• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dobromirović

15.04.2018

18:32

ALBANCI NAPRAVILI ZLOČINAČKU STRATEGIJU! Šiptari kreću u napad na sever pre 25. aprila!?

Politika

ALBANCI NAPRAVILI ZLOČINAČKU STRATEGIJU! Šiptari kreću u napad na sever pre 25. aprila!?

Podeli vest

Priština sprema upad na sever Kosova i zauzimanje "granica" za 24 sata. Istovremeno, KFOR se raspituje o spremnosti srpske vojske u Raškoj

Šiptarske specijalne jedinice ROSU planiraju da na silu zauzmu sever Kosova u narednih desetak dana, a najkasnije 25. aprila, upozoravaju odlično obavešteni bezbednosni i diplomatski izvori Informera.

Svi naši sagovornici tvrde da su Tači i Haradinaj od SAD i NATO dobili 'zeleno svetlo' za napad na sever i da je jedini uslov da akcija traje manje od 24 sata kako se ne bi podizala prevelika buka u svetskim medijima. Logističku podršku ovom zločinačkom šiptarskom planu, kako saznajemo, uveliko daje KFOR, čiji obaveštajci prikupljaju podatke o gotovosti jedinica Vojske Srbije u Raškoj (pretpostavlja se da bi one bile angažovane u odbrani Kosova).

"Blickrig napad"

Albanska strategija zasniva se na takozvanom "blickrig"

Preti egzodus Srba

"Napad na sever Kosova bio bi početak komadanja Srbije i morali bismo da se branimo jer bi pretio novi egzodus Srba"

Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS

napadu, odnosno faktoru iznenađenja.

- Albanci planiraju da upad izvrše noću ili u cik zore, kada očekuju slabiji otpor Srba. Ideja im je da brzo upadnu na sever Kosova i zauzmu strateške tačke. Posle toga, kako se nadaju, Srbi više neće moći da povrate teritoriju. Plan je da sve završe pre 25. aprila, dakle u narednih desetak dana! - prenosi Informerov izvor. 

Prema njegovim rečima, uporedo sa pripremom zločinačkog plana Albanaca, snage KFOR-a se raspituju o gotovosti srpske vojske.

- Pripadnike KFOR-a posebno interesuje koliko ljudi sa severa radi u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici, kolika je visina njihovih primanja i slično... Takođe, raspitivali su se o vojsci u Raškoj, odnosno o brojnom stanju, popunjenosti jedinice, naoružanju, pa čak i načinu obezbeđenja kasarne i angažovanju u mirovnim misijama. Ovo zapravo znači da se ispituje može li i koliko ozbiljno Vojska Srbije reagovati na eventualni napad Albanaca - objašnjava naš izvor.

Niko juče u vrhu države nije hteo zvanično da komentariše naša saznanja. Nezvanično, međutim, poručeno nam je da nadležni znaju za ove informacije i da je država spremna da reaguje na eventualne "bezbednosne izazove".

Stefanović: Kosovo postalo nebezbedno

Ministar policije Nebojša Stefanović upozorava da je opšta bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji vrlo ozbiljna.

Na sastanku sa pomoćnikom generalnog sekretara UN Aleksandrom Zuevim, Stefanović je istakao da je potrebno stalno prisustvo UNMIK-a na terenu.

Bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe Ljuban Karan upozorava da je agresivna politika SAD dostigla kulminaciju.

- Ako se dogodi oružani upad albanskih paravojnih snaga na sever Kosova, to znači da su se SAD opredelile za destruktivno, vojno rešenje kosovskog problema. U tom slučaju,

mojugao

DUŠAN JANJIĆANALITIČAR

Nakon ubistva Olivera Ivanovića i nasilja 26. marta u Mitrovici, problem je sveden na bezbednost. Kosovo je postalo bezbednosni problem, što brine Beograd i promenilo je pravila igre.

Srbiji bi bio nametnut oružani sukob koji se ne može izbeći. Svako popuštanje bila bi greška. To bi bio početak komadanja Srbije, a morali bismo da branimo sever Kosova, kojem bi pretio egzodus Srba. Zato treba učiniti sve da se sukob izbegne, ali ne po cenu gubitka teritorije - podvlači Karan.

Žele destabilizaciju

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da smo svedoci američkih dvostrukih aršina.

- Dok se u kampanjama SAD stalno može videti da su im prioriteti borba protiv terorizma i narko-kartela, njihovi zvaničnici na Balkanu podržavaju terorističke akcije i ćute dok narko-mafija jača. Sve to destabilizuje Balkan. Zato treba uložiti maksimalne napore kako bi se ovako ozbiljna situacija rešila mirnim putem, uz insistiranje na realizaciji potpisanih sporazuma - zaključuje Petrić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirjana

pre 4 godine

Lepo boga mi.Zadrzati ostatak srba na kosovu i da budu kao i do sada nesto kao u vreme patrijarha Carnojevica samo sada u danasnje vreme "IRINEJA" koji nije objavio "EGZODUS srba sa kosova,Ali ipak Irinej zadrzava pravo da bde s.p.c.u Beogradu.I lepo je Vucic pitao i njega i njegove predpostavljene.A zasto ne odete na Kosovo ako mislite da je nedeljiv deo srbije,Nema odgovora.Irineju je omilija stolica u Beogradskoj Patrijarsiji.E sada srbi neka potraze razlog zasto se Irinej ne zeli seliti z Beograda.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija