• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Inforemer.rs

17.04.2018

18:57

BRNABIĆ: I nama odgovara da uđemo u jaku EU

Politika

BRNABIĆ: I nama odgovara da uđemo u jaku EU

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić ne smatra da su u koliziji izjava francuskog predsednika Makrona da EU ne treba da primi nove članice dok se sama ne reformiše i cilj zemalja Zapadnog Balkana da se pridruže Uniji

- I nama odgovara jača Evropska unija i ne mislim da su naša dva cilja u kolilziji, mislim naprotiv da nisu. Ukoliko završimo posao koji je pred nama i 2025. budemo spremni za EU i nama je bolje da to bude jaka Evropska unija - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem. 

Premijerka je poručila da je ona okrenuta reformama u Srbiji, a da je to šta će Eu da radi stvar njihovih zvaničnika i predstavnika zemalja koje su članice. 

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je rekao da u članstvo EU ne bi trebalo primati nove članice pre nego što se taj blok integriše i sprovede temeljne reforme. 

Makron je takođe pred Evropskim parlamentom u Strazburu danas rekao i da se mora osigurati približavanje Zapadnog Balkana Evropi.

- Moramo da se pobrinemo da im pružimo perpektivu, da ih povežemo sa Evropom i to je suštinski prioritet - izjavio je Makron.

Prethodno je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio da bi Balkan bez evropske perspektive ponovo mogao da utone u sukobe.

(FOTO) FABRICI PREDAO IZVEŠTAJ EK ANI BRNABIĆ: EU ostaje na strani Srbije u postizanju njenog cilja!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija