• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović

16.04.2018

19:36

PAKLENI PLANOVI ALBANSKIH TERORISTA I NJIHOVIH ZAPADNIH MENTORA! Šiptari koriste Siriju da bi oteli sever Kosova?!

Politika

PAKLENI PLANOVI ALBANSKIH TERORISTA I NJIHOVIH ZAPADNIH MENTORA! Šiptari koriste Siriju da bi oteli sever Kosova?!

Podeli vest

Specijalci ROSU uvežbavaju upad na sever pokrajine. Iz SAD i NATO im poručeno da treba da iskoriste "sirijsku krizu" za otimanje teritorije

Šiptarski teroristi planiraju da iskoriste rat u Siriji ne bi li sa što manje medijske buke nasilno oteli sever Kosova! Albanci znaju da su velike sile potpuno angažovane u sirijskoj krizi, što bi mogao biti idealan trenutak za napad na Srbe.

Nakon što su SAD, Francuska i Velika Britanija u noći između petka i subote izvršile agresiju na Siriju, čitav svet našao se u panici od velikog svetskog rata. Ekstremisti u južnoj srpskoj pokrajini veruju da je upravo to savršena prilika za realizovanje plana o zauzimanju severa pokrajine.

Idealan paravan
Albanci na Kosovu neće uraditi ništa dok za to ne dobiju zeleno svetlo od Amerikanaca, a eskalacija sukoba u Siriji mogla bi da posluži kao idealan paravan Jelena Vukoičić, politikolog

Pakleni plan u praksi

Informer je proteklog vikenda detaljno pisao o planu Albanaca da do 25. aprila nasilno zauzmu sever Kosova, a šanse za realizaciju ove akcije još su izvesnije posle eskalacije sukoba u Siriji.

- Ves Mičel, pomoćnik državnog sekretara SAD, prilikom posete Prištini još 12. marta Albancima je nesumnjivo dao 'zeleno svetlo' za zauzimanje severa Kosova. Specijalne jedinice ROSU otad su potpuno spremne i samo čekaju komandu da krenu u akciju. Planiraju da na sever upadnu na prepad i tako iznenade Srbe, koji u toj situaciji ne bi mogli da pruže adekvatan otpor. Cilj Albanaca jeste preuzimanje potpune kontrole nad administrativnom linijom ka centralnoj Srbiji. Haos oko Sirije mogao bi biti idealan trenutak za početak te akcije, jer se svetski mediji ne bi previše bavili Kosovom, a Rusija bi mogla biti uhvaćena u raskoraku, pa ne bi stigla da pomogne Srbima... - objašnjava naš izvor.

I dok niko od zvaničnika nije juče hteo da komentariše naša saznanja, politikolog Jelena Vukoičić kaže za Informer da Srbija, kada je u pitanju sever Kosova, mora biti u stalnoj, danonoćnoj pripravnosti.

Zapad im naređuje šta da rade
Šiptari slepo slušaju naređenja svojih gazda, oni sada lako mogu dobiti instrukcije da jačaju tenzije na Kosovu
Božidar Delić, general

- Albanci nikada nisu krili svoje aspiracije za zauzimanje tog dela srpske teritorije, čime bi zaokružili svoju navodnu državnost. Nedavni nasilni upadi prištinskih specijalaca u Mitrovicu i hapšenje Marka Đurića nesumnjivo su bili proba za zauzimanje severa. Albanci neće uraditi ništa dok za to ne dobiju odobrenje Amerikanaca, a eskalacija sukoba u Siriji mogla bi da im posluži kao idealan paravan - objašnjava Vukoičićeva.

Slično mišljenje deli i bezbednosni stručnjak Stevica Deđanski, koji je uveren da će šiptarski teroristi iskoristiti svaki pogodan momenat da nanesu štetu Srbiji.

Kuburović: Sud za OVK mrtvo slovo na papiru

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je da sumnja da će Specijalni sud za ratne zločine OVK uopšte početi sa radom.
- Bojim se da će ovaj sud, na kome insistira EU, ostati mrtvo slovo na papiru. Veliki broj predmeta koji su pokrenuti za zločine protiv Srba završen je obustavom postupka bez ikakvog obrazloženja - rekla je Kuburovićeva za 'Novosti'.

Jačati srpsku vojsku

- Napašće nas samo ako pomisle da je naša zemlja slaba i nespremna. Srbija mora da pokaže spremnost, pa i da, ako je potrebno, demonstrira svu svoju snagu kako bi sprečila šiptarske teroriste da uopšte razmišljaju o bilo kakvoj agresiji na našu teritoriju - ističe Deđanski.

da se ja pitam

IVICA DAČIĆ

ŠEF DIPLOMATIJE

Formirao sam tim ljudi koji se isključivo bavi pitanjem smanjenja broja zemalja koje su priznale Kosovo. Garantujem da postoje šanse da broj tih zemalja bude ispod 100.

General u penziji Božidar Delić tvrdi da Šiptari mogu svakog časa pokušati provokacije na severu KiM.

- Oni slepo slušaju naređenja svojih gazda, a sada lako mogu dobiti instrukcije da jačaju tenzije na Kosovu i jugu Srbije. U sve što nam se dešava u većoj ili manjoj meri uključeni su naši 'evroatlantski prijatelji'. Ono na čemu mi moramo raditi jeste jačanje naše vojske - zaključuje Delić.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija