• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

17.04.2018

21:21

​SEVERNOATLANTSKA ALIJANSA PONOVO ŠALJE JAKO OPASNE PORUKE! NATO preti novim hapšenjima na KiM!

Politika

​SEVERNOATLANTSKA ALIJANSA PONOVO ŠALJE JAKO OPASNE PORUKE! NATO preti novim hapšenjima na KiM!

Podeli vest

Zamenik portparola NATO Pirs Kazalet indirektno je zapretio da će, ako se ne nastavi dijalog Beograda i Prištine, biti novih hapšenja poput divljačke otmice Marka Đurića

Zločinački NATO pakt zapretio je da će u slučaju obustavljanja dijaloga Beograda i Prištine uslediti nova hapšenja po uzoru na brutalno prebijanje direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića!

Samo dan pošto su iz NATO slagali da je Đurić 26. marta uhapšen zato što je prekasno prijavio svoj dolazak na Kosovo, zamenik portparola Alijanse Pirs Kazalet ocenio je da dijalog mora što pre da se nastavi.

Igra po taktu iz Brisela

Kao glavni razlog za to naveo je upravo Đurićevo privođenje (!?), koje je besramno nazvao samo "incidentom".

- Incident od 26. marta na severnom Kosovu ukazuje na

Legalno nasilje nad Srbima

Hapšenje i prebijanje Srba postalo je ne samo legalno već i poželjno, na taj način se ponižavaju institucije Srbije

Saša Borojević, analitičar

nužnost nastavka dijaloga Beograd-Priština, tako da problemi mogu da se rešavaju na konstruktivan način. NATO u potpunosti podržava taj dijalog, uz posredništvo Evropske unije, i poziva da se on što pre nastavi. To je od bitne važnosti za regionalni mir i bezbednost - izjavio je Kazalet i dodao da će "KFOR nastaviti da jamči za zaštitu i bezbednost, kao i slobodu kretanja na Kosovu, u skladu sa odredbama Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN".

Kazalet je, međutim, očigledno zaboravio da su pripadnici tog istog KFOR-a 26. marta telefonima mirno snimali torturu pripadnika ROSU nad Đurićem, umesto da su intervenisali i obezbedili mir i bezbednost.

Komentarišući ovakve poruke NATO pakta, analitičar Mišel Zubenica tvrdi da upravo NATO daje smernice za hapšenja Srba na Kosovu.

- Đurićevo hapšenje nije moglo da se izvede bez zelenog svetla predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu, pre svega predstavnika NATO koji je dole najsnažniji

mojugao

DARKO GLIŠIĆ PREDSEDNIK IO SNS

Svojom politikom NATO nigde u svetu nije stvorio mir, već je samo donosio patnju, ratove i velike ljudske žrtve. Ne treba da čudi što se sa Tačijevim koljačima dobro razumeju.

centar moći. Očigledno je da oni žele da uspostave svoja pravila igre u odnosu Beograda i Prištine i jasno je da će učiniti sve da Srbija bude kooperativna po tom pitanju - podvlači Zubenica.

Na drugoj strani, analitičar Saša Borojević ističe da NATO sprovodi klasičan neofašizam nad našom državom.

- Ovo podseća na nemile scene iz školskih dana gde dvojica siledžija tuku slabijeg, a ovaj šta god da uradi nije po volji nasilnicima. U ovoj metaforičnoj priči siledžije su NATO i Brisel, a Srbija za sada prima udarce, ali ostaje na nogama. Hapšenje i prebijanje Srba postalo je ne samo legalno, već i poželjno, jer se na taj način ponižavaju institucije i narod Srbije - podvlači Borojević.

Ne sme da se ponovi

Direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš kaže da saopštenje NATO-a jasno pokazuje da problem konačnog statusa Kosova ne može da se reši bez Srbije, iako kosovski Albanci tvrde drugačije.

NATO vojnik snimao torturu nad Đurićem

Kako je Informer već pisao, jedan pripadnik NATO kontigenta KFOR-a je 26. marta, u vreme hapšenja Marka Đurića, u Kosovskoj Mitrovici nonšalantno fotografisao kako pripadnik ROSU maltretira Gorana Rakića, lidera Srpske liste.

Umesto da sprečava nasilje nad srpskim političarem, NATO vojnik je mirno posmatrao iživljavanje.

- Dolaskom predsednika Vučića na vlast, Srbija je dobila značajnu ulogu u ovom problemu. Vučića na Zapadu doživljavaju kao nekoga ko drži reč, kao tvrdog i principijelnog sagovornika. Niko više sa nama ne može da se igra i da nam nameće gotova rešenja. Dijalog nema alternativu, koliko god dugo on trajao, a što se tiče Marka Đurića, on je pokazao izuzetnu hrabrost i ono što mu se dogodilo više nikada se ne sme ponoviti - zaključuje Dragaš.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija