• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2018

21:27

(FOTO) BRNABIĆ: U Baden-Virtenbergu imamo odličnog partnera

Politika

(FOTO) BRNABIĆ: U Baden-Virtenbergu imamo odličnog partnera

Podeli vest

 Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je večeras prijemu u Beogradu koji je organizovao premijer Baden-Virtenberga Vinfrid Krečman, i poručila da je jedan od najvažnijih poslova Vlade Srbije otvaranje novih i bolje plaćenih radnih mesta i da u tome Srbija ima odličnog partnera u nemačkoj pokrajini Baden-Virtenberg

Brnabić je rekla da ocekuje da privredna saradnja sa nemačkom pokrajinom u ovoj godini bude još bolja nego u 2017. godini, te da će prijateljstvo između Srbije i Nemačke nastaviti da raste. 

- Velika je čast da imamo dobro partnerstvo sa pokrajinom Baden-Virtenberg koja je ekonomski najjača i najnaprednija u Evropi - rekla je Brnabić na prijemu koji je okupio privrednu delagaciju iz nemačke pokrajine, a kome su prisustvovali nemački amabsador Aksel Ditman i ministri, među njima Zoran Ðorđević i Goran Trivan. 

Tanjug

Navela je da će privredna delegacija iz nemačke pokrajine tokom boravka u Srbiji i sutra razgovarati o tome kako da se šire nemačke kompanije u Srbiji, o dolasku novih firmi, o tome kako plasirati proizvode iz Srbije na nemačko tržište, ali i o saradnji iz oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine, kulture, obrazovanja...

Navela je da više od 100 značajnih kompanija i malih i srednjih preduzeća iz Baden-Virtenberga danas posluje u Srbiji, a u kojima je zaposleno više od 8.000 ljudi. 
Brnabić kaže i da je robna razmena Srbije i Baden-Virtenberga u 2017. prevazišla 600 miliona evra, što je za 12 odsto više nego u 2016. godini. 

Tanjug

Krečman je rekao da Srbiju i Baden-Virtenberg povezuje dugogodišnje prijateljstvo, te da u toj nemačkoj pokrajini živi dosta ljudi porekom iz Srbije, među njima dobri radnici i fudbaleri. 


Cilj njihove posete je, kaže, da se ojača blisko partnerstvo između Srbije i Nemačke i dva naroda. 

Najavio je da će privredna delegacija sutra posetiti nemačku firmu Boš koja je u proizvodni pogon u Srbiji uložila 70 miliona evra, te da će tokom boravka u Srbiji biti reči o potencijalima za proširenje ekonomskih odnosa. 
Ono što je Srbija do sada uradila, ističe Krečman, zaslužuje njegovo poštovanje, a prvi rezultati dobrog rada, kako je ocenio, vidljivi su u privrednom rastu Srbije i smanjenju nezaposlenosti. 

Tanjug

Krečman je izrazio zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ljubaznom pozivu da posete Srbiju. 


Istakao je da EU mora da podrži Srbiju na njenom evropskom putu, da to i čini kroz finansijsku i političku podršku, ali i da Srbija u tom pogledu treba da da svoj doprinos. 

Podsetio je da je 6. februara Evropska komisija usvojila Strategiju kojom je Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana obećano da će se vrlo brzo priključiti EU, te da je visoka predstavnica EU Federika Mogerini naglasila rešenost i volju da se na tome radi. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija