• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

16.04.2018

17:35

VUČIĆ RAZGOVARAO SA KREČMANOM:  Ovde sam kako bih podržao i pomogao Srbiji u procesu pridruživanja EU!

Politika

VUČIĆ RAZGOVARAO SA KREČMANOM: Ovde sam kako bih podržao i pomogao Srbiji u procesu pridruživanja EU!

Podeli vest

Premijer nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfrid Krečman posetio je danas Beograd sa oko 100 privrednika iz te pokrajine i poručio da time žele da otvore prostor za nove investicije u našoj zemlji

- Dotakli smo se svih tema, mnogo vam hvala što ste došli i želimo da učimo od Vas i da napredujemo - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- On je rekao da sem velikana Baden-Virtemberga, ima stotine malih i srednjih preduzeća koji čine pravi razlog velikog uspeha ove pokrajine. Da bismo ta preduzeća privukli mi moramo da smanjujemo birokratiju, veću podršku za sve infrastrukturne projekte i da pokažemo domaćim investitorima da mogu da osnivaju sopstveni biznis - rekao je Vučić.

Kako je naglasio predsednik, posebno su razgovarali o dualnom obrazovanju. 

- Za nas značaj Nemačke i trgovinske razmere veoma brzo napreduju. Dobrodošli u Srbiju - rekao je Vučić.

- Sada sam konačno imao priliku da se odazovem vašem pozivu. Sada imam tu čast da budem ovde sa velikom delegacijom, i to pokazuje da mi zaista ozbiljno radimo na tome da produbimo naše odnose - rekao je premijer nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfrid Krečman.

printscreen

Kako kaže, želimo da stvaramo uslove za dobru saradnju. Sutra je peta sednica mešovite komisije između Srbije i Baden-Virtemberga.

- Živim na obali Dunava, i duž ove reke treba zaista da sarađujemo i smatram da to ima i simboličnu snagu. Ovde sam kako bih podržao i pomogao Srbiji u procesu pridruživanja Srbije EU - rekao je Krečman.

Kako kaže, upravo su mala i srednja preduzeća kičma njihove privrede.

- Trenutno smo svedoci dubokih globalnih promena. Države Zapadnog Balkana su pozvane da nam se prikjljuče i da uspešno nastave putem pridruživanja. Želimo da negujemo prijateljstvo između naših naroda - rekao je Krečman.

- Baden-Virtemberg  izdvaja 4,9 posto godišnje za ulaganje u nauku, ali računam za nekoliko decenija da ćemo moći da se poredimo sa vašim današnjim brojevima - rekao je Vučić.

- Odnosiću se odgovorno, racionalno i hrabro sa rešenjem Kosova, i mogu da kažem da neće biti bezbolno - rekao je Vučić.

- Ako možete da mi objasnite kako bi izgledala budućnost Srbije bez Nemačke. Da se odreknemo pet milijardi razmene sa Nemcima? Ako neko misli da je to rešenje i da ne razgovaramo sa svima koji su priznali Kosovo? Jesmo li dobili mnogo toga od Nemaca, učimo li od Nemaca, hoćemo li dobijati još od Nemaca? Hoćemo! - rekao je Vučić.

Kako kaže, veliki je zadatak uvesti dualno obrazovanje u Srbiju. Kako je rekao, ukoliko neko misli da treba da se odreknemo saradnje sa Nemačkom, greši. 

- Nemačka želi da nam pomogne, oni bez nas mogu, ali mi bez njih ne možemo. Još jednom hvala gospodinu Krečmanu - rekao je Vučić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Kako je predsednik Vučić i rekao, Nemačka bez nas može, ali mi bez nje ne!

Sergej

pre 5 godina

Dolazak Krečmana u Beograd predstavlja veliku šansu za razvoj naše ekonomije i privrede. Znači nam njihov dolazak i u smislu podrške na putu u EU.

Aca

pre 5 godina

Mnoge nemačke kompanije rade u Srbiji, i dolazak ovolike delegacije iz ove pokrajine nam govori da je Srbija pogodno tlo za nemačke investitore.

pavle

pre 5 godina

Nemačka je uređena zemlja, možemo dosta da naučimo od nje

robinhude84

pre 5 godina

Ova podrska nam puno znaci na nasem putu ka EU!

Fudbaler

pre 5 godina

Srbija i Nemačka treba da grade ekonomske odnose, i naučno tehnološka dostignuća. Nemačka i treba da Srbiji pomognme oko zaštite životne sredine.

Dexy

pre 5 godina

Nemacka je veliki prijatelj Srbije, hvala na podrsci.

ana

pre 5 godina

Bilo cija pomoc za nasu EU integraciju nam je potrebna ali razumevanje za nase probleme i da ih trebamo sami resavti.

Marija

pre 5 godina

Србија и Немачка су успоставиле добру и успешну сарадњу. Резултати су видљиви кроз економски напредак Србије!

Zlatko

pre 5 godina

Nama je podrška na evropskom putu, ali i oko KiM preko potrebna. Ko god da nam je pruži, veoma smo zahvalni.

milos

pre 5 godina

SRBIJA JE VEOMA ZAHVALANA NEMACKOJ NA PRUZANOJ PODRSCI.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija