• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

18.04.2018

20:20

VUČIĆ O INCIDENTU U PARLAMENTU: Osuđujemo Šešeljev potez i po tome se razlikujemo od Hrvata!

Politika

VUČIĆ O INCIDENTU U PARLAMENTU: Osuđujemo Šešeljev potez i po tome se razlikujemo od Hrvata!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS, povodom incidenta u parlamentu koji je izazvao Vojislav Šešelj, da je takvo ponašanje nedopustivo i da kao predsednik države osuđuje svaku vrstu nasilja i pretnji

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je nedopustivo gaženje i paljenje zastave bilo koje suverene zemlje.

- Sve je bilo štetno danas za Srbiju. Kao predsednik Republike Srbije osuđujem svaku vrstu nasilja, pretnje i gaženje zastave bilo koje suverene zemlje. To je vrlo loša poruka koju šaljemo kao narod! Postavlja se pitanje zašto smo to sebi dozvolili, ali ja na to nemam odgovor. Naše je da to osudimo i od toga se razlikujemo od Hrvata - naglasio je Vučić.

Žalim zbog odluke Andreja Plenkovića da povuče posetu delegacije Sabora, rekao je Vučić.

Vučić: Od Mogerinijeve očekujem reči ohrabrenja
Predsednik Srbije istakao je da od sutrašnjeg razgovora sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini očekuje reči ohrabrenja, ali naglašava da se razgovori odnose pre svega na dijalog Beograda i Prištine.

printscreen

Vučić je kazao da se sa predstavnicima EU razgovara pre svega o odnosu Beograda I Prištine, a da sve ostalo zauzima svega 10 odsto razgovora.

- Suštinski razgovaramo o odnosima Beograda i Prištine, koji predstavljaju najveću prepreku na našem evropskom putu, Poglavlje 35. To znamo mi i znaju u EU. Postavlja se bezbroj pitanja, koliko ko ima šta kome da kaže. Imaćemo i mi poruke u vezi formiranja ZSO. Pet godina nije formirana - rekao je on.

Vučić je ukazao da su Albanci imali rokove koje nisu ispoštovali, a danas sa oduševljenjem neki prihvataju što su navodno počeli da rade na tome.

Vučić o ZSO

- Rekli su da će za tri i po meseca izaći sa statutom za ZSO. Sačekaće Srbija i to, ali nećete videti statut za tri i po meseca. Obmanjuju javnost međunarodne zajednice, onih koji su stvarali kosovsku nezavisnost - poručio je on.

Vučić je rekao da je pozicija Srbije čista, ali i užasno teška, jer ne razgovara sa Albancima, već sa onima koji ih štite, a to su SAD, Velika Britanija i "ko zna koje sve zemlje".

- Kada razgovarate sa mnogo jačima, ruke su vam vezane, mnogo ste slabiji, ali vam preostaje samo da se hrabro i ponosito borite za svoju zemlju, za interese svog naroda, za srpski narod na Kosovu i Metohiji, kako bi mogao da opstane na svojim ognjištima - objasnio je Vučić.

printscreen

Kaže da ne postoji objašnjenje koje mogu da mu daju, i da ne mogu da mu pričaju bajke o nekim ustavima, zakonima, jer, kako je naglasio, zna svako slovo i tačku koja je izgovorena u Briselu.

- Znam koliko je bilo neistina provedene sa druge strane - dodao je Vučić. Na molbu da oceni izveštaj o napretku on je kazao da ne voli da ocenjuje tuđe ocene.

- Njihova ocena je da Srbija napreduje na evropskom putu. Normalno je da napredujete i to je dobra vest za Srbiju, ali to radimo zbog sebe, da bismo imali bolji pravni poredak, bolju ekonomiju, uređeniju zemlju. Nastavićemo da radimo i napredujemo - rekao je Vučić.

Razgovor sa Nišlijama 25. aprila!

Vučić je rekao da će ići u Niš 25. aprila, kako je najavio zbog otvaranja novog pogona Leonija, ali i da će vrlo rado razgovarati s građanima koji protestuju zbo niškog aerodroma. 

Kaže da Srbija nikoga neće terati na silu da uzme novac i razvija se, te da građani moraju da preuzmu odgovornost za takve odluke.

- Idem u Niš, naravno, da objasnim građanima, jer svi zajedno smo uradili mnogo za Niš - dobio je najlepši Klinički centar, to nije samo od novca Nislija, već svih građana Srbije, dobija autoput do Sofije, uskoro kreću radovi prema Merdaru i prisitni, dobio je sest novih fabrika, idem da otvorim Leoni, više od 2000 radnika tu radi - nabrajao je predsednik.

Neko je, primetio je Vučić, sve to počeo da gradi i zida kako nikad nije bilo i na sve je to, kaže, ponosan. 

- Idem na razgovor s Nišlijama, nemam problem s tim i kako god da se dogovorimo, kao i u slučaju kosovskog pitanja, narod će imati poslednju reč, Moje je da predložim sta mislim da je najbolje, i to posle teske borbe, a ne posle spavanja do jedan i glupih pitanja Međunarodnom sudu pravde i ćutanja na jednostano proglašenje nezavinosti - poručio je Vučić. 

INCIDENT U SKUPŠTINI: ŠEŠELJ ZGAZIO HRVATSKU ZASTAVU I PSOVAO DELEGACIJU SABORA - HRVATI PREKINULI POSETU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija