• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.04.2018

15:44

INCIDENT U SKUPŠTINI: ŠEŠELJ ZGAZIO HRVATSKU ZASTAVU I PSOVAO DELEGACIJU SABORA - HRVATI PREKINULI POSETU!

Politika

INCIDENT U SKUPŠTINI: ŠEŠELJ ZGAZIO HRVATSKU ZASTAVU I PSOVAO DELEGACIJU SABORA - HRVATI PREKINULI POSETU!

Podeli vest

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, oko 12 časova je izgazio hrvatsku zastavu ispred Skupštine Republike Srbije i opsovao majku "ustašku" svim članovima hrvatske saborske delegacije. Hrvatska delegacija u znak protesta prekinula posetu Srbiji

Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Vojislav Šešelj psovao hrvatsku delegaciju (rečima "je*em vam majku ustašku") koja boravi u poseti Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, delegacija Hrvatske otkazala je susret sa ministarkom Jadrankom Joksimović i povukla se u zgradu hrvatske ambasade u Beogradu.

Oni su doneli odluku da prekinu posetu Srbiji. Odluka je donesena posle razgovora telefonom Jandrokovića i Plenkovića.

Podsetimo, predsednik hrvatskoga Sabora Gordan Jandroković počeo je danas dvodnevnu službenu posetu Srbiji susretom sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

GOJKOVIĆ: Šešelj ugrozio dostojanstvo Skupštine Srbije!

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila "brutalni pokušaj ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine Srbije i delegacije Sabora Republike Hrvatske" od strane narodnog poslanika Vojislava Šešelja.

- Iskazano nepoštavanje prema državnim simbolima Republike Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj istorijskoj poseti Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva - navela je Gojković.

Kako je rekla, incidenti i provokacije ove vrste, bilo da se dešavaju ovde u Beogradu, ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavne posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ne mogu i neće dovesti u pitanje čvrstu rešenost Republike Srbije da gradi i unapređuje dobrosusedske odnose sa Republikom Hrvatskom, zarad budućnosti naših građana, mira i stabilnosti u regionu.

Brnabić oštro o Šešeljevom gestu Predsednica vlade Ana Brnabić oštro je danas osudila ponašanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije.

- Želim ovim putem da nedvosmisleno, direktno i najoštrije osudim ponašanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije. Pokušaj cepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vređanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj poseti našoj zemlji nije ponašanje koje predstavlja Srbiju - istakla je Brnabić.

Kao predsednica Vlade Srbije apelujem na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu sa ciljevima koje smo kao društvo postavili - da idemo napred i budemo primer zemlje koja, kroz saradnju sa svima, osnažuje sopstveno društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regionu i Evropi, poručila je premijerka.

- Srbija treba da nudi rešenja za sve izazove koje imamo, umesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koje gradimo - navodi Brnabić.

Nedavnom posetom predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, Hrvatskoj i sastankom sa predsednicom Hrvatske, Kolindom Grabar Kitarović, odnosi dve zemlje dobili su novu dinamiku, ukazala je Brnabić.



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija