

Otvaranje radnih mesta je prioritet, a ovo je dokaz da vlada radi na tome.

nana

pre 6 godina

Samo neka se otvaraju fabrike,i neka narod ima posao..

Sanja

pre 6 godina

Pocinje izgradnja Mind parka,predsednik prisustvovao pocetku radova

Milan

pre 6 godina

Srbija gradi i zaposljava mlade, samo napred za jacu i bolju Srbiju.

viki

pre 6 godina

Ovo je radosna vest za Kragujevac i okolinu,ovde ce raditi veliki broj visokoskolovanih ljudi zeljnih posla i dokazivanja znanja i umeca stecenog tokom skolovanja.

bane

pre 6 godina

Nadam se da ce Kragujevac ponovo zablistati kao u srecna vremena kada je Zastava radila punim kapacitetom i izdrzavala veci deo kragujevackog stanovnistva.

Miiii

pre 6 godina

Ocuvanje zivotne sredine je od velike vaznosti za svaku pa i nasu zemlju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija