• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Babić

16.04.2018

20:03

ČELNICI SEVERNOATLANTSKE ALIJANSE POTURAJU NEISTINE! NATO uhvaćen u strašnoj prevari! Lažu da Đurić nije na vreme prijavio dolazak na Kosovo!

Politika

ČELNICI SEVERNOATLANTSKE ALIJANSE POTURAJU NEISTINE! NATO uhvaćen u strašnoj prevari! Lažu da Đurić nije na vreme prijavio dolazak na Kosovo!

Podeli vest

Neimenovani izvori iz NATO rekli agenciji Beta da je Marko Đurić "nelegalno ušao na Kosovo 26. marta jer je prekasno, u pet popodne, poslao zahtev za ulazak". Zvanična prepiska dokazuje da je to laž!

Zločinački NATO pakt uhvaćen je juče u novoj laži koju je pokušao da poturi Srbima i Srbiji. Zvaničnici severnoatlantske alijanse izmislili su, naime, da je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić navodno nelegalno ušao na Kosovo 26. marta, kada su ga brutalno pretukli i uhapsili pripadnici ROSU!

Novinska agencija 'Beta' objavila je vest da njeni 'izvori u NATO' tvrde da Đurić nije ispoštovao proceduru jer je navodno prekasno poslao zahtev za ulazak na KiM vlastima u Prištini.

Sve crno na belo

U informaciji prepunoj neistina, u kojoj se Đurićev dolazak

Čemu vam služe te laži!?

"Moram da pitam NATO kakva je svrha laži da je prekršena procedura? Najava mog odlaska poslata je u 9.44, a ne posle 17 časova. To se lepo vidi iz zvanične korespondencije"

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM

na Kosmet naziva 'provokacijom' (!?), doslovce se navodi:

"Zvaničnici u sedištu NATO u Briselu su istakli da Đurić nije ispoštovao nužnu proceduru jer je poslao zahtev posle 17 časova u petak (23. marta, prim. ur.), dakle kada kancelarije više ne rade, a spisak ljudi u njegovoj pratnji je bio nepotpun i za kosovske Albance to je značilo da postupak nije ispoštovan."

Međutim, zvanična korespondencija Kancelarije za KiM i vlasti u Prištini (vidite faksimil) nesumnjivo potvrđuje da su zvanično obaveštenje i najava Đurićeve posete, sa detaljnim programom, poslati Prištini u petak, 23. marta, još u 9.44 časova ujutro! Dakle, potpuno na vreme!

To, inače, nije bila i jedina 'informacija' koju je NATO posredstvom 'Bete' pokušao juče da poturi srpskoj javnosti. Ista agencija objavila je i da neimenovani funkcioneri NATO poručuju Beogradu da neće dozvoliti da ZSO bude paralelna vlast na Kosovu, niti da Srbija na bilo koji način pomogne funkcionisanje ZSO, iako Briselski sporazum propisuje finansiranje ZSO iz Beograda.

Kancelarija za KiM

- Ako neko u Beogradu ili Srbiji misli da ZSO može biti druga vlast na severu, mora znati da na Kosovu postoji samo jedna vlast, a to je ona u Prištini. Isto tako, ZSO nije neka nevladina organizacija, već asocijacija koja će braniti interese srpske manjine, a ne uporedna vlast i zato se mora obustaviti i priliv novca iz Beograda - prenela je 'Beta' reči svog sagovornika.

Komentarišući sve ovo, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenjuje da preteći tonovi i neistine neimenovanih predstavnika NATO jesu samo nastavak nasilja koje je nad Srbima sa KiM sprovedeno pre dve nedelje.

- Moram

mojugao

DUŠAN KOZAREV KANCELARIJA ZA KiM

Činjenice u vezi sa odlascima Đurića na KiM su toliko lako proverljive da je neverovatno da bi se neko iz NATO usudio da, izmišljajući fakte, javno laže i opravdava nasilje maskiranih bandita Prištine nad golorukim Srbima.

da pitam NATO kakva je svrha laži da je prekršena procedura? Najava mog odlaska poslata je u 9.44, a ne posle 17 časova. To se lepo vidi iz zvanične korespondencije - podvukao je Đurić.

Čitajte malo sporazum

Đurić je dodao i da bi NATO, umesto što pokušava da se meša u političke procese u jednoj demokratskoj državi kakva je Srbija, trebalo da se malo bolje stara o onome što jeste u njegovom mandatu, a to je Rezolucija 1244 SB UN i bezbednost nealbanskog stanovništva na KiM:

- Naravno da će ZSO biti finansiran i iz Beograda, jer to je jedan od ishoda briselskog dijaloga, i nema tog 'anonimnog izvora' koji će u kafanskom razgovoru poništiti sve što je postignuto u višegodišnjem političkom i diplomatskom procesu, u kojem je, još jednom podsećam, posrednik bila EU - istakao je Đurić i podsetio na tačku 17D sporazuma s Prištinom u kojoj se, između ostalog, navodi da će ZSO biti finansirana iz: "priloga, bespovratnih zajmova, donacija, kao i putem finansijske podrške drugih asocijacija i organizacija, domaćih i međunarodnih, kao i iz Republike Srbije."




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 6 godina

NATO lazi na sve strane. Trenutno najvece zlo na svetu-NATO.

Sale

pre 6 godina

Niko nije ni sumnjao da se Đurić nije prijavio na vreme.

psiholoskinja

pre 6 godina

Ja mislim da je to i malom detetu jasno da su šiptari slagali i nastavljaju sa lažima.

Bojan

pre 6 godina

NATO ima praksu da laže kada je to u njihovom interesu.

Sreta

pre 6 godina

NATO je produžena ruka SAD-ea. Zato ništa dobro ne očekujem od njih.

Nemanja

pre 6 godina

Nažalost NATO ne interesuju činjenice, njihova istina je sila sa kojom raspolažu. Ne isključujem mogućnost da ih je Priština dezinformisala, ali ne znam da li bi to smeli iz Prištine da urade.

Jovana

pre 6 godina

Laz i prevara je nesto cime se celnici Nato sluze, tako da me nista ne cudi.

Denis

pre 6 godina

Sad mogu svi da pisu razne gluposti. Znamo da nije istina

Jovana

pre 6 godina

Ovo je sramota, svi znaju da je to čista laž, predsednik je na konferenciji za novinare pokazao odštampane mejlove gde se jasno vidi da je Đurić mnogo pre roka prijavio ulazak na KiM.

posmatrač

pre 6 godina

Bojim se da je sve ovo deo igre koju nato sprovodi pripremajući teren za nešto mnogo gore.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija