• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2018

07:53

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA MERKELOVOM U BERLINU: Glavna tema odnos Beograda i Prištine!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA MERKELOVOM U BERLINU: Glavna tema odnos Beograda i Prištine!

Podeli vest

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovaće danas u Berlin, gde će razgovarati sa Angelom Merkel, saopštio je kabinet nemačke kancelarke

- Tokom zajedničkog ručka posebno će se razgovarati o bilateralnim odnosima, kao i reagionalnim pitanjima, ali i evropsko-političkim temama - navodi se u saopštenju. 

Najavljeno je da će Vučić i Merkelova pre sastanka dati izjavu medijima. 

Vučić danas dolazi u drugu posetu Berlinu na poziv kancelarke Merkel u veoma kratkom roku.

Predsednik Srbije prethodno se sastao sa Merkelovom, takođe na njen poziv, 27. februara.

Predsednik Srbije pre dva dana u Mostaru najavio je da želi da od kancelarke čuje kako ona vidi odnos Beograda i Prištine, sveukupne regionalne odnose, ali i da traži podršku u potrazi za kompromisom između Beograda i Prištine. 

Za budućnost Srbije je od izuzetnog značaja sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ali građani ne treba da očekuju previše, jer je prosto nerealno očekivati da mi zapovedamo velikim silama, poručio je Vučić. 

- Ako mislite da ćemo da promenimo odnos Amerike, Nemačke i drugih zapadnih sila po pitanju nezavisnosti Kosova i Metohije - to bi bilo laganje i obmanjivanje - rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim. 

Ono što očekuje i čemu se nada, kako je objasnio, jeste razumevanje za poziciju Srbije, i pored toga što o pitanju nezavisnosti KiM mislimo drugacije. 

- Ali, da dobijemo više za naš narod za to ću da se borim, i daću sve od sebe - rekao je predsednik. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija