• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - B. Babić

18.04.2018

17:52

HARADINAJ PRIZNAO: KOSOVO NIJE DRŽAVA! TAKOZVANI PREMIJER POTVRDIO DA JE MARIONETA: Našu spoljnu politiku vode SAD!

Politika

HARADINAJ PRIZNAO: KOSOVO NIJE DRŽAVA! TAKOZVANI PREMIJER POTVRDIO DA JE MARIONETA: Našu spoljnu politiku vode SAD!

Podeli vest

 Ramuš Haradinaj u intervjuu Milomiru Mariću rekao da Kosovo nema spoljnu politiku nego da taj posao umesto njih obavlja Vašington, a da oni samo slušaju * Priznao da je ubijao Srbe u ratu

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj priznao je gostujući na TV Hepi kod Milomira Marića da Kosovo nije država, već najobičnija američka kolonija.

Nemamo mi vremena
Mi smo deo kluba zemalja koji predvodi Amerika. Nama to nije problem da priznamo, nemamo ni vremena da se bavimo problemima u svetu Ramuš Haradinaj

Haradinaj je u 'Ćirilici' bez imalo ustezanja rekao da Priština uopšte nema svoju spoljnu politiku i da isključivo sluša naloge koji im stižu iz Sjedinjenih Američkih Država!

Pričao na srpskom

Haradinaj je objasnio da "Kosovo pripada klubu koji vodi Amerika".

- Mi smo deo Evrope i sarađujemo sa Briselom i Berlinom. Međutim, kada je spoljna politika u pitanju, mi smo deo kluba zemalja koji predvodi Amerika. Nama to nije problem da priznamo, nemamo ni vremena da se bavimo problemima u svetu, mi radimo kako iz SAD kažu... - izjavio je Haradinaj na srpskom jeziku u intervjuu koji je Marić obavio s njim u Prištini.

Jedan od nekadašnjih vođa terorističke OVK pred kamerama je javno priznao i da je lično ubijao Srbe tokom rata na Kosovu krajem devedesetih! Konkretno upitan da li je nekoga ubio, Haradinaj je odgovorio:

Strah
Trebalo je sve da počne u 12, ali na kraju sam ušao u 14 sati jer je Haradinaj imao neke sastanke s ambasadorima. A možda se i uplašio...
Milomir Marić

- Ne znam, verovatno jesam. Rat je rat. Ja sam obukao uniformu svestan posledica. Izgubio sam dva brata u uniformi, a isto tako razmišlja i srpski vojnik kada krene u rat. Ako ne možeš to da podneseš, onda nemoj ulaziti u sukob. Video sam propagandu na vašoj televiziji da sam zločinac. Za mene je normalno da se to govori tokom rata, kada su dve strane u sukobu. Ali mi nije jasno zašto se to nastavilo posle sukoba...

Marić: Sve profesionalno

Na drugoj strani, urednik i voditelj 'Ćirilice' Milomir Marić ističe za Informer da je intervju radio u Haradinajevoj kancelariji u Prištini.

Čoban: Služio sam vojsku sa Ramušem

Promo

Novinar Robert Čoban, vlasnik "Kolor pres grupe", kaže da je 1987. godine služio vojsku u istoj kasarni sa Ramušem Haradinajem! On se za Informer prisetio da je Haradinaj govorio srpski jezik i da je bio veoma druželjubiv, za razliku od drugih Albanaca.

- U kasarnu u Pirot stigao sam dve nedelje nakon 'paraćinskog masakra', kada je vojnik Keljmendi ubio četvoricu regruta. Pokušavam da zamislim majke današnjih 19-godišnjaka kako se bacaju na pločnike ispred Generalštaba na pomen da njihovo dete treba da ode u kasarnu i spava u istoj prostoriji sa Albancima, svega 15 dana nakon masakra... Međutim, tad nikom nije padalo na pamet da protestuje ili izbegava vojni rok. Sa druge strane, većina Albanaca se nije družila sa ostalim vojnicima, govorili su samo albanski i izbegavali druge. Ali ne i Haradinaj. Od svih Albanaca iz naše jedinice on je jedini bio desetar, družio se sa svima, govorio srpski, upisao je bio i fakultet. Nakon armije nisam čuo za njega, sve do rata 1999. godine... - kaže Čoban.

- Intervju je trajao oko sat vremena i žao mi je što nije duže jer sam pročitao mnogo knjiga njegovih protivnika. Trebalo je sve da počne u 12, ali na kraju sam ušao u 14 sati jer je Haradinaj imao neke sastanke s ambasadorima. A možda se i uplašio... Dok smo radili intervju, poslužio me je albanskim konjakom. Ne znam koja je marka, ali 'skenderbeg' nije bio... Znao sam da priča srpski jer je služio vojsku u Pirotu, imao je čak i čin desetara - ističe Marić, dodajući da se našao na udaru i Srba i Albanaca:

mojugao

Stefan Stamenkovski

ZAVETNICI

Haradinaj je puki izvršilac američkih naloga. On je svoja zlodela priznao i u autobiografiji. S obzirom da za njih nije odgovarao, dobio je 'leđa' da otvoreno o tome priča na srpskoj televiziji.

- Neki Srbi se bune što sam uopšte radio intervju sa Haradinajem, dok su Albanci tražili da se zabrani emisija. To je dobro, jer znači da sam posao uradio profesionalno i kako valja - podvlači Marić.






Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija