• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

16.04.2018

13:17

(VIDEO) DOBROMIROVIĆ NA PINKU: Napad na Siriju je CIRKUSKA PREDSTAVA!

Politika

(VIDEO) DOBROMIROVIĆ NA PINKU: Napad na Siriju je CIRKUSKA PREDSTAVA!

Podeli vest

Urednik Političke rubrike Informera Milan Dobromirović, politički analitičar Srđa Trifković i novinar Vanja Bulić, ocenili su gostujući na TV Pink da se intervencijom zapadnih sila u Siriji i izostankom oštrije reakcije Rusije, ali i Saveta bezbednosti UN, nastavlja se "sirijska agonija" i šalje poruka da postoje zemlje koje bez poslednica mogu da se igraju sa tuđim sudbinama

Urednik političke rubrike Informera Milan Dobromirović, podseća da je neposredni povod bio nekakav hemijski napad u Dumi, pa su svi očekivali da će biti gađana skladišta tog toksičnog gasa, što se nije dogodilo.

On je ukazao i na sličnost između napada na Srbiju i na Siriju

 - Kada je 1999. godine bombardovana Srbija, Klinton je imao aferu sa Monikom Levinski, Tramp sada ima aferu sa porno glumicom Stormi Denijels. Ako neko bombarduje svet da bi prikrio seks aferu, ovaj svet je na ivici propasti – naveo je Dobromirović, koji je napad nazvao cirkuskom predstavom.

Kako je dodao pitanje je čemu služi SB UN.

Politički analitičar prof. dr Srđa Trifković rekao je da je intervencija u Siriji izazvana lažnom zastavom, isto kao što je to bio slučaj sa bombardovanjem Republike Srpske i Srbije.

- Nekome je bilo potrebno da se izazove ponavljanje prošlogodišnje akcije protiv sirijskog aerodorma samo sada na većoj i spektakularnijoj vojnoj i političkoj bazi – istakao je Trifković.

pink.rs

Kako je zaključio, ako su se Rusi dogovorili sa Amerikancima da po drugi put gađaju njihovog saveznika Asada, ma koliko neefikasni ti napadi bili, ma koliko ograničeni ciljevi bili, ma koliko unapred bilo naglašeno da neće biti pogođeni ruski vojni efektivi to je jako loš potez za Putina jer odaje utisak slabosti.

- Da su Rusi žustrije reagovali i oborili neki od aviona, a bilo ih je legitimno rušiti, to bi imalo politički efetak i videlo bi se da ovakav potez ima svoju cenu - smatra Trifković i ocenjuje da je reakcija Rusije bila mlaka.

Novinar Vanja Bulić navodi da njega najviše brine to što je izostala reakcija SB UN. 

- Izjava predsednika UN niti smrdi niti miriše. Nema osude, zbog toga treba biti najviše zabrinut – rekao je Bulić.

On je ukazao na situaciju da sve može da se radi mimo SB i da postoje sile koje mogu da se igraju. 

- Meni ovo liči na farsu i na prećutni dogovor. Običan čovek je potpuno sluđen – rekao je Bulić.  




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17