• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

12.04.2018

20:10

VOJISLAV ŠEŠELJ O PRESUDI TRIBUNALA:  *ebao sam majku Haškom sudu, čupaju se iz GOVANA u koja su se SAMI UVALILI!

Politika

VOJISLAV ŠEŠELJ O PRESUDI TRIBUNALA: *ebao sam majku Haškom sudu, čupaju se iz GOVANA u koja su se SAMI UVALILI!

Podeli vest

Haško Žalbeno veće preinačilo oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i osudilo ga na deset godina zatvora. Šešelj neće ići u zatvor, jer je u pritvoru već odležao kaznu

Haški tribunal je pravosnažno osudio lidera SRS Vojislava Šešelja na deset godina zatvora, i to zbog navodnog proterivanja Hrvata iz Srbije!?

S obzirom na to da je Šešelj u haškom pritvoru boravio 11,5 godina, on je praktično tu kaznu već izdržao, pa se neće ni vraćati u Sheveningen. Prvostepenom presudom u martu 2016. lider SRS je oslobođen po svim tačkama optužnice, ali Žalbeno veće juče je ipak osudilo Šešelja po tačkama 1, 10 i 11, a one uključuju progone, proterivanje i prisilno premeštanje stanovništva.

Batrganje Haga

Šešelj, koji je juče sa reporterima Informera na TV-u ispratio izricanje presude, ocenjuje da je ova odluka skandalozna.

- Haškom tribunalu sam j*bao majku i to je jedina

Čupanje iz govana

Ovo što haške sudije sada rade je batrganje da se na neki način iščupaju iz govana u koja su se sami uvalili

Vojislav Šešelj, lider SRS

nesporna činjenica! A ovo što oni sada rade je batrganje da se na neki način iščupaju iz govana u koja su se sami uvalili. Nisam očekivao ništa konkretno, jer o konačnoj presudi nisam ni razmišljao. Znao sam kako sve pravno stoji i šta sve oni mogu sebi da dozvole... - podvlači Šešelj, dodajući da neće odustati od žalbe na ovu presudu:

- Žalbenom veću je jedini cilj bio da pokriju vreme koje sam proveo u sheveningenskom zatvoru. Presuda apsolutno nije zasnovana ni na jednom pravnom principu. Ona je sramotna, kao što je sramotan i Tribunal u celini. Uostalom, oni meni nisu mogli izreći osuđujuću presudu, mogli su samo da ukinu prvostepenu presudu i da vrate suđenje na ponovni postupak. Žaliću se na ovu presudu i neću odustati od žalbe, ni za šta...

Hrvati nisu proterani

Na kraju, šef radikala je izričit da nikakvog napada na Hrvate u Hrtkovcima nije bilo.

Tačke po kojima je Šešelj osuđen:

* Tačka 1: progoni, kao zločin protiv čovečnosti
* Tačka 10: proterivanje, kao zločin protiv čovečnosti
* Tačka 11: prisilno premeštanje, kao zločin protiv čovečnosti

- Zalagao sam se za razmenu stanovništva, za proterivanje Hrvata u onom broju u kojem su Srbi proterani iz Hrvatske. Tražio sam da se menjaju stanovi, kuće, a posledica je da nijedan Hrvat nije isteran, a svi koji su otišli prethodno su zamenili kuće, i to po pravilu tako da su Srbi iz Hrvatske bili na šteti - zaključuje Šešelj.

ŠEŠELJA KORISTE DA VOJVODINU OTMU SRBIJI: Novi pakleni udar na našu zemlju osmišljen SAD, GLAVNI IZVOĐAČI HRVATI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija